Oι πληρωμές και o εξορθολογισμός

Oι πληρωμές και o εξορθολογισμός

Νίκος Αθανασίου
Oι πληρωμές και o εξορθολογισμός

bet365

Ο Παναθηναϊκός είναι εντάξει οικονομικά, όπως συμβαίνει την τελευταία τετραετία και δεν αποτελεί είδηση. Εξορθολογισμός και όχι νέο «μνημόνιο» στην ΠΑΕ.

Από το καλοκαίρι του 2013 και έπειτα, ο Παναθηναϊκός παραμένει αξιόπιστος οικονομικά και βρίσκεται πάντα σε θέση να τακτοποιεί τις οφειλές και τις υποχρεώσεις του από τα χρήματα που μπαίνουν στην ΠΑΕ. Κατά κύριο λόγο από τον Γιάννη Αλαφούζο και κατά δεύτερο από τα πάγια έσοδα της εταιρίας(τηλεοπτικά, χορηγίες, διαρκείας, κ.α). Η καθυστέρηση μίας δόσης συμβολαίου στους ποδοσφαιριστές και το θέμα Εσιέν μπορεί να προκάλεσε μεγάλο ντόρο τόσο μέσα όσο και έξω από τον σύλλογο αλλά περισσότερο είχε να κάνει με επικοινωνία παρά με την ουσία των πραγμάτων.

Εξάλλου, μιλάμε για ζητήματα που έχουν λυθεί εδώ και αρκετές μέρες και δεν αποτελούν... κατόρθωμα αλλά κάτι φυσιολογικό για την εύρυθμη λειτουργία του κλαμπ. Το «τριφύλλι» είναι εντάξει οικονομικά, όπως συμβαίνει την τελευταία τετραετία και η καταβολή χρημάτων στους ποδοσφαιριστές δεν αποτελεί είδηση. Είναι το αυτονόητο, είναι η υποχρέωση της διοίκησης, ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι «κομπλέ» για την άδεια της ΟΥΕΦΑ και να μην ξαναμπεί σε περιπέτειες που θέλει να ξεχάσει.

Αλίμονο αν ο σύλλογος ζούσε ξανά σε εποχές που δεν ήξερε τι του ξημερώνει, δεν ήξερε αν θα πάρει άδεια και βάδιζε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Αλίμονο, αν ο Παναθηναϊκός που αγνοεί το πρωτάθλημα από το 2010 και κερνάει μόνο πίκρες τον κόσμο του τα τελευταία χρόνια, δεν είναι βιώσιμος οικονομικά και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα απολύτως φυσιολογικά ποδοσφαιρικά «ανοίγματα» που έκανε το καλοκαίρι για να ανέβει επίπεδο και να επιστρέψει στην κορυφή.

Από κει και πέρα, αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι και το καλοκαίρι θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στην ΠΑΕ. Στόχος της διοίκησης του συλλόγου είναι να εξορθολογιστεί το μπάτζετ. Όχι τόσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά στο εσωτερικό της εταιρίας! Επιστροφή στο πλάνο του 2013 θα μπορούσε να υπάρξει μόνο στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία που αφορά την αξιοποίηση των ακαδημιών και όχι στην οικονομική. Προφανώς, ο σύλλογος δεν μπορεί να κάνει πισωγύρισμα στο μικρότερο μπάτζετ της ιστορίας του(5 εκατομμύρια). Πλέον, βρισκόμαστε στο 2017...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα