Νάπολι - Σαμπντόρια 2-1

Νάπολι - Σαμπντόρια 2-1

bet365

Με γκολ του Ιταλού αμυντικού στο 95' η Νάπολι λυτρώθηκε (2-1) κόντρα στη Σαμπντόρια και μπήκε με το δεξί στο 2017.

Στο τελευταίο ματς του 2016 η Νάπολι πήρε ισοπαλία (3-3) από την Φιορεντίνα με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι σκόραρε στο ίδιο χρονικό σημείο και στο πρώτο του 2017, πιάνοντας στη 2η θέση, με ματς περισσότερο, την Ρόμα. Οι Παρτενοπέι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το αυτογκόλ του Χισάι, ισοφάρισαν με τον Γκαμπιαντίνι και λυτρώθηκαν με τον Τονέλι ενώ η Σαμπντόρια θα πρέπει να τα βάλει με τον... πανέξυπνο Σιλβέστρε.

Η λογική έλεγε ότι η Νάπολι θα έμπαινε δυνατά στο ματς και έτσι έγινε, με τους παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι να προσπαθούν να πιέσουν και να απειλούν με το φάουλ του Μέρτενς και το ωραίο πλασέ του Ινσίνιε. Οι Παρτενοπέι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν είχαν και ρυθμό ανάλογο προηγούμενων αγώνων τους, με αποτέλεσμα η Σαμπντόρια να κρατάει το 0-0 πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο 30' πήρε και προβάδισμα με το αυτογκόλ του Χισάι μετά το γύρισμα του Σικ (0-1). Εξέλιξη που επηρέασε ψυχολογικά τους γηπεδούχους, όπως έδειξε η αδυναμία τους να αντιδράσουν ως το τέλος του πρώτου μέρους.

Τα πράγματα πήγαιναν καλά για τους Γενοβέζους και στο δεύτερο, αφού είχαν καταφέρει να μην απειλούνται από τη Νάπολι, μέχρι που ανέλαβε ο Σιλβέστρε... Στο 61', χωρίς να υπάρχει κανείς προφανής λόγος, πήγε να εμποδίσει τον Ρέινα που ετοιμαζόταν να κάνει βολέ και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 για μισή ώρα. Και τέτοιες ανοησίες, καλό είναι να τιμωρούνται μερικές φορές... Οπως έγινε τώρα, δηλαδή, αφού οι γηπεδούχοι ανέβηκαν, πίεσαν και στο 77' ισοφάρισαν (1-1) με την κοντινή προβολή του Γκαμπιαντίνι, που είχε μπει ως αλλαγή πέντε λεπτά νωρίτερα, μετά το γύρισμα του Καγιεχόν.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι την λήξη το ματς μεταφέρθηκε στο μισό γήπεδο, με τη Νάπολι να ψάχνει το δεύτερο γκολ και να το πλησιάζει σε δύο περιπτώσεις (85' και 86') με τους Γκαμπιαντίνι-Χάμσικ αλλά ο Πουτζιόνι είπε ισάριθμες φορές «όχι». Στο 95 όμως, στο πλασέ του Τονέλι -που είχε βγει μπροστά- μετά το γύρισμα του Στρίνιτς, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Γκολ, 2-1 για τη Νάπολι και η νέα χρονιά μπήκε με χαμόγελα (και άγχος) στον ιταλικό νότο!

 

SERIE A Τελευταία Νέα