Μπαρτσελόνα – Λας Πάλμας 5-0

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Λας Πάλμας 5-0

bet365

Με τον σούπερ σταρ της να γράφει ακόμα ένα ρεκόρ σκοραρίσματος, η Μπαρτσελόνα έπαιξε θεαματικά και διέλυσε 5-0 την Λας Πάλμας, ελπίζοντας πλέον σε γκέλα της Ρεάλ.

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε ρεκόρ. Καμία καινοτομία δηλαδή. Ως είδηση θεωρείται πλέον όταν δεν γράφει ιστορία (όπως συμβαίνει και με την περίπτωση του Κριστιάνο Ρονάλντο). Καθώς σκόραρε εναντίον της, η Λας Πάλμας έγινε η 35η ομάδα σε επίπεδο πρωταθλήματος κόντρα στην οποία βρίσκει δίχτυα και έτσι έπιασε στην κορυφή της σχετικής λίστας του ισπανικού ποδοσφαίρου τον Ραούλ, περιμένοντας αργά ή γρήγορα να τον ξεπεράσει και να μείνει και εκεί μόνος του. Φυσικά είχαμε και το ματς. Εναν απόλυτ, θεαματικό μονόλογο, με το φινάλε να γράφει 5-0 και τον Αργεντινό σούπερ σταρ μαζί με τον Λουίς Σουάρες να ανεβάζουν την συγκατοίκησή τους στον πίνακα των σκόρερ στα 14 τέρματα.

Με το καλημέρα οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι είχαν κέφια. Σταδιακά το μονότερμα εξελισσόταν σε φάσεις και συνδυασμούς. Στο 14' έγραψε το πρώτο. Ο Αντρέ Γκόμες πέρασε την παράλληλη και ο Λουίς Σουάρες το έβαλε πλασέ στην μία επαφή. Εάν δεν υπήρχε ο Χάβι Βάρας να σταματήσει τουλάχιστον πέντε κλασικές ευκαιρίες, το κοντέρ θα είχε γράψει συντριπτικό νούμερο, ντροπιαστικό για τους Νησιώτες. Εκείνος ήταν που κράτησε το 1-0 στο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη δεν γινόταν να συνεχίσει να παλεύει μόνος του.

Σε επτά λεπτά οι Καταλανοί τον πλήγωσαν τρεις φορές και εκεί κλείδωσαν το τρίποντο. Στο 52' βέβαια εκείνος ήταν που έκανε το λάθος, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και κέρασε τον Μέσι ένα πανεύκολο γκολ, το 27ο φετινό του σε όλες τις διοργανώσεις. Στο 57' ο Λουίς Σουάρες ακολούθησε με εξαιρετικό φαλτσαριστό χαμηλό πλασέ και δύο λεπτά αργότερα, αφού ο Χάβι Βάρας νίκησε στο τετ α τετ τον Ουρουγουανό, το έβαλε ο Αρντά Τουράν στην επαναφορά.

Το πόδι από το γκάζι ωστόσο, δεν έφευγε. Και άλλες φάσεις και ακόμα ένα τέρμα. Το πρώτο του Αλέις Βιδάλ με την Μπάρτσα. Το ξεκίνησε ο ίδιος (80'), έπαιξε το 1-2 με τον Αλκάθερ, διέσχισε σχεδόν όλο το γήπεδο και το ολοκλήρωσε με πλασέ στην κίνηση. Το 5-0 λοιπόν έφερε ευφορία στον οργανισμό των Καταλανών, που πλησίασαν στο -2 από την κορυφή, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς. Η Ρεάλ, που έχει έξοδο στην Σεβίλλη (Κυριακή 21:45), έχει και δύο ματς λιγότερα...

* Με 102 γκολ ο Σουάρες είναι ο 16ος σκόρερ στην ιστορία του club, ξεπερνώντας τον παλιό θρύλο, Ασένσι!

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μασεράνο, Ουμπτιτί, Αλέις Βιδάλ, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (73' Ματιέ), Αντρέ Γκόμες (62' Ράκιτιτς), Ραφίνια, Αρντά Τουράν, Μέσι, Λουίς Σουάρες (70' Αλκάθερ)

Λας Πάλμας (Κίκε Σετιέν): Χάβι Βάρας, Λέμος, Νταβίδ Γκαρθία (34' Αϊτάμι), Λόπες, Μασέντο, Ρόκε (62' Ματέο Γκαρθία), Βιέρα, Βιθέντε, Τάνα, Ελ Ζαρ (74' Λιβάγια), Μπόατενγκ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα