Iντερ - Κιέβο 3-1

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Iντερ - Κιέβο 3-1

bet365

Η Κιέβο προηγήθηκε αλλά οι Νερατζούρι έκαναν ακόμη μία ανατροπή με το 3-1, έχοντας για λυτρωτή, ποιον άλλο, τον Ιβάν Πέρισιτς!

Λίγο οι τέσσερις σερί νίκες, λίγο το ντεμπούτο του Γκαλιαρντίνι, λίγο η αισιοδοξία που έχει επιστρέψει και το σκηνικό στο Meazza ήταν... ό,τι έπρεπε για να την κάνει την κηδεία η Κιέβο. Εχοντας τον Σορεντίνο σε απίστευτη βραδιά και με τον Πελισιέ να σκοράρει, οι Βερονέζοι έδειχναν έτοιμοι να την κάνουν την ζημιά στην Ιντερ. Δεν την έκαναν όμως. Και δεν την έκαναν επειδή στο 86' ο Πέρισιτς επιβεβαίωσε ότι είναι ο άνθρωπος-βαθμοί! Οπως οι Νερατζούρι είναι η ομάδα-ανατροπή αφού έχει πλέον 15 βαθμούς (4 νίκες και 3 ισοπαλίες) με αυτό τον τρόπο φέτος!

Από το ξεκίνημα οι Νερατζούρι ήταν καλύτεροι και είχαν την πρώτη ευκαιρία στο 12', όταν η κεφαλιά του Ικάρντι έφυγε λίγο άουτ μετά την σέντρα του Ανσάλντι. Στο 18' ο Γκαλιαρντίνι -ο οποίος έκανε πολύ καλό ντεμπούτο- απείλησε με το σουτ που απέκρουσε ο Σορεντίνο και στο 21' αυτό του Ντ' Αμπρόζιο έφυγε άουτ. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι πίεζε και στο 29' ο Σορεντίνο απέκρουσε το δυνατό σουτ του Καντρέβα ενώ στο επόμενο λεπτό είπε «όχι» και στην κεφαλιά του Γκαλιαρντίνι, διατηρώντας το 0-0. Μέχρι να έρθει το 34', όταν ο Μπίρσα εκτέλεσε κόρνερ και ο Πελισιέ με κοντινό σουτ έκανε, από το πουθενά, το 0-1! Αποτέλεσμα με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες αφού ο «Σόρε» αντέδρασε σωστά και σε μια προσπάθεια του Ικάρντι στο 45', προκαλώντας νεύρα στο Meazza.

Στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, πάντως, ο Πελισιέ πήγε για το 0-2 αλλά ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε και στη συνέχεια το ματς ήταν όπως και στο πρώτο μέρος. Η Ιντερ μπροστά, η Κιέβο πίσω και ο Σορεντίνο να αποκρούει τα πάντα, όπως έκανε και στο 53' στην κοντινή δυνατή κεφαλιά του Πέρισιτς! Ο Πιόλι έβγαλε στο 60' τον Ανσάλντι για να βάλει τον Εντερ, η πίεση των Μιλανέζων αυξήθηκε, ο «Σόρε» απέκρουσε στο 64' το φάουλ του Εντερ αλλά στο 69' δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην κοντινή προβολή του Ικάρντι (1-1) μετά την σέντρα του Καντρέβα. Οι Νερατζούρι είχαν κάτι περισσότερο από 20 λεπτά στη διάθεση τους για να βάλουν ακόμη ένα γκολ και να πάρουν τη νίκη και ακριβώς αυτό έκαναν. Πάνω που έδειχναν να έχουν κουραστεί, στο 86', ο Πέρισιτς πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Σορεντίνο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς (2-1)!

Και με την Κιέβο να έχει, πλέον, παραδοθεί, η Ιντερ έκανε το 3-1 στο 93' με πλασέ του Εντερ μετά το γύρισμα του Παλάσιο, για να πανηγυρίσει έτσι την 5η σερί νίκη, η οποία την φέρνει -με ματς περισσότερο- στο -2 από την 3η θέση.

 

SERIE A Τελευταία Νέα