Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (vid)

bet365

Με τα γκολ των Σολτάνι και Γιουνές, η Ξάνθη επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «ντέρμπι των ευχάριστων εκπλήξεων» του πρωταθλήματος και παραμένει... δεμένη με την 2η θέση της βαθμολογίας!

Όνειρο ζει μην την ξυπνάτε! Η Ξάνθη παραμένει... κολλημένη στην 2η θέση μετά και τη νίκη με τον ΠΑΣ με σκορ 2-0 με τα τέρματα των Σολτάνι - που σκόραρε για 1η φορά φέτος - και Γιουνές. Οι Ακρίτες οδεύουν πρόσω ολοταχώς για Ευρώπη!

ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑΝ
Η γηπεδούχος Ξάνθη ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1 και ως εξής: Ζίβκοβιτς κίπερ, άκρα άμυνας με Οκάν και Μπαξεβανίδη, στόπερ οι Καρασαλίδης και Φλίσκας, Λουσέρο και Ντε Λούκας στον άξονα και τριάδα πίσω από τον φορ Γιουνές με Βασιλακάκη δεκάρι και Τριάδη και Σολτάνι εξτρέμ. Ο ΠΑΣ από την άλλη με 3-5-2: Πασχαλάκης ο πορτιέρε, οι Μιχαήλ, Τζημόπουλος και Σκόνδρας οι τρεις αμυντικοί, κέντρο με Μπουκουβάλα, Γιάκο, Κοζορώνη, Ακόστα και Κούτρη και δίδυμο στην επίθεση με Μαμπουλού και Ζαϊρο.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΟΥ ΣΟΛΤΑΝΙ ΚΑΙ 1-0
Μία φάση είναι όλα τα... λεφτά στο α' μέρος και αυτή αποτελεί την στιγμή που ο Σολτάνι σκόραρε το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα και το πρώτο χρονικά μετά από 11,5 μήνες! Στο 22' ο Τριάδης συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Μπαξεβανίδη, ο 2ος έβγαλε σούπερ μπαλιά με φάλτσο για τον Σολτάνι που σκόραρε με το κεφάλι στην πλάτη των αμυντικών του ΠΑΣ. Από εκεί και πέρα κινητικότητα και επιθετική διάθεση είχαν και οι δύο ομάδες. Πολύ μεγάλη φάση βέβαια δεν υπήρξε γενικά. Ο ΠΑΣ μετά το 1-0 είχε την στιγμή που ο Μαμπουλού πήγε να βγει απέναντι από τον Ζίβκοβιτς και τον έκοψε καίρια ο Φλίσκας προτού σουτάρει.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΟΛΤΑΝΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑΔΗ
Στο β' μέρος ο ΠΑΣ αν και προσπάθησε αρκετά για το 1-1 τις πλέον κλασικές φάσεις τις είχε η Ξάνθη. Στο 55' ο Μιχαηλ έκανε ένα καίριο κόψιμο πάνω σε Σολτάνι και στο 63' ο Τριάδης από εξαιρετική θέση σούταρε ελάχιστα άουτ.
ΠΗΓΕ ΓΙΑ 1-1 ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2-0!
Ο Γιάννης Πετράκης φάνηκε να κάνει τις σωστές αλλαγές αλλά όχι στον σωστό χρόνο. Ναδάλες και Κόντε έδωσαν άλλον επιθετικό... αέρα στον ΠΑΣ έπρεπε να γίνουν πιο νωρίς. Στο 85' ο Ναδάλες από πολύ καλή θέση θα σουτάρει με την μπάλα να βγαίνει έξω. Στο 87' ο ΠΑΣ βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Κοντέ κέρδισε την κόντρα από τον Καρασαλίδη αλλά ο Ζίβκοβιτς τον σταμάτησε εξαιρετικά. Στο 88' ο Γιουνές έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε κόντρα στον Μιχαήλ, άλλαξε πορεία και έγινε έτσι το τελικό 2-0.
MVP: Ξεκάθαρα ο Ζίβκοβιτς. Μόνο και μόνο για την επέμβασή του στο 87' στο τετ α τετ με Κόντε. Επίσης και μόνο που βρήκε ξανά δίχτυα μπαίνει και ο Σολτάνι εδώ. Γκολ Νο1 φέτος και... ανάσα καθώς είχε να σκοράρει 11,5 μήνες!
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο έτερος σκόρερ της Ξάνθης, Γιουνές, σίγουρα. Επίσης οι Τριάδης, Μπαξεβανίδης και Φλίσκας έχουν άκρως θετικό πρόσημο. Οι δύο πρώτοι είναι και στην φάση του γκολ του Σολτάνι. Ο Φλίσκας αμυντικά ήταν εξαιρετικός με καίρια κοψίματα. Ιδιαίτερα θετικός και ο Ντε Λούκας.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μαμπουλού και Ζαϊρο νικήθηκαν πολλές φορές από τους αντίπαλους αμυντικούς ακόμα και όταν βρέθηκαν σε θέση βολής. Σε κακή ημέρα.
Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση του Μαμπουλού στο α' μέρος που πήγε να βγει απέναντι από τον Ζίβκοβιτς αλλά δεν κατάφερε να "νικήσει" τον Φλίσκα και να σουτάρει για την ισοφάριση. Καθοριστικό και το χαμένο τετ α τετ του Κόντε στο 87' και λίγο πριν το 2-0.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Έχουν γίνει ορισμένα λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο. Θα μπορούσαν να είχαν βγει κάρτες σε δυνατά μαρκαρίσματα, όπως για παράδειγμα σε χτύπημα του Οκάν στον Ζαϊρο στο α' μέρος ή και σε άλλες περιπτώσεις μαρκαρισμάτων σε παίκτες του ΠΑΣ. Οι βοηθοί ελέγχονται για ορισμένες υποδείξεις οφσάιντ, όπως του Τριάδη που έβγαινε μόνος του απέναντι στον Πασχαλάκη και τον σταμάτησε ο επόπτης με την απόφασή του. Η Ξάνθη έχει φωνάξει και για μία φάση όπου ήθελε πέναλτι.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σύμφωνοι μπαλάρα δεν είδαμε. Ωστόσο και οι δύο ομάδες έβγαλαν ενέργεια, πάθος και επιθετική διάθεση. Βάσει εικόνας και ευκαιριών η Ξάνθη άξιζε τη νίκη. Έπρεπε να είχε κάνει πιο νωρίς το 2-0, κινδύνευσε προς στιγμήν να ισοφαριστεί αλλά στο τέλος κράτησε γερά το "τρίποντο".
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τριαντάφυλλος Τίκας (ΕΠΣ Καρδίτσας) με βοηθούς τους κ.κ. Κωνσταντίνος Νικολαϊδης (ΕΠΣ Μακεδονίας) - Πέτρος Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας).
Κίτρινες κάρτες: 56’ Κοζορώνης, 70’ Ντε Λούκας, 80’ Μπαξεβανίδης.
Xanthi FC (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Χατζητερζόγλου (76’ λ.τρ. Παπαγεωργίου), Καρασαλίδης, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Σολτάνι (82’ Λάζιτς), Τριάδης, Βασιλακάκης και Γιουνές (89’ Ράνος).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Γιάκος (74’ Ναδάλες), Τζημόπουλος , Ζάιρο, Ακόστα, Κοζορώνης (63’ Βιντάλ), Κούτρης, Σκόνδρας και Μαμπουλού (75’ Κόντε).
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα