Φιορεντίνα - Κιέβο 1-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Φιορεντίνα - Κιέβο 1-0

bet365

Με πέναλτι του Μπερναρντέσκι στο 93' οι Βιόλα νίκησαν την Κιέβο (1-0) και θα τα πουν με τη Νάπολι στους προημιτελικούς του Coppa Italia.

Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα του, με την Φιορεντίνα να απειλεί στο 3' με τον Κάλινιτς από κοντά και την Κιέβο να έχει στη συνέχεια δύο καλές στιγμές με τους Φλόρο Φλόρες (10') και Ινγκλέζε (19'). Ο ρυθμός δεν ήταν πολύ καλός, οι μεγάλες φάσεις έλειπαν αλλά στο τέλος του πρώτου μέρους το ματς... απέκτησε ζωή. Αρχικά, στο 45', οι Βερονέζοι έμειναν με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ραντοβάνοβιτς και αμέσως μετά οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι (οριζόντιο) σε εκτέλεση φάουλ του Μπερναρντέσκι.

Στην επανάληψη η ομάδα του Πάουλο Σόουζα μπήκε δυνατά και πλησίασε στο γκολ στο 50' με το σουτ του Κιέζα που απέκρουσε ο Σορεντίνο και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, για να ισορροπήσει στη συνέχεια την κατάσταση η Κιέβο. Από το 71' υπήρξε ισορροπία και σε ό,τι αφορά τους παίκτες των δύο ομάδων αφού έμειναν με 10 και οι Τοσκανοί μετά την αποβολή του Ζάρατε, με το ματς να είναι ανοιχτό στο τελευταίο 10λεπτο και το γκολ να μοιάζει πιθανό και από τις δύο πλευρές.

Τελικά αυτή που το έβαλε ήταν η Φιορεντίνα στο 93' με το πέναλτι του Μπερναρντέσκι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος και αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι. Οπως και να έχει, το 1-0 έδωσε την πρόκριση στους Βιόλα, οι οποίοι στους «8» θα αντιμετωπίσουν, σε μονό αγώνα στο San Paolo, τη Νάπολι.

 

SERIE A Τελευταία Νέα