Ρεάλ Μαδρίτης – Γρανάδα 5-0

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Γρανάδα 5-0

bet365

«Χρυσή Μπάλα» στον Ρονάλντο, αήττητο ρεκόρ 39 σερί αγώνων και +6 διαφορά. Ολα σούπερ για τους Μαδριλένους που έπαιξαν ιδανικά και διέλυσαν 5-0 την Γρανάδα.

Ηταν 6 Απριλίου, όταν η Βόλφσμπουργκ έκανε την έκπληξη και νικούσε 2-0 την Ρεάλ. Τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε. Οι Μαδριλένοι όχι απλά έβαλαν μυαλό, αλλά άρχισαν ένα τρελό σερί, που δεν λέει να σταματήσει, γράφοντας ιστορία. Αυτή λοιπόν συνεχίζεται μετά και το άνετο και εμφατικό 5-0 επί της Γρανάδα. Με αυτό το τρίποντο οι Μερένγκες έφτασαν τα 39 διαδοχικά παιχνίδια δίχως ήττα και οι συνέπειες τις ευτυχίας ήταν δύο. Η πρώτη βαθμολογική, καθώς επέστρεψε στο +6 από την 2η θέση. Η δεύτερη ιστορική, μιας και ισοφάρισε το απόλυτο σερί του ισπανικού ποδοσφαίρου, αυτό που είχε από πέρσι η Μπαρτσελόνα.

Ειδικά στο α’ μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και η Γρανάδα απλά παρακολουθούσε. Στο 12’ ο Ισκο έκανε το κλέψιμο, έπαιξε, το 1-2 με τον Μπενζεμά και ο ίδιος ολοκλήρωσε με πλασέ κάτω από τον Οτσόα. Το 2-0 στο 21’ η αλήθεια είναι πως δεν έπρεπε να μετρήσει, μιας και ο Μπενζεμά ήταν σε θέση οφσάιντ, όταν ξεκίνησε η φάση με το σουτ του Μόντριτς (σ.σ.: κόντρα στην Γρανάδα έχει βάλει συνολικά 10). Εξι λεπτά αργότερα και μετά από μαγική ενέργεια και σέντρα του Μαρσέλο, εύκολα με το κεφάλι σκόραρε ο Ρονάλντο. Το πάρε βάλε του Μόντριτς (32’) δεν είχε δυσκολία να μετατρέψει στο 4-0 εξ επαφής ο Ισκο, φτάνοντας συνολικά τα 26 γκολ σε 168 αγώνες με την Ρεάλ.

Στο 58’ δίχτυα βρήκε για πρώτη φορά φέτος και ο Καζεμίρο με πλασέ από φάουλ του Χάμες (σ.σ.: μόνο ο Κοεντράο δεν έχει σκοράρει από το φετινό ρόστερ της ομάδας) και εκεί έκελισε το σκορ. Ο ρυθμός έπεσε και το κοντέρ δεν έγραψε ακόμα περισσότερα για την κάκιστη Γρανάδα που υποφέρει στο -3 από την σωτηρία. Οσο για τους νικητές, εκείνοι είχαν το τέλειο μεσημέρι, που ξεκίνησε με την παρουσίαση της «Χρυσής Μπάλας» από τον Ρονάλντο στο κοινό του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και τώρα απομένει ένα ακόμα ματς, ώστε να γίνει Μαδριλένικο το απόλυτο ρεκόρ του ισπανικού ποδοσφαίρου…

* Με 172 γκολ ο Μπενζεμά ξεπέρασε τον θρυλικό Εμίλιο Μπουτραγκένιο και ισοφάρισε τον Πίρι στην 8η θέση των σκόρερ όλων των εποχών του club!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο (68' Κοεντράο), Καρβαχάλ, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (46' Χάμες Ροδρίγκες), Ισκο (50' Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

Γρανάδα (Λούκας Αλκαράθ): Οτσόα, Λομπάν, Βέζο, Ταμπανού (78’ Πόνσε), Γκ. Σίλβα, Τίτο, Σέρζι Σαμπέρ, Ούτσε (60’ Μάρκεθ), Περέιρα, Μπογκά (66’ Μπουένο), Κράβετς.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα