Κουνηθείτε, «παγώσαμε»!

Κουνηθείτε, «παγώσαμε»!

Νίκος Τζαντζαράς Νίκος Τζαντζαράς
Κουνηθείτε, «παγώσαμε»!

bet365

«Ο ΠΑΟΚ που δεν του λείπει τίποτα, δε λέει να πάρει μπρος και να επιλύσει τα προβλήματά του, σε ορθό χρόνο. Ποιος είναι ο λόγος;», αναρωτιέται μεταξύ άλλων στο μπλογκ του ο Νίκος Τζαντζαράς.

Αν δεν είχα ξυλιάσει ολόκληρος στην κερκίδα με τα δημοσιογραφικά θεωρεία της Τούμπας, έχοντας παρακολουθήσει με τα ίδια μου τα... παγωμένα μάτια τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ίσως να μην είχα τόσο καλή αντίληψη του θαύματος που συντελέστηκε. 'Ένα θαύμα που πέτυχε η ομάδα του Πετράκη, με την βοήθεια της ρέντας του Πασχαλάκη, της ανικανότητάς των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα, της γκίνιας και της γκαντεμιάς τους.

Όμως αυτά είναι διαπιστωμένα πράγματα, όλη τη σεζόν. Ακόμη και στη Λιβαδειά, από τις σχεδόν 20 και πάλι τελικές προσπάθειες με πολύ καλές προϋποθέσεις, μόνο μια έγινε γκολ. Η ασθένεια λοιπόν γνωστή, το φάρμακο – η “μεταμόσχευση” (μεταγραφή) – γνωστό, αλλά ο γιατρός ακόμα να το χορηγήσει...

Δε μπορεί κανείς να ασκήσει κριτική σε κείνους που αστοχούν: Δεν είναι πως δε θέλουν, πως υστερούν σε κάποιον άλλο τομέα του ματς. Σε διάθεση, σε ενέργεια, σε ποδόσφαιρο δημιουργίας Απλώς στο γκολ, σήμερα, τόσο μπορούν.

Δεν δικαιούται κανείς να μιλά μετά από αυτό το ματς για τον, Ίβιτς, όταν η ομάδα του έβαλε μέσα στην εστία του τον αντίπαλο – η δική του αρμοδιότητα είναι να γίνονται οι ευκαιρίες και να εμποδίζονται του αντιπάλου. Η ποιότητα και το “κρύο αίμα” βάζουν τα γκολ. Ειδικά το πρώτο γκολ. Εκείνο που ανοίγει το δρόμο, που καταρρακώνει τον αδύναμο αντίπαλο, που παίρνει το βάρος από την πλάτη των συμπαικτών, που απλοποιεί την εξίσωση.

Φέρ' τους, επιτέλους!

Καταρρίπτοντας τον Μύθο, στον οποίο φταίμε πολύ και μεις που γράφουμε και τοποθετούμαστε δημοσίως, πως “το χειμώνα δεν υπάρχουν παίχτες” τάχα, έχουν εντοπιστεί ή προταθεί και εν πάσι περιπτώσει απασχολήσει τον ΠΑΟΚ κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, ποδοσφαιριστές ελεύθεροι σαν τον Εντουάρντο, ...παντρεμένοι αλλά με ρήτρα, σαν τον Λεονάρντο, ...ημιδιαζευγμένοι και προσιτοί σαν τους Εντόι και Ανσαριφάρντ που το συμβόλαιό τους λήγει σε έξι μήνες και οι ομάδες τους δε θα προτιμούσαν να τους χάσουν τσάμπα. Και ποιος ξέρει πόσοι ακόμα, που δε μάθαμε ποτέ... Κι όμως ο ΠΑΟΚ έδωσε τα δυο πρώτα ματς του 2017, δίχως έναν από τους πιο φορμαρισμένους του ποδοσφαιριστές και πρώτο σκόρερ ως τώρα στη σεζόν και δίχως μια έστω καινούρια έλευση. Με έναν... μείον δηλαδή, αντί με παραπάνω από πριν τη διακοπή. Στο ένα ματς τα κατάφερε, στο άλλο όχι...

Το χειμώνα, έχει λιγότερους παίχτες διαθέσιμους, για τα ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ, μόνο. Γιατί συμβόλαια λήγουν μόνο στο Βορρά για ελεύθερους. Όσοι έχουν ρήτρα όμως, την έχουν και... χειμώνα καιρό. Χώρια πως το χειμώνα, υπάρχουν πάρα πολλοί των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το επερχόμενο καλοκαίρι και πιέζονται οι ομάδες τους να τους αφήσουν να φύγουν, αν θέλουν να πάρουν κάτι τι.

Τα καλοκαίρια ΔΕΝ έχει τέτοιους οι αγορά. Το χειμώνα έχει λοιπόν παίχτες. Χειμώνα έφερε ο Σαββίδης και Νομπόα και Νάτχο και Βούκιτς. Κι αφού διαθέτει (και χαλάει) χρήματα ο ΠΑΟΚ, η δικαιολογία πως “το χειμώνα δεν υπάρχουν παίκτες”, είναι φτηνή...

Δεν είναι προφανές άρα πως υπάρχουν κακοί χειρισμοί;

Όχι στο εάν, πόσο και γιατί πωλείται ο Ροντρίγκεζ – καλοτάξιδος και πολύ καλό το deal. Αλλά αντί να περίμενε πότε θα ανοίξει το αεροδρόμιο να πετάξει για την Πόλη, θα έπρεπε να είναι στο γήπεδο και να παίζει και με τα Γιάννινα και με τον Λεβαδειακό.

Όχι στο αν θα αντικατασταθεί το κενό του επάξια – είναι πολύ πιθανό. Στον χρόνο επίτευξης όμως της αντικατάστασης. Πότε... διάολε; Να χαθούν κι άλλα ματς;

Όχι στο εάν θα πάρει ο ΠΑΟΚ σέντερ φορ. Αλλά στο γεγονός πως ενώ τον αναζητά απ' τον προηγούμενο... Μάρτη, ακόμη απουσιάζει.

Ο Ανσαριφάρντ και οι άλλοι

Ο Ιρανός είναι ένας ποδοσφαιριστής πάνω στη ρέντα του. Είναι σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία μεν και έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από κείνα που έχουν οι άλλοι επιθετικοί του ΠΑΟΚ, του λείπουν σοβαρές παραστάσεις και προϋπηρεσία, δε. Ουδέποτε έχει δοκιμαστεί σε ομάδα υποχρεωμένη να κυνηγά στόχους και δεν έχει σηκώσει ποτέ η πλάτη του βαριά φανέλα, στα 27. Όμως μια ομάδα που θέλει να χτυπήσει τίτλο, αυτούς που ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημά της και που μπορεί και να της δώσουν στοιχεία που της λείπουν, τους μαζεύει έτσι κι αλλιώς. Δεν είμαι σίγουρος πως είναι η λύση – εγγύηση που ψάχνει ο ΠΑΟΚ, αλλά είναι από τις ζαριές που αξίζει να ρίχνει εκείνος που επιδιώκει να κυριαρχήσει. Κι αυτό όμως, αργοσέρνεται...

Όπως αργοσέρνονται μεταγραφές, αποχωρήσεις, επιλύσεις ανοιχτών ζητημάτων, σαν του Τζαβέλλα, του Τζιόλη, του Σκόνδρα... Ο ΠΑΟΚ που δεν του λείπει τίποτα, δε λέει να πάρει μπρος και να επιλύσει τα προβλήματά του, σε ορθό χρόνο. Ποιος είναι ο λόγος; Φταίει ο Μίχελ που κωλυσιεργεί ή ο Ιβάν Σαββίδης αργεί να δώσει την τελική έγκριση; Υπάρχει αναποφασιστικότητα και ατολμία ή δυσλειτουργία διοικητική; Διότι κάτι άλλο, αδυνατώ να σκεφτώ.

O καλύτερος τεχνικός διευθυντής του κόσμου, είναι αυτός που στηρίζεται...

Και καλύτερα από όλους στηρίζεται, ο τεχνικός διευθυντής που... στηρίζει τον εαυτό του: Που δρα καίρια, που εκτελεί αποφασιστικά, που πιέζει για να γίνει η δουλειά του, που διαχειρίζεται τα πράγματα με ταχύτητα και ευστοχία. Ο Λούμπος Μίχελ βρήκε, διαπραγματεύτηκε και ολοκλήρωσε συμφωνίες για σημαντικούς ποδοσφαιριστές: Μάτος, Κρέσπο, Κάνιας, αλλά και Βαρέλα(με τεράστια καθυστέρηση) Τζάλμα, Μπίσεσβαρ (βιαστικά και δίχως εργομετρικά...) είναι πολύ σημαντικές προσθήκες. Όμως το ναυάγιο Ματέους δεν καλύφθηκε επαρκώς. Η αναζήτηση φορ δεν τελεσφόρησε και οι χειρισμοί αντικατάστασης του Γκάρι δεν πάνε πίσω...

Παρόλα ταύτα απαιτείται να πιεστεί και να δοκιμαστεί. Διότι μια ποιοτική βάση, μιας ομάδας που παίζει όμορφο κυριαρχικό ποδόσφαιρο, έχει δημιουργηθεί. Ο ΠΑΟΚ έχει χτίσει επιτέλους κάτι, που αξίζει να ολοκληρωθεί! Και τώρα και το καλοκαίρι και όσο ο Ιβάν Σαββίδης βλέπει τον Μίχελ και την ομάδα να προοδεύουν. Ας στηριχθεί μια φορά με συνέπεια και έργα, για έναν ολόκληρο κύκλο μιας σεζόν (ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ) ένας κουμανταδόρος, με απόλυτη ελευθερία και με ενθάρρυνση να λειτουργήσει αυτοβούλως, αλλά ΚΑΙ εγκαίρως.

Ό,τι χάθηκε, χάθηκε. Όλοι κρίνονται από όσα συμβαίνουν σήμερα κι από όσα θα συμβούν αύριο. Ας δουν με ευθυκρισία και ειλικρίνεια, δίχως ανθρωποφαγίες και κανιβαλισμούς ο Ιβάν Σαββίδης και ο Λούμπος Μίχελ, ποιος και τι φταίει, ας το λύσουν κι ας προχωρήσουν πιο γρήγορα γιατί... παγώσαμε!

Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη

ΥΓ Η FORZA θα κυκλοφορήσει εκτάκτως Δευτέρα με όλη την ύλη που ετοίμασε η συντακτική της ομάδα αλλά και όλη την αγωνιστική επικαιρότητα του Σαββατοκύριακου και φυσικά τις μεταγραφικές εξελίξεις από το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ. Όσοι ενδιαφέρεστε για την ψηφιακή έκδοση της FORZA τo τετράγωνο κουτί παραπέμπει εκεί. ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ και περιεργαστείτε την...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Τζαντζαράς
Νίκος Τζαντζαράς

Δηλώνει πρόσφυγας, "ασπρόμαυρος" και ραδιοφωνατζής.

Το 1970 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με ρίζες από Πόλη, Σμύρνη και Μακεδονία.

Το 1976 πρωτομπήκε στην Τούμπα, που θα τον "αιχμαλώτιζε" με μιάς, διά παντός.

Το 1986 πρωτο - βρίσκεται μπροστά σε ("πειρατικό") μικρόφωνο. Ένιωσε να "χωράει" κάπου ολόκληρος... Δεν ξανασηκώθηκε.

Το 1988 η εισαγωγή του στην Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Γερμανικό), συμπίπτει με τη νομιμοποίηση της "ιδιωτικής ραδιοφωνίας", που τον βρίσκει στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Η επιλογή γίνεται αυτόματα...

Θα εργαστεί μέχρι και το 2003 ως ρεπόρτερ/ αρχισυντάκτης/ παρουσιαστής/ αρθρογράφος/ σύμβουλος έκδοσης/ διευθυντής σε Αθλητική Μ.Θ., Αθλητικό Metropolis, Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς, Μetrosport, Ωμέγα τηλεόραση, Alpha TV, Ήλιο των Σπορ, με τρελή αδυναμία στα... ξεκινήματα. Θα συνιδρύσει τον Libero 107,4.

Από τον Οκτώβρη 2004 και για τέσσερα χρόνια, ζει στην Αθήνα και παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στον Sport fm, αρθρογραφεί στην Sportday και... εκμαυλίζει αθώες ψυχές στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλώντας τους για "Παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών".

Τον Μάρτιο του 2013 ξεκινά το FatGames.gr από τα "Χοντρά παιχνίδια", τίτλο επί πολλά χρόνια της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Τον Ιούνιο του 2014 επιστρέφει στο επαγγελματικό... πατρικό του, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5".

Σήμερα κοκορεύεται πως είναι ο μόνος Έλληνας blogger, που εργάζεται για όλες του τις υποχρεώσεις (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Δε-Πα 13.00-16.00, FatGames.gr, Fatgames on YouTube και Gazzetta.gr) από το γραφείο/studio του σπιτιού του.