Ξανά στη κορυφή ο Απόλλων

Ξανά στη κορυφή ο Απόλλων

bet365

Ακόμα μία νίκη για τον Απόλλωνα (3-1 τον Αχαρναϊκό), που επέστρεψε στη κορυφή. Νίκη-οξυγόνο για Αιγινιακό και Πανθρακικό, έσωσε τον βαθμό η Καλλονή.

Απόλλων Σμύρνης - Αχαρναϊκός 3-1

Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε 3-1 τον Αχαρναϊκό και άφησε δεύτερη τη Λαμία. Πετρόπουλος (2 γκολ) και Σιατραβάνης οι σκόρερ για τον Απόλλωνα, είχε μειώσει σε 2-1 ο Ντάγκρας.

Ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε πολύ καλά στο ματς, θέλοντας να φτάσει γρήγορα στο γκολ, αν κι ο Αχαρναϊκός ήταν αυτός που έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τζιώρα στο 14’, όταν αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Από εκείνο το σημείο μέχρι και το 30’, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξαν το σκορ με τον Πετρόπουλο να παίρνει ωραία την μπάλα και με εξαιρετικό πλασέ στην αριστερή πλευρά του Αποστολίδη άνοιξε το σκορ, σκοράροντας το τρίτο και δεύτερο σερί γκολ του, επιβεβαιώνοντας ότι διανύει περίοδο φόρμας.

Μετά το 30’ η ομάδα του Μενιδίου, πίεσε για να ισοφαρίσει αλλά τα τρία μαζεμένα κόρνερ που πήρε δεν τα εκμεταλλεύτηκε κι ο Σιατραβάνης στο 42’ με μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Αποστολίδη, που έπεσε σε λάθος χρόνο, φέροντας ευθύνη στο 2-0. Πριν βγει το ημίχρονο, όμως, ο Αχαρναϊκός έδειξε ότι ακόμη ήταν... εκεί. Ο Ντάγκρας, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με πλασέ μείωσε σε 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλων δεν... καθάριζε το ματς, ο Αχαρναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει και όλα ήταν ρευστά όσο το σκορ ήταν στο 2-1.

Τελικά, όλα τελείωσαν στο 82’ όταν ο Πετρόπουλος με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το δεύτερό του γκολ, ενώ για τους φιλοξενούμενους... κερασάκι στην άσχημη αυτή μέρα αποτέλεσε η αποβολή του Ματσούκα στις καθυστερήσεις για φάουλ στον Αλμπάνη στο κέντρο του γηπέδου.

Έτσι με αυτή τη νίκη, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χιώτης, Ντάσιος, Βαλεριάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Τσιάρας, Σιατραβάνης (76' Αλμπάνης), Κονέ, Πετρόπουλος (85' Διαμαντόπουλος), Ρομάνο (60' Κρητικός), Κάσσος

ΑΧΑΡΑΝΑΪΚΟΣ (Μίλος Κόστιτς): Αποστολίδης, Ψιάνος, Ματσούκας, Παπατόλιος, Κυριαζόπουλος, Πλαβούκος, Μουστάκης, Τζιώρας, Μεγαλοοικονόμου, Ντάγκρας (76' Σταμούλης), Τσεμπερίδης (18' Ζαχαρός)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ

Πανελευσινιακός – Αιγινιακός 0-1

Ανάσα για τον Αιγινιακό, που επικράτησε 0-1 του Πανελευσινιακού και ξεκόλλησε από τις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Μέτριο το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους, αλλά να μην φτάνουν σε κάποιο τέρμα. Ο Αιγινιακός θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 22', αλλά το σουτ του Μουκίδη το έσωσε ο Στεργιώτης. Το ίδιο παραλίγο να κάνει ο Πανελευσινιακός στο 33', αλλά η κεφαλιά του Ακούζιε έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 0-1 στο 53', αλλά μετά το φάουλ του Γιαζιτζόγλου η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και έφυγε ελάχιστα έξω. Ό,τι δεν έγινε τότε για τον Αιγινιακό, έγινε στο 82'. Ο Γιαζιτζόγλου, με νέα απευθείας εκτέλεση πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 0-1.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Στεργιώτης, Κωνσταντινίδης, Ζέλιος, Τσούπρος, Καμπούρης, Σιλιγαρδάκης, Ρόκας (56’ Ιορδανίδης), Γραικός, Κοτσαρίδης (79’ λ.τρ. Τσίγκρος), Αγγελούδης, Ακούζιε (61’ Παλαιολόγος).

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πασαλίδης (90'+1’ Τοπαλίδης), Πατράλης, Μουκίδης, Ρανγκέλοφ, Γκατσολάρι, Ζγκούρη, Φασίδης (93’ Καρακώστας).

Καλλονή - Κισσαμικός 1-1

Ένα πολύτιμο βαθμό κατάφερε να... σώσει η ομάδα της Καλλονής, που αν και βρέθηκε να χάνει από τον Κισσαμικό, λίγο πριν το τέλος ισοφάρισε και έγραψε το τελικό 1-1 κόντρα στους Κρητικούς.

Οι καιρικές συνθήκες δε βοηθούσαν και έτσι οι παίκτες των δύο ομάδων άργησαν πολύ να βρουν τα πατήματά τους. Στην επανάληψη, όμως, οι φιλοξενούμενοι μπηκαν πιο δυνατά και στο 63' ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με προβολή του Μάντζη.

Μάλιστα, στο 85' ο Τιάγκο θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Σοφιάνη να... τιμωρεί τους Κρητικούς και δύο λεπτά αργότερα να ισοφαρίζει, οδηγώντας την Καλλονή στην 6η ισοπαλία της σε 9 αγωνιστικές!

ΚΑΛΛΟΝΗ (Δημήτρης Γαβαλάς): Ταΐρης, Ζουλιώτης, Αποστόλου (38’ Τζελίδης), Σάββα, Ποζατζίδης, Γιουκαρής (71’ Λαμπράκης), Παραΐμπα (58’ Τριανταφύλλου), Ευαγγελιδάκης, Γιώργου, Φράγκος, Σοφιάνης.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσοντάκης, Σελινιωτάκης, Σταθάκης, Κουρέλλας, Γκούμας, Τιάγκο Σίλβα, Μάριο Μαρτίνεθ (83’ Ν’ Γκουέμ), Θέος (56’ Κίκε), Ποκόνγκ (75’ Βλάχος), Μάντζης.

Πανθρακικός - Καλλιθέα 2-1

Μεγάλη ανατροπή και πολύτιμη νίκη για την ομάδα του Πανθρακικού, που αν και βρέθηκα πίσω στο σκορ από την Καλλιθέα, κατάφερε να επικρατήσει με 2-1.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, όμως οι Αθηναίοι ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα με δράστη τον Ηλιάδη στο 10'.

Η απάντηση, όμως, ήταν άμεση, αφού δύο λεπτά αργότερα ο ο Ζυγκερίδης ανετράπη από τον Κατσικογιάννη, και ο Πλέγας από την άσπρη βούλα έφερε το ματς στα ίσα.

Στην επανάληψη, η Καλλιθέα είχε την ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όμως το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του Μπέλη.

Έτσι, ο Πλέγας είχε την ευκαιρία να γίνει ο απόλυτος ήρωας για την ομάδα της Κομοτηνής, αφού στο 84' με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ολοκλήρωσε την ανατροπή και χάρισε τη νίκη στον Πανθρακικό.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Γκαραβέλης, Κάρδαρης, Πετρούσης, Μπουγαΐδης, Πολίμος, Ηλιάδης (81’ Νικόλτσης), Γαβριηλίδης, Πλέγας, Μπεκατώρος (68’ Μήλιος), Χαλκιαδάκης (58’ Κυριαλάνης), Ζυγκερίδης.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Κουρμπανάς): Σταυριανός, Λεβέντης, Πάτας, Συριόπουλος, Τοπάλι (55’ Κυριζάκης), Κατσικογιάννης, Μπέλης, Μάκο (51’ Γουόρντεν), Ηλιάδης, Τσίπρας, Σταματάκος.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα