Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-2 (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-2 (vids)

bet365

Στο βροχερό Αγρίνιο, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα! Είπε... ευχαριστώ στις γκάφες των Ροντρίγκες και Μύγα, σκόραρε με τους Κίτσιου, Αθανασιάδη (πεν) και με το 0-2 κόντρα στον ακίνδυνο Παναιτωλικό είναι ουσιαστικά στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος!

Το Κύπελλο είναι στόχος για τον ΠΑΟΚ. Και το (απ)έδειξε με τον καλύτερο τρόπο στην πρώτη παρτίδα του με τον Παναιτωλικό για τους «16» του θεσμού. Με τη νίκη 2-0 έκανε το μεγάλο άλμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξη διοργάνωσης.

Άλλωστε, το βροχερό Αγρίνιο ταιριάζει γάντι στον ΠΑΟΚ και στον Βλάνταν Ίβιτς. Βλέπετε, το σκηνικό και σήμερα ήταν παρόμοιο με το ντεμπούτο του Σέρβου τεχνικού στο πάγκο του «Δικεφάλου» τον περασμένο Μάρτιο. Βροχή, βαρύς αγωνιστικός χώρος, γεμάτος παγίδες και νίκη των «ασπρόμαυρων» μ’ ένα σχεδόν ίδιο σκορ. Τότε είχε κερδίσει 0-3, τώρα επιβλήθηκε με 0-2.

Πολλά πράγματα, είναι και θέμα παράδοσης. Ο Παναιτωλικός δεν έχει νικήσει ποτέ στην έδρα του ομάδα Α' Εθνικής σε φάση νοκ άουτ του Κυπέλλου Ελλάδας! Δεν κέρδισε ούτε τον ΠΑΟΚ, που είναι με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Με τρεις στόπερ ο ΠΑΟΚ!

Ο Γιάννης Ματζουράκης επέλεξε ένα σχήμα (4-2-3-1) με τέσσερις αμυντικούς στην ευθεία (Μύγας, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης), δύο αμυντικά χαφ (Κουτρουμάνος, Πάουλο), τριάδα μπροστά τους Μάκο, Ρότσα, Μουνιόθ και μοναδικό προωθημένο τον Μαρκόφσκι.

Ο Βλάνταν Ίβιτς για πρώτη φορά αποφάσισε να ξεκινήσει ένα παιχνίδι με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Οι Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζάς πήραν θέση μπροστά από τον Γλύκο, ενώ στα δύο άκρα ήταν ο Κίτσιου (δεξιά) και ο Λέοβατς (αριστερά).

Με δεδομένες τις απουσίες των Κάμπος και Μάτος, ο Σέρβος προπονητής έδωσε ανάσες στον Κάνιας κρατώντας τον στον πάγκο, ενώ επέλεξε για επιθετικό δίδυμο τους Μυστακίδη και Κουλούρη, με τον Αθανασιάδη να μένει ξανά εκτός αρχικού σχήματος.

Ευκαιρίες από νωρίς και για τους δυο

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στα πρώτα 44 δευτερόλεπτα με τον Κουλούρη να βγαίνει μόνος με τον Κυριακίδη, αλλά λόγω και του βαρύ αγωνιστικού χώρου, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού κατάφερε να τον σταματήσει. Αυτό που συμβαίνει, φέτος, με τους επιθετικούς του «Δικεφάλου» δεν έχει προηγούμενο!

Πόσο διαφορετικό θα ήταν όλο το ματς αν είχε ανοίξει το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης;

Οι γηπεδούχοι, πάντως άρχισαν να πατούν καλύτερα, απάντησαν με το άστοχο πλασέ από καλή θέση του προωθημένου Μύγα (9’) και το σουτ στο 15’ του Αργεντινού Μουνιόθ, σ’ ένα πρώτο διάστημα, όπου παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τον κακό αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες έδειχναν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο αναζητώντας από νωρίς το γκολ.

Στο 25’ ο Κουτρουμάνος πήρε την «μπουκιά μέσα από το στόμα» του Κουλούρη, που πάλι πήγε στην μπάλα με δεύτερες σκέψεις, ενώ σε μια πολύ δύσκολη και άκρως οριακή φάση, ο δεύτερος βοηθός, Πασχάλης, υπέδειξε σε θέση οφ σάιντ τον Πάουλο, λίγο πριν οι δύο ομάδες κλείσουν το πρώτο 45λεπτο στο 0-0.

Στα πρώτα 45 λεπτά ο Παναιτωλικός είχε τον έλεγχο του αγώνα, όμως τα πράγματα άλλαξαν μόλις βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Με Κλάους αντί Κουλούρη και επιστροφή Κάτσε

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τον Αθανασιάδη αντί του Κουλούρη και τον Μυστακίδη στο 57’ να χαραμίζει τη δική του εντυπωσιακή ενέργεια μ’ ένα κάκιστο σουτ, ενώ τέσσερα λεπτά νωρίτερα οι Αγρινιώτες ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Πάουλο στη μεγάλη περιοχή. Μια φάση πεντακάθαρη, όπου δεν υπήρξε παράβαση από τον Βαρέλα.

Ο Ίβιτς βλέποντας την ομάδα του να έχει πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή, έριξε στο γήπεδο τον Εργκίς Κάτσε αντί του Πέλκα στο 64ο λεπτό, με τον Αλβανό να επιστρέφει ύστερα από επτά μήνες (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0 για τα πλέι οφ το τελευταίο του ματς στις 29/5/2016) σε επίσημο παιχνίδι του «Δικεφάλου».

Δύο γκολ σε επτά λεπτά

Η πρώτη κίνηση από τον Ματζουράκη ήρθε στο 71’ με την είσοδο του Κλέσιο στη θέση του Ρότσα, λίγο αργότερα πέρασε και τον Παπουτσογιαννόπουλο αντί του Πάουλο, με τις δύο ομάδες να έχουν σπαταλήσει 25 λεπτά στο β’ μέρος χωρίς να έχουν τη μεγάλη φάση πριν βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με κοντινή προβολή ο Στέλιος Κίτσιου από την σέντρα του Λέοβατς (και το… τσαφ του Ροντρίγκες) κάνοντας στο 77’ το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα στο 83’ με το κερδισμένο πέναλτι του Μυστακίδη από τον Μύγα, που μετέτρεψε σε γκολ (επιτέλους) ο Στέφανος Αθανασιάδης, ένα λεπτό αργότερα. Ένα γκολ το οποίο όλοι πανηγύρισαν έξαλλα μαζί με τον σκόρερ!

Διαιτητής: Γιάννης Νεοφυτιάδης (Κορίνθου)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Τσοκάνης, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας (87’ Μιχάι), Μάκος, Κουτρομάνος, Ρότσα (71’ Κλέσιο), Πάουλο (76’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μουνιόθ, Μαρκόφσκι.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Τσίμιροτ (89’ Κάνιας), Πέλκας (64’ Κάτσε), Σάχοφ, Μυστακίδης, Κουλούρης (46’ Αθανασιάδης).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα