Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1

bet365

Με δικό του γκολ-φάουλ στο πρώτο ματς και ακόμα ένα στη ρεβάνς, ο Λιονέλ Μέσι καθάρισε το 3-1 επί της Μπιλμπάο και την πρόκριση για την Μπάρτσα στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Το 2017 μπήκε, με τον Λιονέλ Μέσι να τελειοποιεί την καινούργια συνήθεια του, που γίνεται λατρεία από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα. Τρία γκολ έχει βάλει στο νέο έτος και όλα είναι με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ. Με αυτόν τον τρόπο είχε δώσει ελπίδα στην ομάδα του στο πρώτο ματς, στην ήττα με 2-1 στο Μπιλμπάο. Και με τον ίδιο της χάρισε την ολική ανατροπή και τελικά την πρόκριση και το 3-1 στη ρεβάνς.

Η αλήθεια είναι ότι η Αθλέτικ της έβαλε πολύ δύσκολα, αλλά η Μπάρτσα μπόρεσε να βρει απαντήσεις και να γλυτώσει το κάζο. Στο 25' σκόραρε ο Λουίς Σουάρες, αλλά λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 10 λεπτά αργότερα όμως μέτρησε κανονικά το γκολ του. Και ήταν εξαιρετικό, μετά από γλυκιά σέντρα του Νεϊμάρ και φοβερό μονοκόμματο του Ουρουγουανού σέντερ φορ, που έφτασε τα 100 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις με τα μπλαουγκράνα (σ.σ.: σε 120 συμμετοχές).

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε και το 2-0. Ο Ελουστόντο έκανε χαζό πέναλτι στον Νεϊμάρ, ο οποίος το εκτέλεσε εύστοχα, βρίσκοντας δίχτυα έπειτα από 1.023 λεπτά (σ.σ.: δεν είχε σκοράρει από τις 16 Οκτωβρίου). Ωστόσο, στην μοναδική σοβαρή επίσκεψη της στην εστία του Σίλεσεν, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε βρήκε την απάντηση. Η κεφαλιά του Σαμπορίτ (51') έφερε ξανά την πρόκριση στα ίσα.

Ο χρόνος λοιπόν κυλούσε, το ματς ήταν ανοικτό, μα όλα έδειχναν ότι θα πήγαινε στην παράταση. Στο 78', ωστόσο, η μπάλα στήθηκε στο ημικύκλιο και ο Μέσι καθάρισε με εκπληκτικό φάουλ, με το τόπι να πηγαίνει χαμηλά στο αριστερό δοκάρι και μέσα, για το 31ο τέρμα της καριέρα του με αυτόν τον τρόπο (24 με την Μπάρτσα και έξι με την Αργεντινή).

Ο Νεϊμάρ βρήκε δοκάρι (81') μετά από τρελή ενέργεια, ο Ντένις Σουάρεθ αστόχησε από τέλεια θέση (92') και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, που βρήκε τους Καταλανούς να περιμένουν αντίπαλο στα προημιτελικά του Κόπα ντελ Ρέι, αποκλείοντας για ένατη διαδοχική φορά στο θεσμό τους Βάσκους.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Σίλεσεν, Πικέ, Ουμτιτί, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ραφίνια (80' Ράκιτιτς), Ινιέστα (89' Αρντά Τουράν), Νεϊμάρ (87' Ντένις Σουάρεθ), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Λαπόρτ, Ετσέιτα (30' Ελουστόντο), Μπόβεδα, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Σαμπίν (46' Αντούριθ), Σαμπορίτ (79' Σουσαέτα), Εράσο, Ινιάκι.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα