Τζένοα - Ρόμα 0-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Τζένοα - Ρόμα 0-1

bet365

Ρόμα και Λάτσιο μπήκαν στο 2017 με νίκες επί των Τζένοα (1-0 εκτός) και Κροτόνε (1-0), την ώρα που η Αταλάντα έριχνε 4άρα στο Bentegodi (4-1 την Κιέβο)!

To Marassi δεν είναι ποτέ εύκολο πέρασμα αλλά η Ρόμα έκανε αυτό που έπρεπε και έφυγε με τους τρεις βαθμούς, χάρη στο αυτογκόλ του Ιτζο στο 36'. Ετσι, οι Τζαλορόσι διατηρήθηκαν μόνοι στη 2η θέση και παράλληλα πλησίασαν στο -1 τη Γιουβέντους, έχοντας όμως και δύο ματς περισσότερα.

Στον πρώτο της αγώνα μετά τις πωλήσεις των Παβολέτι-Ρινκόν, η Τζένοα έχασε και τον Περίν στο 8' αφού αποχώρησε λόγω τραυματισμού. Είχε προλάβει, όμως, να κάνει ήδη μια δυνατή επέμβαση στο 3' σε κοντινή προσπάθεια του Τζέκο. Αυτή η φάση της Ρόμα ήταν η απάντηση σε αυτή των Ροσομπλού μόλις στο 1' με τον Λασάλτ, για να γίνει σαφές από νωρίς ότι το ματς θα ήταν καλό. Οι Ρωμαίοι βρέθηκαν ξανά κοντά στο γκολ στο 15' με τον Ναϊνγκολάν αλλά το τελείωμα στο τετ α τετ ήταν πολύ κακό, σε αντίθεση με τον ρυθμό του αγώνα. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, πάντως, πατούσε καλύτερα και στο 36' πήρε το προβάδισμα με το αυτογκόλ του Ιτσο μετά το διαγώνιο σουτ-πάσα του Μπρούνο Πέρες (0-1).

Οι Τζαλορόσι θα μπορούσαν να κλειδώσουν το τρίποντο από το 58' αλλά η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι μετά την προβολή του Τζέκο σε γύρισμα του Ναϊνγκολάν, για να μείνει έτσι ζωντανή η Τζένοα, η οποία προσπάθησε για την ισοφάριση. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάποια καθαρή ευκαιρία για τους Γενοβέζους αλλά με δυσκολία για τους Ρωμαίους, οι οποίοι σταδιακά οπισθοχώρησαν. Χωρίς πάντως να το πληρώσουν, αφού στο 92' ο Σέζνι έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Οκάμπος, ο οποίος είχε γυρίσει ωραία το σώμα του, από το ύψος της περιοχής.

Λυτρωτής Ιμόμπιλε
Στο Olimpico η Λάτσιο είχε πιο εύκολο έργο από την συμπολίτισσα. Θεωρητικά τουλάχιστον γιατί πρακτικά χρειάστηκε να φτάσουν στο 90' για να πανηγυρίσουν οι Λατσιάλι. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι δεν ήταν εντυπωσιακή αλλά είχε την υπεροχή και στο 31' είχε και μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με το πέναλτι που έκανε ο Στόιαν στον Λομπάρντι. Ο Μπίλια, όμως, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στο 37' χρειάστηκε η επέμβαση του Μαρκέτι στον Φαλτσινέλι για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα... Οπως και να έχει, η Κροτόνε κρατούσε το 0-0 και ήταν μια χαρά για αυτή, αν και φώναξε για ένα γκολ του Ρόντεν που ακυρώθηκε στο 70', για να έρθει τελικά η ήττα την στιγμή που πίστεψε ότι την απέφυγε. Στο 90' ο Μαρτέλα προσπάθησε να γυρίσει πίσω την μπάλα με το κεφάλι αλλά τελικά έδωσε... ασίστ στον Ιμόμπιλε, ο οποίος είπε «grazie» και έκανε το 1-0 λυτρώνοντας την Λάτσιο!

Στο «μηδέν» Σασουόλο και Τορίνο
Η Σασουόλο είναι σαφώς η κερδισμένη από το 0-0 στο MAPEI Stadium με την Τορίνο η οποία έκανε κύματα επιθέσεων αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς ήταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος και είχε όλες τις σχεδόν τις ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα και ο βαθμός που πήρε μοιάζει πολύ λίγος. Οι κεφαλιές των Ομπι και Μπενάσι ήταν οι πρώτες απειλές για την Granata, που στην συνέχεια έφτασε κοντά στο γκολ τρεις φορές με τον Αντρέα Μπελότι, ο οποίος δεν βρήκε στόχο με δύο σουτ ενώ με εκπληκτικό ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα μόλις έξω, σε μια φάση που λίγο έλειψε να δούμε ένα από τα καλύτερα γκολ τη σεζόν. Στο δεύτερο μέρος η Τορίνο δεν έκανε τόσες φάσεις και η καλύτερη ήταν το φάουλ του Ιάγο Φαλκέ στα πλαϊνά δίχτυα στο 86'. Για πρώτη φορά ύστερα από 4 μήνες έπαιξε ξανά ο star-player της Σασουόλο, Ντομένικο Μπεράρντι.


Εκπληκτική Αταλάντα, διέλυσε εκτός την Βερόνα
Αν κάποιος περίμενε η Αταλάντα να ξεφουσκώσει από τη νέα χρονιά, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί. Η... υπερομάδα που χτίζει ο Τζανπιέρο Γκασπερίνι έκανε πλάκα στο Bentegodi στην Κιέβο της οποίας επιβλήθηκε με 1-4 και παρέμεινε στα ψηλά της Serie A κοντά στις θέσεις Ευρώπης. Η 'La Dea' πήρε το προβάδισμα στο 4' με τον on-fire, Παπού Γκόμες, ο οποίος τελείωσε τη φάση μετά τον συνδυασμό των Πετάνια-Φρόιλερ και στο 23' ο Αργεντινός capitano έγραψε το 0-2 ύστερα από ασίστ του Σπινατσόλα. Στο 42' ήταν η σειρά του Αντρέα Κόντι να σκοράρει μετά τα stop του Σορεντίνο σε Πετάνια και Γκόμες (0-3). Στο 62' ο Πελισιέ μείωσε σε 1-3 για τους γηπεδούχους μετά την μπαλιά του Φλόρο Φλόρες. Το τελικό 1-4 για την Αταλάντα διαμόρφωσε ο Φρόιλερ στο 69' ύστερα από προσπάθεια του Πετάνια.

 

SERIE A Τελευταία Νέα