Ένα διαφορετικό ντέρμπι...

Κώστας Ζάλιαρης
Ένα διαφορετικό ντέρμπι...

bet365

Ούτε η κορυφή διακυβεύεται, ούτε τίτλο κρίνει... Παναθηναϊκός και ΑΕΚ συναντιούνται στη Λεωφόρο σε ένα ντέρμπι που οι συνθήκες το έκαναν πολύ διαφορετικό. Ματς... ευρωπαϊκών συνθηκών στην Ξάνθη, στο Περιστέρι ο Πανιώνιος, με τον Παναιτωλικός ο ανεβασμένος Αστέρας.

Στη Λεωφόρο διεξάγεται το παιχνίδι που θα τραβήξει περισσότερο από κάθε άλλο το ενδιαφέρον του κόσμου, αν και πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν... εκτροχιαστεί και τη φετινή χρονιά...

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΑΕΚ σε ένα ντέρμπι που για φέτος παίρνει χαρακτήρα... ειδικών συνθηκών, δεδομένου πως ο μοναδικός στόχος στη Σούπερ Λιγκ είναι πλέον οι καλύτερες θέσεις για τα πλέι-οφ και σε καμία περίπτωση η διεκδίκηση της κορυφής, όπως ήθελαν και στόχευαν οι δύο σύλλογοι στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Η σέντρα έχει προγραμματιστεί για τις 19:30 (Novasports1), με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό ν' αντιμετωπίζει γι' ακόμα ένα ματς πολλά αγωνιστικά προβλήματα και εννέα απουσίες παικτών... Ξανά άμυνα ανάγκης από Τελάντερ και Ευαγγέλου (κατά πάσα πιθανότητα, ενώ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και ο Σάμπα), στο δεξί άκρο των μετόπισθεν ο Μαρινάκης, επιστρέφει ο Κουρμπέλης στα χαφ.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ.

Στην «Ένωση», ο Ζοσέ Μοράις ξέρει ότι βρίσκεται... μια ανάσα από την έξοδο, όμως ο στόχος που τέθηκε είναι η νίκη ψυχολογίας για τη συνέχεια. Κι όχι μόνο ψυχολογίας, αλλά και... επανέναρξης από τη στιγμή που η ομάδα έχει μείνει από τις 10 Δεκέμβρη δίχως νίκη! Στον άξονα αναμένεται να επανέλθει ο Μάνταλος, ενώ στα στόπερ θα παραταχθούν οι Λαμπρόπουλος και Κολοβέτσιος, δεδομένου πως απουσιάζουν οι Τσιγκρίνσι (τραυματίας), Βράνιες (τιμωρημένος) και... δεν θα υπάρχει άλλος στόπερ στον πάγκο!

Το παιχνίδι, πάντως, που ανοίγει την αυλαία για σήμερα, Κυριακή, είναι αυτό στην Ξάνθη ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το σύνολο του Λουτσέσκου ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική από τον Ολυμπιακό, σημειώνοντας το πρώτο του αρνητικό αποτέλεσμα έπειτα από τον Σεπτέμβρη (!), ενώ, οι Ηπειρώτες πέρασαν από την Τούμπα επικρατώντας του ΠΑΟΚ! Πρόκειται για δύο από τις ομάδες που θα παλέψουν για να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται, με απώτερο σκοπό, φυσικά, την ευρωπαϊκή συμμετοχή την επόμενη σεζόν. Τιμωρημένοι οι Καμαρά και Λισγάρας για τους γηπεδούχους στα Πηγάδια, χωρίς Μπέριο και Λίλα που αντιμετωπίζουν προβλήματα, η ομάδα του Πετράκη (15:00, Novasports2).

To... μενού των 17:15 περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις, σε Περιστέρι και Αγρίνιο. Ο Ατρόμητος, υποδέχεται τον Πανιώνιο (Novasports3), με τους Νεοσμυρνιώτες να εμφανίζονται πλέον χωρίς τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι μετρούν πέντε σερί νίκες στην έδρα τους απέναντι στους κυανέρυθρους και σήμερα θα έχουν στο αρχικό σχήμα τους Ντάουντα (ντεμπούτο) αλλά και Κυριακίδη και Πλατέλλα που αποκτήθηκαν αυτό τον μήνα. Με Ενγκόγκ (και τον Μπεν να συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες) στην επίθεση οι φιλοξενούμενοι.

Στο Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός που έχει ξεχάσει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, το συναίσθημα της νίκης, φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης (Novasports2). Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη έχει σημειώσει πορεία... καθοδικής τάσης το τελευταίο διάστημα σε αντίθεση με τους Αρκάδες που ανεβαίνουν στη βαθμολογία και το μεταξύ τους παιχνίδι είναι τέτοιο της πρώτης δεκάδας του πίνακα της Σούπερ Λιγκ όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή. Επιστρέφει ο Μπέρτος, ανέτοιμος αλλά σύντομα στη διάθεση του προπονητή του και ο Γκοντό στον Αστέρα, στο Κόπα Άφρικα ο Ουάρντα για τον Παναιτωλικό, ανέτοιμος ο Ντιέγο Λόπες, διαθέσιμος ο Καμαβουάκα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα