Παναθηναϊκός - Κισσαμικός 3-0 (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός - Κισσαμικός 3-0 (vid)

bet365

Με δύο γκολ του Λέτο κι ένα του Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός έβγαλε την υποχρέωση, νίκησε 3-0 τον Κισσαμικό και... εξασφάλισε από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος! Ασίστ και κερδισμένο πέναλτι ο Βλαχοδήμος, θετικός ο Ευαγγέλου.

Πως ξεκίνησαν:

Ο Παναθηναϊκός των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1, με τον Λουκ Στιλ κάτω απ' τα δοκάρια. Η τετράδα της άμυνας αποτελείτο από τους Μέστο, Ευαγγέλου, Τελάντερ και Χουχούμη από δεξιά στ' αριστερά. Στα χαφ βρέθηκε ο Νίκος Μαρινάκης στο πλευρό του Ρόμπιν Λουν, ενώ, στην τριάδα μπροστά τους, οι Μπουμάλ (δεξιά), Βλαχοδήμος (αριστερά) και Βιγιαφάνες πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μάρκους Μπεργκ.

Ο Κισσαμικός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με το 4-4-1-1, με τον Λαζαρίδη να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας. Οι Παντελάκης και Σελινιωτάκης ήταν στα στόπερ, με τον Τσοντάκη αριστερά και τον Τσερκέζο δεξιά. Οι Τιάγκο Σίλβα και Γκούμας ήταν οι μέσοι της κρητικής ομάδας, οι Κίκε και Μούσα αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, ενώ, ο Μαρτίνεθ στήριζε τον Μίλιτς στην επίθεση.

Πιο... μηδέν κι απ' το μηδέν

Διάθεση από ελάχιστους, καθαρό μυαλό από... ακόμα λιγότερους και μια εικόνα που απογοήτευσε τους λιγοστούς οπαδούς που βρέθηκαν στις εξέδρες γι' ακόμα ένα εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού. Με τους Μπουμάλ και Βλαχοδήμο από τις πτέρυγες ν' αναλάμβάνουν την ανάπτυξη, από τη στιγμή που... δεν βοηθούσε και τόσο ο άξονας των Λουντ και Μαρινάκη (με τον Φινλανδό να παίρνει τις πρωτοβουλίες από τη μεσαία γραμμή), η οποία προσπάθεια για δημιουργία απειλητικών καταστάσεων στην εστία του Λαζαρίδη ουδέποτε είχε ουσία για τον Παναθηναϊκό. Στο 17ο και το 30ο λεπτό, ο Βιγιαφάνιες είχε δύο καλές στιγμές μπροστά από την αντίπαλη εστία, με προβολή στο πρώτο δοκάρι κι ένα αριστερό σουτ δίχως ισορροπία, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Ηρεμία ο Μπεργκ, ζωντάνια ο Λέτο, σκορ πρόκρισης...

Το ευτυχές για τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι ήταν το γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 49', ο Μπεργκ με κεφαλιά έπειτα από ωραία συνεργασία των Βιγιαφάνιες – Βλαχοδήμου και σέντρα του τελευταίου, άνοιξε το σκορ για να προσφέρει... μια κάποια ηρεμία στην ομάδα του, που συνέχισε να κινείται στη μετριότητα. Το γκολ, ωστόσο, προκάλεσε την τόλμη του Κισσαμικού που πήρε πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και... έπαιξε το ματς. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, έβαλε στο ματς τον Λέτο έναντι του κακού Μπουμάλ στο 60', το σύστημα άλλαξε σε 4-4-2, ο νεοεισελθών έδειξε να έχει ζωντάνια και ήταν εκείνος που θα «καθάριζε» το ματς στο 74'... Πρώτα κέρδισε το φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή προσπερνώντας όμορφα τον Παντελάκη και στη συνέχεια, «εκτέλεσε» με πανέμορφη κεφαλιά από την εκτέλεση του Βιγιαφάνιες για το 2-0! Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά τελειώσει, όμως θα ερχόταν κι ένα τρίτο γκολ για να κάνει – τουλάχιστον στη θεωρία – τυπική τη δουλειά του «τριφυλλιού» στη ρεβάνς. Ο Βλαχοδήμος από αριστερά στην περιοχή ανατράπηκε από τον Λαζαρίδη, ο Λέτο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έγραψε το τελικό 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Αξίζει μια αναφορά στον ορεξάτο και... θρασύ, με την καλή έννοια, Τάσο Χατζηγιοβάννη.

MVP: Ο Σεμπάστιαν Λέτο, φυσικά. Κόντρα στο γενικότερο κλίμα του αγώνα και την εικόνα του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που μπήκε, όποτε βρέθηκε με τη μπάλα ή μπορούσε να συμμετέχει σε φάση, έδειξε στον Ουζουνίδη πόσο καλά έπραξε που τον πέρασε στο ματς. Όλο το 2ο γκολ του Παναθηναϊκού δικό του, κερδίζοντας το φάουλ με εξαιρετική κίνηση και σκοράροντας με τρομερή κεφαλιά. Εκτέλεσε δίχως δεύτερη κουβέντα και

Στο ύψος του: Ο Στέφανος Ευαγγέλου. Παρτενέρ του Ράσμους Τελάντερ στο κέντρο της άμυνας και ντεμπούτο στη φετινή σεζόν. Ο νεαρός αμυντικός ήταν αρκετά σταθερός, έδειχνε συγκεντρωμένος, δεν έκανε κάτι λάθος στις όποιες... λιγοστές στιγμές που ενδεχομένως ν' ασκήθηκε πίεση στην άμυνα των «πράσινων» και ήταν ψύχραιμος για ν' αντιδράσει σωστά όποτε η μπάλα προς το μέρος του...

Αδύναμος κρίκος: Ο Ολιβιέ Μπουμάλ. Το ένα λάθος πίσω απ' το άλλο και καμία ουσιαστική βοήθεια για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι έπειτα και από αυτό με την Κέρκυρα. Στην προσπάθειά του να κάνει πολλά από δεξιά, δεν πετύχαινε τίποτα σωστό... Αντικαταστάθηκε από τον Λέτο στο 60ο λεπτό.

Η γκάφα: Σαν να... θόλωσε, ο Μάρκους Μπεργκ στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ δεν γίνεται να μην είδε την κίνηση του Βλαχοδήμου που με μια κάθετη θα μπορούσε να βγει απέναντι από τον Λαζαρίδη, ο Σουηδός κράτησε τη μπάλα, άλλαξε κατεύθυνση κι έκανε μια τρύπα στο νερό, σε κάτι που για την ποιότητά του φάνταζε τόσο απλό ώστε να φτιάξει καλή στιγμή για γκολ.

Το στραγάλι: Λανθασμένη μια υπόδειξη οφσάιντ στον Μέστο που έβγαινε από δεξιά στο 36ο λεπτό, έπειτα από κεφαλιά πάσα που του έγινε για να πάρει όλη την πτέρυγα... Τρομερά παράπονα δεν είχαν οι δύο ομάδες από τον Νικόλαο Πουλημά, ούτε στα φάουλ, ούτε στις κάρτες, αν και υπήρξε στιγμή που ο Τσερκέζος θα μπορούσε να είχε δει τη δεύτερη κίτρινη σε άτσαλο χτύπημα στο κεφάλι του Βλαχοδήμου...

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Σκορ ασφαλείας για πρόκριση στα προημιτελικά, ακόμα κι έτσι... Σε – ακόμα ένα – πολύ μέτριο προς κακό, βράδυ για τον Παναθηναϊκό, ήρθε η ευρεία νίκη για να μην υπάρχει αυτή τη στιγμή, ανησυχία για τον επαναληπτικό. Ο Σεμπάστιαν Λέτο, έδωσε τις απαντήσεις που ήθελε, από τη στιγμή που μπήκε στο ματς...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης, Μπουμάλ (60' Λέτο), Μπεργκ (79' Ρινάλντι), Μαρινάκης, Λουντ, Βιγιαφάνες (74' Χατζηγιοβάννης), Τελάντερ, Μέστο, Ευαγγέλου, Βλαχοδήμος

Κισσαμικός: Λαζαρίδης, Γκούμας, Παντελάκης, Σελινιωτάκης, Τσερκέζος, Μίλιτς, Μαρτίνεθ (77' Σταθάκης), Κίκε (63' Μάντζης), Τσοντάκης, Σίλβα, Μούσα (71' Θέος)

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα