Λέτο είναι μόνο ένας!

Λέτο είναι μόνο ένας!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Λέτο είναι μόνο ένας!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Σεμπάστιαν Λέτο που δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να... κλωνοποιηθεί ποδοσφαιρικά και πνευματικά αλλά αποτελεί οδηγό για τις μεταγραφές που έρχονται!

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Κέρκυρας στην πανεμόρφη χιονισμένη Λεωφόρο δεν αποτελεί είδηση. Δεν είναι κατόρθωμα, ούτε κάποιο αξιόλογο ποδοσφαιρικό ανδραγάθημα. Το «τρίποντο» ήταν μόνοδρομος, αυτοσκοπός και υποχρέωση για το «τριφύλλι» που βρίσκεται ήδη στο -12 από την κορυφή της βαθμολογίας και τα περιθώρια για γκέλες έχουν τελειώσει εδώ και πολύ καιρό αλλά συνεχίστηκαν με το... καλημέρα του 2017 στα Χανιά.

Οι «πράσινοι» πέταξαν στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο, έχοντας βελτιωμένη κυκλοφορία της μπάλας, περισσότερη ενέργεια και διάθεση αλλά όχι και τρόπο να πατήσουν περιοχή και να απειλήσουν την εστία των «Φαιάκων». Λείπει πολύ η σωστή τελική πάσα, το άγγιγμα στο επιθετικό τρίτο που θα «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα και θα εκμεταλλευθεί τον Μπεργκ, τον Λέτο, τους εξτρέμ.

Στο δεύτερο μέρος, σε ένα ειδικών συνθηκών παιχνίδι εξαιτίας του αγωνιστικού χώρου που περισσότερο θύμιζε... πίστα στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού παρά ποδοσφαιρικό γήπεδο, το ζητούμενο ήταν το γκολ που θα έφερνε την νίκη. Ο Σεμπάστιαν Λέτο το «έγραψε» στο φινάλε και γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από νέα σύγκρουση με το παγόβουνο της αποτυχίας!

Ο Αργεντινός έδειξε για ακόμη μία φορά την νοοτροπία νικητή που έχει μέσα του, απέδειξε για ακόμη μία φορά το πόσο απαραίτητος είναι στον Παναθηναϊκό τόσο για τα ποδοσφαιρικά όσο και για τα πνευματικά του χαρακτηριστικά. Για να τα λέμε όλα: Λέτο είναι μόνο ένας!
Δεν υπάρχει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής στο έμψυχο δυναμικό με την «never give up» λογική του «Σέμπα», ο οποίος ξέχωρα από το γκολ της νίκης, ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, ήταν εκείνος που προσπαθούσε να παρασύρει και τους υπόλοιπους, ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά στα δύσκολα για να... καθαρίσει.

Μακάρι να μην είχε το σοβαρό θέμα στο γόνατο και να ήταν κάθε Κυριακή 100% διαθέσιμος και σε κατάσταση να κάνει την διαφορά. Κάθε φορά που ο «Σέμπα» πρέπει να κριθεί, θετικά ή αρνητικά, θα πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπ' όψιν ότι αγωνίζεται με αφόρητους πόνους, κάνει υπέρβαση, δίνοντας πάντα ότι έχει και δεν έχει. Δεν προφυλάσσει τον εαυτό του...

Και παρόλα αυτά παραμένει σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό, παρόλα αυτά έχει αξιοζήλευτη αποτελεσματικότητα. Οι αριθμοί, σε αυτή την περίπτωση, λένε την αλήθεια. Σε 475' έχει βρει πέντε φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν για παράδειγμα ο Μπεργκ έχει τα ίδια τέρματα σε 1158'! Είναι δεδομένο ότι θα ανανεώσει το συμβόλαιο του και ας έβαλαν «εμπόδια» κάποιοι άσχετοι με το ποδόσφαιρο εντός των τειχών.

Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, ο Λέτο δεν μπορεί να... κλωνοποιηθεί, δεν γίνεται με ένα μαγικό κουμπί να βρεις ακόμη πέντε-έξι παίκτες «πρωταθλητές» στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου! Η ποιότητα στα πόδια μετρά πολύ περισσότερο όταν συνδυάζεται και από νοοτροπία νικητή, μαχητικό πνεύμα, αίσθημα αυταπάρνησης.

Από την στιγμή, λοιπόν, που... κλωνοποίηση δεν μπορεί να γίνει, ο Παναθηναϊκός αν θέλει να ανέβει επίπεδο άμεσα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, θα πρέπει να βρει ποδοσφαιριστές σαν τον Λέτο. Ηγέτες, νικητές, πρωταθλητές(και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση προφανώς)! Ο Σεμπάστιαν πρέπει να αποτελεί οδηγό ποδοσφαιρικών και πνευματικών χαρακτηριστικών για τις επιλογές του Νίκου Λυμπερόπουλου και του Μαρίνου Ουζουνίδη! Μόνο έτσι ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει, μόνο έτσι θα βάλει στο ήδη αξιόλογο ρόστερ του, «γρανάζια» που θα ανεβάσουν τις στροφές στην μηχανή και θα σώσουν ότι σώνεται από αυτή την σεζόν...

Ατομική αξιολόγηση: Βλαχοδήμος Ο. 6, Μέστο 5, Χουλτ 5, Μολέδο 6, Κουτρουμπής 6, Λουντ 6, Κουρμπέλης 7, Βιγιαφάνιες 4, Μπουμάλ 4, Μπεργκ 4, Λέτο 8, Βλαχοδήμος Π. 6, Μαρινάκης(-), Ρέις(-).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.