Φιορεντίνα - Γιουβέντους 2-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Φιορεντίνα - Γιουβέντους 2-1

bet365

Με γκολ των Κάλινιτς-Κιέζα η Φιορεντίνα πήρε με 2-1 τη 2η νίκη της από το 1998 σε βάρος της Γιουβέντους την οποία βύθισε σε κρίση και έβαλε φωτιά στην Serie A.

Η προβληματική -παρά τη νίκη- εμφάνιση με την Αταλάντα στο Κύπελλο είχε συνέχεια για την Γιουβέντους, που έχασε από την Φιορεντίνα στο Artemio Franchi και είδε τη διαφορά από την Ρόμα να μειώνεται στον έναν βαθμό (έχει ματς λιγότερο). Για τους Viola ήταν η 2η νίκη τα τελευταία 20 χρόνια κόντρα στους Bianconeri που έχασαν για 4η φορά εκτός έδρας στη φετινή Serie A. Επέστρεψε για την Μεγάλη Κυρία ο Μάρκο Πιάτσα και θα μπορούσε να έχει κερδίσει πέναλτι με το σκορ στο 2-1.

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς η Φιορεντίνα, έβγαλε ενέργεια και πάθος και αφού πίεσε ψηλά την Γιουβέντους, δημιούργησε στα πρώτα λεπτά τρεις φάσεις. Στο 7’ το σουτ του Ματίας Βεσίνο από το ημικύκλιο απέκρουσε ο Μπουφόν και στο 10’ το αριστερό του Ουρουγουανού μέσου μέσα από την περιοχή πήγε στο δοκάρι κοντά στη συμβολή. Στο 11’ οι Viola απείλησαν ξανά, με τον Κιέζα, γιο του Ενρίκο, να σουτάρει αλλά ο Μπουφόν ήταν ξανά εκεί. Μετά το πρώτο σούπερ 20λεπτο από τους γηπεδούχους η Γιουβέντους φάνηκε ότι θα πάρει τον έλεγχο, όμως παρότι έκανε την πρώτη φάση στο 22’ με το σουτ του Αλεξ Σάντρο, ήταν η Φιορεντίνα που κράτησε ψηλά την απόδοσή της και προηγήθηκε δίκαια.

Στο 37’ ο Μπερναρντέσκι έπιασε ανοργάνωτη την άμυνα των Bianconeri και πέρασε στον Κάλινιτς που με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη γωνία του Μπουφόν για το 1-0. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση, όμως μετά τη σέντρα του Αλεξ Σάντρο από αριστερά, το βολέ του Ιγουαΐν από καλή θέση μπλοκαρίστηκε από τους αμυνόμενους ενώ πήγαινε στη γωνία.

Και στο δεύτερο μέρος έγινε ότι στο πρώτο. Η Φιορεντίνα βγήκε με πάθος και έπιασε ίσως απροετοίμαστη την Γιουβέντους. Στο 50’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν ο Κιέζα έβγαλε τον Κάλινιτς μόνο με τον Μπουφόν, ο οποίος όμως κινήθηκε γρήγορα και απέκρουσε. Ο πορτιέρε των Bianconeri δεν μπόρεσε να κάνει όμως το ίδιο στο 54’ όταν μετά τη σέντρα του Μπαντέλι ο Κιέζα βρήκε την μπάλα και κατέληξε στη γωνία του για το 2-0. ΤΟ γήπεδο πήρε φωτιά, όμως δεν άργησε να σωπάσει. Τέσσερα λεπτά αργότερα μετά τη μονομαχία του Στουράρο με τον Ολιβέρα ο Ιγουαΐν βρήκε την μπάλα στα πόδια του και πλάσαρε για το 2-1.

Σε εκείνο το σημείο η Γιουβέντους φάνηκε να εκμεταλλεύεται τη στιγμή και είχε κατοχή προσπαθώντας να δημιουργήσει πίεση, όμως χρειάστηκε να μπει ο Πιάτσα στο ματς και να έρθει το 78’ για να γίνει κάτι. Ο Κροάτης με δύο διαδοχικές καταπληκτικές ντρίμπλες απέφυγε από αριστερά δύο αντιπάλους και το σουτ του φάνηκε να βρίσκει στα χέρια του Γκονσάλο Ροδρίγες όμως το πέναλτι δεν δόθηκε ποτέ. Στο 80’ η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που κράτησε 90 λεπτά στον πάγκο τον Πιάνιτς, έχασε ευκαιρία με την κεφαλιά του Ιγουαΐν, όπως και στο 89' όταν μετά την ωραία προσπάθεια του Μάντζουκιτς, ο Ντιμπάλα μόνος με τον Ταταρουσάνου σούταρε απελπιστικά ψηλά. Στο 93’ ο Ιλιτσιτς έχασε την τελευταία ευκαιρία στον αγώνα όταν βρέθηκε μόνος με τον Μπουφόν στην κόντρα αλλά βγήκε μόνος του άουτ.

Φιορεντίνα (Πάουλο Σόουζα): Ταταρουσάνου, Σάντσες, Γκονσάλο, Αστόρι, Ολιβέρα, Μπαντέλι, Βεσίνο, Μπόρχα Βαλέρο (84’ Ιλιτσιτς), Κιέζα (81’ Τέγιο), Μπερναρντέσκι (75’ Κριστόφορο), Κάλινιτς.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι (79’ Μάντζουκιτς), Μπονούτσι, Κιελίνι, Κουαδράδο, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Μαρκίζιο (77’ Ρινκόν), Στουράρο (61’ Πιάτσα), Ντιμπάλα, Ιγουαΐν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα