Ουντινέζε - Ρόμα 0-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Ουντινέζε - Ρόμα 0-1

bet365

Οι Τζαλορόσι πέρασαν από το Ούντινε (0-1) και περιμένουν γκέλες της Γιουβέντους ενώ η Νάπολι έριξε 3άρα (3-1) στην Πεσκάρα και η Λάτσιο έκανε μεγάλη νίκη (2-1) επί της Αταλάντα.

Μετά τη νίκη στη Γένοβα, η Ρόμα έπρεπε να περάσει και από το Ούντινε για να διατηρήσει τη 2η θέση και το έκανε. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι μπήκε καλά στο ματς, είχε δύο φάσεις στο πρώτο 5λεπτο με τους Τζέκο-Ελ Σαράουι και τελικά άνοιξε το σκορ στο 12' με το σουτ του Ναϊνγκολάν στην κίνηση μετά την πάσα του Στρούτμαν (0-1). Λίγα λεπτά μετά, στο 18', οι Ρωμαίοι μπορούσαν να καθαρίσουν το ματς με το πέναλτι που πήραν για χέρι του Φαραόνι αλλά ο Τζέκο έστειλε την μπάλα στην Curva... Αυτό θα μπορούσαν να το πληρώσουν στο 22' οι φιλοξενούμενοι αλλά ο Σέζνι σταμάτησε τις κοντινές προσπάθειες των Φελίπε και Ντε Πάουλ ενώ στο 43' ο Τερό από καλή θέση τελείωσε άσχημα τη φάση.

Στο δεύτερο μέρος η Ρόμα έκανε αυτό που θέλει τις τελευταίες εβδομάδες ο Σπαλέτι. Επαιξε, δηλαδή, όπως έπρεπε για να παγώσει το ματς και να κρατήσει το 0-1. Οι Τζαλορόσι ήλεγχαν την κατάσταση, δεν ένιωσαν κάποια απειλή από τους γηπεδούχους και στο τελευταίο 10λεπτο θα μπορούσαν σε δύο περιπτώσεις να βάλουν δεύτερο γκολ με τον Τζέκο αλλά δεν ήταν η μέρα του. Στο 80' μόνος από κοντά έκανε πολύ άστοχη κεφαλιά ενώ στο 85' τον σταμάτησε στο τετ α τετ ο Καρνέζης. Οπως και να έχει, οι Ρωμαίοι πήραν το τρίποντο και είναι στο -1 από τη Γιουβέντους, έχοντας όμως και δύο ματς περισσότερα αυτή την στιγμή.

Αρκούσε ένα ξέσπασμα
Στο Νάπολι-Πεσκάρα άπαντες περίμεναν ότι οι γηπεδούχοι θα έβαζαν κάμποσα γκολ αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Οι Παρτενοπέι πλησίασαν στο 1-0 στο 8' με το σουτ του Χάμσικ, δεν το έκαναν αφού ο Μπισάρι απέκρουσε και στη συνέχεια δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό και να... πατήσουν τους φιλοξενούμενους. Οι οποίοι, χωρίς να το περιμένουν ούτε οι ίδιοι μάλλον, έβγαλαν το πρώτο μέρος στο 0-0 και χωρίς να κινδυνέψουν ιδιαίτερα. Η τάξη, τελικά, αποκαταστάθηκε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο... Στο 47' ο Τονέλι με κεφαλιά, μετά το φάουλ του Ζορζίνιο, έκανε το 1-0 δίνοντας ξανά την λύση επιθετικά (όπως και στο 2-1 επί της Σαμπντόρια) για να ακολουθήσει αμέσως μετά, στο 50', το 2-0 με τον Χάμσικ μετά την ασίστ του Ζιελίνσκι. Το ματς είχε κριθεί, η Νάπολι είχε άλλες δύο-τρεις φάσεις με τους Καγιεχόν-Ζορζίνιο για να ανεβάσει το σκορ στο 3-0 και τελικά αυτό έγινε στο 85' με την προβολή του Μέρτενς μετά το γύρισμα του Αλαν. Το μόνο που κατάφερε η Πεσκάρα ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 94' με το πέναλτι του Καπράρι.

Το γύρισε και μένει στα ψηλά η Λάτσιο
Η Λάτσιο αντέδρασε όταν η Αταλάντα πήρε το προβάδισμα στο Olimpico και με νίκη 2-1 χώθηκε βαθιά στις θέσεις της Ευρώπης. Κόντρα στην ροή του αγώνα πήρε το προβάδισμα η ομάδα-έκλπηξη του Τζανπιέρο Γκασπερίνι καθώς στο 21’ ο Φρόιλερ απέφυγε τον Ράντου και βρήκε τον Πετάνια ο οποίος με την πλάτη στην εστία έκανε το 0-1, που παρέμεινε μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν το φάουλ του Μπίλια εκτέλεσε φάουλ και ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς ισοφάρισε (1-1). Το γκολ που χάρισε τη νίκη στους Laziali ήρθε στο 68’ όταν ο Ιμόμπιλε ανατράπηκε από τον Μπερίσα μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια τον νίκησε από τη βούλα του πέναλτι (2-1).

Ανατροπή και 4άρα με Μάτρι-Μπεράρντι η Σασουόλο
Αν και βρέθηκε να χάνει νωρίς από την Παλέρμο στην έδρα της, η Σασουόλο αντέδρασε άψογα, επιβλήθηκε 4-1 και βύθισε τους Σικελούς ακόμα περισσότερο στον πάτο της Serie A. Στο 9’ έγινε το 0-1 από τον Κουάισον, ο οποίος πήρε από τον Νεστορόβσκι και πέρασε τον Κονσίλι, όμως πριν έρθει το ημίχρονο η ομάδα του Ντι Φραντσέκσο είχε γυρίσει το ματς. Στο 15’ ο Μάτρι από την πρώτη ασίστ του Μπεράρντι έκανε το 1-1 και στο 24’ ο Ραγκούσα ήταν αυτός που πήρε από τον Ιταλό μεσοεπιθετικό για το 2-1. Στο 66’ η Παλέρμο ήταν πάλι τραγική στην άμυνα, ο Μπεράρντι έβγαλε στον Ραγκούσα που έκανε βόλτα ανάμεσα στους αμυντικούς και παρά την απόκρουση του Πόσαβετς ο Μάτρι είχε εύκολη δουλειά από κοντά (3-1). Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Ματέο Πολιτάνο ύστερα από πάσα του Ντεφρέλ.

Στο «μηδέν» Σαμπντόρια - Εμπολι
Η Εμπολι έχασε πέναλτι και ο Μουριέλ της Σαμπντόρια είδε προσπάθειά του να κόβεται πάνω στη γραμμή για να μείνει το 0-0 το ματς στο Marassi. Ο Αντζελο Παλόμπο έριξε στο έδαφος τον Μτσελίτζε και οι φιλοξενούμενοι… ξενέρωσαν που δόθηκε κόκκινη, όμως τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν ο Πουτζιόνι απέκρουσε την εκτέλεση του Γεωργιανού επιθετικού από τα 11 βήματα. Στα τελευταία λεπτά έχασε την ευκαιρία της η Σαμπντόρια, όμως Σκορούπσκι και Λαουρινί έκοψαν πάνω στη γραμμή για να μείνει το 0-0 μέχρι το τέλος.

 

SERIE A Τελευταία Νέα