Ρίσκαρε και δικαιώθηκε!

Ρίσκαρε και δικαιώθηκε!

Ρίσκαρε και δικαιώθηκε!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο και τα oφέλη της ενώ στέκεται και στις μεταγραφικές ανάγκες που αντί να μειώνονται, αυξάνονται.

Για να μην το παίζουμε (όπως συνηθίζεται στη χώρα αλλά... και στο χώρο μας) μετά Χριστόν Προφήτες, λίγο πριν τον αγώνα κυπέλλου Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ πιστεύαμε ότι δύσκολα ο Δικέφαλος θα γλιτώσει τη γκέλα… Ο Ίβιτς και οι παίκτες του μας διέψευσαν και μπράβο τους, γιατί αυτό το ματς ήταν μάλλον το κρισιμότερο του μήνα…

Γιατί πίστευα ότι ο ΠΑΟΚ θα «μπλέξει» και τι τελικά έγινε μέσα στο γήπεδο-βούρκο του Αγρινίου;

Αρχικά ο ΠΑΟΚ είχε σημαντικές απουσίες. Ενώ η ομάδα του Ίβιτς είχε συνηθίσει να παίζει με έναν κορμό, ξαφνικά χθες βρέθηκε με ένα εξτρέμ!

Ο ΠΑΟΚ ήταν πληγωμένος, κουρασμένος, ελλιπής, αλλά ενώ θα μπορούσε να αποφύγει αυτό το ταξίδι (το δικό του αεροπλάνο –τσάρτερ- ήταν από τα ελάχιστα που πέταξαν προχθές το βράδυ από Θεσσαλονίκη) η αποστολή έφυγε για Άκτιο και από εκεί πήγε στο Αγρίνιο. Αν ο ΠΑΟΚ δεν έπαιζε χθες, θα πήγαινε το κρίσιμο ματς λίγο μετά, όπου προφανώς θα είχε και επιστροφές και μεταγραφές. (Λέτε να μην έχει πάρει κανέναν στο επόμενο δεκαήμερο;).

Δεν ήταν μόνο αυτά…

Ο Ίβιτς παρέταξε χθες τον ΠΑΟΚ με 3-5-2 κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από το ξεκίνημα μίας αναμέτρησης. Όπως και να το κάνουμε, αυτό ήταν έξυπνο, απέδωσε, το αποτέλεσμα ήρθε, πριν το ματς όμως είχαμε ένα ερωτηματικό. Το εκπληκτικό ήταν ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ αποφάσισε για τον σχηματισμό 90 λεπτά πριν τη σέντρα, χωρίς δοκιμή δηλαδή(!) όταν η αποστολή έφθασε στο γήπεδο και είδε τον αγωνιστικό χώρο! Αυτό που έκανε –όσο επικίνδυνο και αν ήταν- του βγήκε και σίγουρα του τονώνει την αυτοπεποίθηση! Έπαιξε δηλαδή κάτι που δεν δοκίμασε, κάτι που ο ΠΑΟΚ δεν παίζει φέτος. Η ομάδα όμως ανταπεξήλθε και έκανε τη δουλειά που επιζητούσε με αυτόν τον σχηματισμό.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν πριν το ματς (πέρα από την… ίωση της αστοχίας που έχει πλήξει όλη την ομάδα) είχε αρκετά θέματα, είχε εμπόδια να ξεπεράσει και έμπαινε να δώσει ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι από αυτά που είχε συνηθίσει. Η δημιουργική ομάδα, το σύνολο που μέσα από συνδυαστικό ποδόσφαιρο παρήγαγε τόσες φάσεις, έπρεπε χθες να παίξει κάτι άλλο… Η δύναμη έπρεπε να κυριαρχήσει, η μπάλα έπρεπε να σηκώνεται συνέχεια, οι δεύτερες μπάλες ήταν οι πιο σημαντικές, έτσι ώστε οι ασπρόμαυροι πέρα από τους αντιπάλους, να ξεπεράσουν και τις λίμνες…

Και όμως τα κατάφεραν!

Πρώτα απ’ όλα ο ΠΑΟΚ κέρδισε με ένα σκορ που του εξασφαλίζει μισή πρόκριση, μαζί και ηρεμία, του δίνει και χρόνο, αλλά και αυτοπεποίθηση. Το ότι ο ΠΑΟΚ θα δώσει ένα πιο εύκολο ματς σε 13 μέρες, ενώ οι άλλοι θα καίγονται, είναι σημαντικό όφελος. (Και αυτό προέκυψε μετά το ματς…).

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μία από τις καλές ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει με προοπτικές σε έναν μεγάλο του στόχο.

Όλα αυτά έγιναν μέσα από ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του Ίβιτς έδωσε μάχες, κέρδισε τις περισσότερες, έφερε με καλύτερες προοπτικές την μπάλα προς την περιοχή του αντιπάλου, κέρδισε πολλά στημένα και σε γενικές γραμμές δικαιούνταν το γκολ και τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και άλλα πράγματα σε αυτό το παιχνίδι. Κέρδισε ένα καλό ματς με τριάδα στην άμυνα, κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου. Κέρδισε τον Κίτσιου που έδειξε… ΕΣΟ έτοιμος. Κέρδισε τον Μυστακίδη που σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά έβγαλε ενέργεια και… ενέργειες. Κέρδισε τον Κάτσε που… έπαιξε σα να μην έλειψε ποτέ.

Όλα αυτά είναι χρήσιμα σε ένα διάστημα 1-2 μηνών με πολλά ματς, τα περισσότερα με μικρομεσαίους όπου θα χρειαστούν πολλές αλλαγές.

Και ενώ λοιπόν νωρίς το απόγευμα, υπήρχαν σύννεφα και ανησυχία, αυτό το ματς πήγε τόσο καλά που τώρα υπάρχει καλύτερη προοπτική.

* Το ημερολόγιο δείχνει 12 Ιανουαρίου και για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, ο δυνατός οικονομικά ΠΑΟΚ που πριν ένα-δύο-τρεις μήνες είχε δύο κενά, τώρα «κατάφερε» να έχει τρία! Κάτι δεν πάει καλά εντός ΠΑΕ, κάτι λογικά δυσκολεύει τις κινήσεις… Δεν ξέρω… Δεν μπορεί να είναι ανίκανοι… Το να έχεις τώρα πιο πολλά κενά απ’ ότι πριν δύο μήνες, χρειάζεται προσπάθεια να το καταφέρεις…

Τέλος πάντων, η ομάδα του Ίβιτς κέρδισε χρόνο χθες και εκ μέρους της ΠΑΕ και όσων ασχολούνται με τις μεταγραφές…

Σκέφτεστε τι θα γίνονταν σήμερα με αφορμή τα στάσιμα μεταγραφικά με ένα τελικό σκορ Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-0; Πω πω…

Τώρα όμως έφυγε ένα βάρος, αν και οι μεταγραφικές ανάγκες εξακολουθούν να είναι αρκετές και σημαντικές…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.