Μηδέν προοπτική, απογοήτευση, θυμός!

Μηδέν προοπτική, απογοήτευση, θυμός!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Μηδέν προοπτική, απογοήτευση, θυμός!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που βρίσκεται σε dead end χωρίς να φαίνεται να υπάρχει επιθυμία να βγει από αυτό...

Τι να... πούμε φίλε μου ΑΕΚτσή, που να μην το έχουμε ξαναπεί! Όλα τα είπαμε, τα γράψαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Με βασικότερο όλων αυτό που σημειώναμε και τους προηγούμενους μήνες σχετικά με το πλάνο (εδώ γελάμε) κι αν σου κάτσει που... τρέχουν στην Ένωση από το καλοκαίρι του 2016... Θα συνεχίσουμε για το καλό της ΑΕΚ να καταγράφουμε τα λάθη που επαναλαμβάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του, ωστόσο, πλέον δεν βλέπω πως μπορεί κι αυτό να βοηθήσει!

Η ΑΕΚ έχει μπει σε μονόδρομο που οδηγεί σε αδιέξοδο και το μεγάλο αφεντικό δεν δείχνει να έχει την επιθυμία και κυρίως την αποφασιστικότητα να την βγάλει από αυτό το dead end! Διότι θα πρέπει το... μαχαίρι να μπει βαθιά στο κόκκαλο και από στελέχη μαθητευόμενα στο ποδοσφαιρικό τμήμα (όπως είναι ΟΛΑ όσα το κουμαντάρουν) που διαθέτει τώρα, να υποχρεωθεί να φέρει με πολλά λεφτά έτοιμους και ικανούς... Δεν το βλέπω να συμβαίνει. Δεν γίνεται όμως η ΑΕΚ να περιμένει να... μάθει ο Μαϊστόροβιτς που δείχνει να μην το 'χει (ούτε ο Ντε Μπαρτόλο βέβαια), ενώ το ίδιο ισχύει (δεδομένα) και με τον Μοράις.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο ΠΑΟΚ - Πας Γιάννινα.

Γιατί φτάνει μια απλή ανάγνωση και μια κλεφτή ματιά στις κινήσεις που επιχειρεί να κάνει τώρα η ΑΕΚ στο κομμάτι της ενίσχυσής της για να εμπεδώσει κανείς πως δεν υπάρχει επιθυμία και ουσιαστική διάθεση να αλλάξει κάτι. Αποκτήθηκε ο ελεύθερος (και απ' όσα έχουμε δει αρκετά μέτριος για επίπεδο ΑΕΚ πρωταθλητισμού) Αϊντάρεβιτς, ο επίσης ελεύθερος Βράνιες (καλώς έγινε η κίνηση παρά το τραγικό του ντεμπούτο, διότι και στόπερ παίζει και δεξί μπακ) και έχει γίνει σίριαλ για την ομάδα η απόκτηση ενός ακόμη ελεύθερου, του Ντίας που έπαιζε στην Μαλαισία και βλακωδώς τον αποθέωσαν προτού τον δουν και ταυτόχρονα τον έχουν ήδη... φέρει στην Ελλάδα 3-4 φορές.

Εννοώ πως εδώ και δυο βδομάδες ο Ντίας έρχεται από μέρα σε μέρα στην Αθήνα και υπογράφει. «Άμεσα τελειώνει και πετάει για Αθήνα», «Τέλειωσε με Τζόχορ και έρχεται στην ΑΕΚ», «Αύριο στην Αθήνα ο Ντίας». Κι ακόμη έρχεται... Εντάξει να πιστέψω ότι τους πέρνουν στο... λαιμό τους από την Ένωση, ή από τους εκπροσώπους. Αλλά ρε φίλε σε αδειάζουν κανά δυο βδομάδες τώρα, ακόμη να πάρει τα χαμπάρια σου; Την ίδια ώρα συμπληρώστε στις παραπάνω προσθήκες τον επίσης ελεύθερο Μεληκιώτη που είναι σωστή επιλογή, τον ελεύθερο Γιακουμάκη και τον Τσιντώτα).

Σωστά η ομάδα κινείται και ψάχνει να μην... μπαίνει μέσα οικονομικά και αναζητεί λύσεις ελεύθερες που μπορεί να της βγουν, αλλά όπως και να το κάνουμε, θα χρειαστεί αφού δεν το κάνεις για το ρόστερ σου, να πληρώσεις για να φέρεις έναν ικανό και έτοιμο με βαρύ βιογραφικό προπονητή. Αυτό είναι υποχρέωσή σου σαν αφεντικό από τη στιγμή που δεν θέλεις να πληρώσεις ακριβά για ένα ρόστερ, πρέπει να το κάνεις για έναν τεχνικό διευθυντή και έναν προπόνητη, ή έστω για έναν από τους δυο αν δεν θες και για τους δυο...

Το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί είναι τώρα γεγονός... Σημείωνα την προηγούμενη εβδομάδα πως αδυνατούν να καταλάβουν στην Ένωση ότι «σκοτώνουν» την απίθανη ερωτική σχέση του οπαδού με την ομάδα. Πρόσωπα τα οποία (σ.σ.: Μελισσανίδης) οι Ενωσίτες περίμεναν χρόνια για να απογειώσουν τον σύλλογο (έτσι τον περίμεναν) δικαίως ή αδίκως θεωρούν ότι κακώς τους πίστεψαν και πλέον αποφασισμένα και κυρίως συνειδητά επιλέγουν να γυρίσουν την πλάτη στην ΑΕΚ κάτι που δεν πρέπει αφού ο σύλλογος δεν ανήκει σε κανένα πρόσωπο!

Από τους 20.000 και 30.000 που μαζεύονταν στο ΟΑΚΑ γιατί πίστευαν στο όραμα του «ερχόμαστε» (που σήμαινε για να τα... σαρώσουμε και όχι απλά να εννοούμε το αυτονόητο της επιστροφής) στην Γ΄ και Β΄ κατηγορία φτάσαμε στους 5.000 και μετά βίας στην Σούπερ Λίγκα γιατί από Νοέμβριο μήνα η ομάδα έμεινε εκτός βασικού στόχου.

Πλέον οι ΑΕΚτσήδες είναι απόλυτα απογοητευμένοι και δεν πιστεύουν ότι θα αντιστραφεί το κλίμα και η κατάσταση για την αγαπημένη τους ομάδας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία φωνάζουν πλέον πως αλλάζει το dna της ομάδας και αλλοιώνεται από ανθρώπους που υποτίθεται πως το γνώριζαν καλά. Δεν έχουν όραμα, δεν υπάρχει προοπτική, μόνο απογοήτευση και θυμός διότι θεωρούν ότι τους κορόιδεψαν και εξακολουθούν να το κάνουν.

Ειλικρινά δεν βλέπω πως μπορεί να αλλάξει η όλη κατάσταση. Το εύχομαι και το παρακαλώ εννοείται. Αλλά όταν σπάει το γυαλί... Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται ξανά εύκολα. Δείχνει να εμπέδωσε πως ένα πλάνο στη τύχη απλά επαναλαμβάνεται και όσοι προσπαθούν να του αποδείξουν το αντίθετο γράφοντας τα... ανάποδα κάνουν μόνο κακό και χειρότερα τα πράγματα αφού τον εξοργίζουν. Δυστυχώς βέβαια είναι... ροφοί και δεν θα το καταλάβουν οπότε θα επαναλαμβάνουν (χωρίς να τους το ζητάει κανείς από την ΑΕΚ) να τα γράφουν και να εξοργίζουν τον κόσμο!

Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα: δεν γίνεται με λαχεία και πλάνο στη τύχη (και αν σου κάτσει) να προχωρήσει η ομάδα...

Ας εστιάσουμε και ελάχιστα στο αγωνιστικό. Η ΑΕΚ στην Τρίπολη έχασε και πάλι από τον προπονητή της. Καλή η κασέτα για ρόστερ που όντως έχει μεγάλες ανάγκες αλλά δεν παίζει στην ομάδα του Ελευθερόπουλου ο Μέσι κι ο Ινιέστα ρε μάγκες. Τουλάχιστον αν ο Μοράις έκανε τα κανονικά, αν ο Μαϊστόροβιτς του εξηγούσε ότι δεν χρειάζεται να ξεκινήσει σε δυο σερί ματς τον Αϊντάρεβιτς «γιατί θα εκτεθούμε κόουτς», θα είχε καλύτερη τύχη. Πάλι στα άκρα τον Μάνταλο, ξανά τριάδα στα χαφ με δυο βαριά και ασήκωτα κορμιά (οι δυο Σουηδοί) και πάλι ταλαιπώρια στην άμυνα και... κατάθλιψη!

Η ΑΕΚ δέχτηκε τρία γκολ από τα αριστερά αφού οι Αϊντάρεβιτς και Ντίντακ δεν ξέρουν πως να παίξουν μαζί την πλευρά. Για τον Αϊντάρεβιτς πρέπει να πούμε ότι καλό θα είναι αφού διαθέτει καλό αριστερό πόδι, να μας το δείξει, μη το κρατάει για τον εαυτό του και παίζει την μπάλα μόνιμα δίπλα του και προς τα πίσω (ήμαρτον!). Μέτριος έως κακός έως τώρα ο Σουηδός και μακάρι να φταίει η τραγική επιλογή του Μοράις να τον ξεκινάει (και ελπίζω να μη συνηγορεί και ο Μαϊστόροβιτς σε αυτό αν και πολύ το φοβάμαι).

Κι επειδή το σημείωνα ξανά και ξανά την προηγούμενη αγωνιστική, εντάξει φτάνει το παραμυθάκι που αφορά ότι ο Πορτογάλος δουλεύει στο κομμάτι της τακτικής. Η πλέον άναρχη τακτικά ομάδα ανασταλτικά – αμυντικά είναι αυτή η ΑΕΚ, τη στιγμή που επιθετικά ελπίζει στις προσωπικές ενέργειες του εκάστοτε Πατίτο, Μάνταλου και Λάζαρου. Σχέδιο δεν υφίσταται στην επιθετική ανάπτυξη, κανένα όμως...

Θαρρώ δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε για το αγωνιστικό. Να είσαι ΑΕΚ και να δέχεσαι τρία γκολ σε ένα ημίχρονο από τον φετινό Αστέρα... Αυτό αρκεί για να δείξει το μέγεθος της τραγικής εικόνας και λειτουργίας συνολικά της ομάδας.

Υγ: Η κουβέντα γυρνάει γύρω από την ανάγκη για άμεση απομάκρυνση (και) του Μοράις. Συμφωνώ απλά φοβάμαι τι θα βρουν οι ίδιοι που τον έφεραν... Και πως να μην αγχώνεται κανείς με όσα έχει δει να γίνονται στην ΑΕΚ από τους Δέλλα και Πογιέτ και έπειτα... Η αλήθεια είναι πως χειρότερα δεν γίνεται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Στην Ένωση όταν διέψευδαν κατηγορηματικά (δις παρακαλώ) ότι ψάχνουν για προπονητή και πως υπάρχει λίστα με υποψηφιότητες αντικαταστατών του Μοράις έλεγαν την αλήθεια. Και ισχύει... Απλά το γράφω και θα το σημειώνω πάντα: κάθε πρόσωπο στην Ελλάδα και σε κάθε θέση εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Ακόμη και οι ίδιες οι διοικήσεις και τα μεγάλα αφεντικά... Θυμηθείτε τι είχε γίνει με τον Κόκκαλη!

Υγ2: Τουλάχιστον να μη κάψουμε το μοναδικό καλό που μας συνέβη σαν ΑΕΚ φέτος. Μη χάσουμε ρε μάγκες και τον Γαλανόπουλο για να βλέπουμε σώνει και ντε τον Αϊντάρεβιτς. Για όνομα του Θεού δηλαδή... Γι' αυτό και μόνο θα έπρεπε να ήταν στην Ένωση έξαλλοι με τους... αφεντάδες του ποδοσφαιρικού τμήματος (τεχνικό διευθυντή και προπονητή). Από αυτό το πλέον σημαντικό γεγονός για το ίδιο το club μπορεί κανείς να καταλάβει πως δεν το 'χουν... Μπορεί να μάθουν και να γίνουν ικανοί, αλλά δεν το 'χουν... Κι επειδή ακούω και βλέπω να λένε πως ο Μοράις ήταν επιλογή Μελισσανίδη (το διάβαζα προ πέντε ημερών) να θυμίσουμε πως το αφεντικό έκανε αυτό που έπρεπε (μόνο σ' αυτό τον δικαιολογώ). Έμαθε για τον Μοράις και έστειλε στην Κωνσταντινούπολη να διαπιστώσει αν κάνει για την ΑΕΚ ή όχι τον Μαϊστόροβιτς. Μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε διότι άλλο το ρεπορτάζ και άλλο...

Υγ3: Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς για την Original 21 ειδικά όταν δεν έχεις ιδέα... Αυτά και κατάλαβαν αυτοί που πρέπει!

Υγ4: Εύκολα όπως όφειλε και αναμενόταν η ΑΕΚ στο μπάσκετ τον Άρη. Οι δυο ομάδες είναι η νύχτα με τη μέρα σε αγωνιστικό επίπεδο και αν η ομάδα του Ζντοβτς ήταν λίγο πιο σοβαρή θα είχε πάει πάνω από 25 πόντους η διαφορά. Αυτό δεν αλλάζει ότι αν δεν κερδίσει η ομάδα στην Θεσσαλονίκη για να πάει στον τελικό καλό θα είναι να αλλάξει και τεχνικό. Αποδείχτηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ πόσο μεγάλη είναι η διαφορά του ρόστερ των δυο ομάδων. Αν δεν πάρει την πρόκριση θα φταίει αποκλειστικά ο κόουτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...