Στα προημιτελικά η Σοσιεδάδ

Gazzetta team
Στα προημιτελικά η Σοσιεδάδ

bet365

Με «όπλο» το 3-1 του πρώτου αγώνα, η Σοσιεδάδ πήρε την πρόκριση στο Μαδριγάλ, καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Βιγιαρεάλ. Στην επόμενη φάση Αλαβές, Αλκορκόν.

Η Σοσιεδάδ είχε κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης (3-1) στο Ανοέτα και στο Μαδριγάλ φρόντισε να σφραγίσει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι Βάσκοι απέσπασαν ισοπαλία 1-1 από τη Βιγιαρεάλ και πήραν αυτό που ήθελαν. Εξαιρετικό το ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους, με τον Οϊαρθάμπαλ να ανοίγει το σκορ στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά ο Σοριάνο σε δυο περιπτώσεις έχασε μοναδικές ευκαιρίες να σκοράρει. Παράλληλα, η εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο τράνταξε το δοκάρι του Ρούλι. Ωστόσο, η ισοφάριση ήρθε στο 45' με τον Σοριάνο και αναπτέρωσε τις ελπίδες. Ομως, στην επανάληψη η Σοσιεδάδ ήταν πιο πειθαρχημένη αμυντικά, η Βιγιαρεάλ ήταν κουρασμένη και δε μπόρεσε να μετατρέψει την υπεροχή της σε ουσία.

Στην επόμενη φάση και η Αλαβές, η οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1 εντός έδρας από τη Λα Κορούνια. Ετσι, εκμεταλλεύθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο τα δυο γκολ που είχε πετύχει στη Γαλικία (2-2). Ο Μέντες άνοιξε το σκορ στο 45', αλλά στο 47ο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ερνάντες. Η Λα Κορούνια πίεσε και στο 62΄ ο Αρίμπας ισοφάρισε 1-1. Η ομάδα του Γκαριτάνο είχε μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν το τέλος με τον Αντόνε, αλλά δε μπόρεσε να πετύχει το γκολ πρόκρισης.

Διπλό πρόκρισης πέτυχε η Αλκορκόν, η οποία επικράτησε 2-1 της Κόρδοβα και βρέθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου (0-0 το πρώτο ματς). Ο Πιοβακάρι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 9', αλλά στην επανάληψη υπέστη... μπλακ άουτ. Ο Ροδρίγκες στο 51' ισοφάρισε 1-1 και ο Ιβι στο 68' διαμόρφωσε το 2-1.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα