Η κορυφαία 11άδα του Champions League! (pics, vid)

Gazzetta team
Η κορυφαία 11άδα του Champions League! (pics, vid)

bet365

Η UEFA ανακοίνωσε την κορυφαία ομάδα για το 2016 η οποία είναι γεμάτη... Ισπανία και φυσικά, Ρεάλ Μαδρίτης.

Επίσημη έγινε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία η κορυφαία 11άδα για το 2016, στην οποία βρίσκονται 4 πρωτοεμφανιζόμενη, ένας τερματοφύλακας, που κατά τη διάρκεια της χρονιάς έγραψε ιστορία και μια επιθετική τριπλέτα, η οποία πρόσφατα κοντραρίστηκε για το ποιος θα κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα. Οπως ήταν αναμενόμενο, η κάτοχος του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης έχει τους περισσότερους εκπροσώπους σε αυτή την υπερομάδα, στην οποία βρίσκονται άσοι της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους.


Τζίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους, Ιταλία)
Στην ηλικία των 38 ετών, ο Μπουφόν είναι ο γηραιότερος που παίρνει θέση στην κορυφαία 11άδα για το 2016 στην οποία επιστρέφει ύστερα από απουσία 9 ετών. Τα 13 χρόνια από την πρώτη μέχρι τη φετινή συμμετοχή του πορτιέρε είναι ρεκόρ, αφήνοντας πίσω τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μπουφόν είναι εδώ για 4η φορά αφήνονας πίσω τον Μανουέλ Νόιερ (3), ενώ μπροστά του είναι μόνο ο Ικερ Κασίγιας (6).

Ζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν Μονάχου, Γερμανία)
Ο 28χρονος σέντερ μπακ της Μπάγερν και της Εθνικής Γερμανίας βρίσκεται στην top 11άδα της UEFA για τρίτη διαδοχική χρονιά. Ο Μπόατενγκ με την παρουσία του στο κορυφαίο επίπδο βρίσκεται σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ καθώς οι μοναδικοί άσοι των Βαυαρών που έχουν κάνει κάτι ανάλογο είναι οι Μπισέντε Λιζαραζού, Πάτρικ Αντερσον, Νταβίντ Αλάμπα και Φίλιπ Λαμ.


Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης, Ισπανία)
Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής σε κάθε δύσκολη κατάσταση για την Ρεάλ Μαδρίτης πήρε περισσότερες ψήφους από κάθε άλλο παίκτη και βρίσκεται στην καλύτερη 11άδα για 6η φορά στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας έναν άλλο μεγάλο Ισπανό αμυντικό, τον Κάρλες Πουγιόλ. Είναι η 5η σερί παρουσία για τον Σεβιγιάνο, τη στιγμή που ποτέ, κανένας άλλος αμυντικός δεν έχει περισσότερες από 3.


Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους, Ιταλία)
Το 2010 και το 2015 δεν τα κατάφερε και αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Λεονάρντο Μπονούτσι είναι στην all-star 11άδα. Ο διεθνής σέντερ μπακ είναι μόλις ο τρίτος αμυντικός της Γιουβέντους που εξασφαλίζει την παρουσία του εδώ μετά τους Τζανλούκα Τζαμπρότα και Φάμπιο Καναβάρο, όμως πρώτος που το κάνει έχοντας παίξει στο Ιταλικό πρωτάθλημα αφού οι δύο προηγούμενοι το έκαναν μέσω La Liga.


Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα, Ισπανία)
Για 5η φορά στην καλύτερη 11άδα, ο Ζεράρ Πικέ έπιασε με αυτό τον τρόπο την επίδοση του Φίλιπ Λαμ της Μπάγερν Μονάχου. Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα έχει πλέον μπροστά του μόνο τους Κάρλες Πουγιόλ και Σέρχιο Ράμος.


Τόνι Κροος (Ρεάλ Μαδρίτης, Γερμανία)
Ο Γερμανός επέστρεψε στην ομάδα στην οποία ήταν και το 2014, όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Γερμανίας και πήρε μεταγραφή από την Μπάγερν Μονάχου στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή είναι η 5η σερί χρονιά στην οποία υπάρχει τουλάχιστον ένας Γερμανός στην 11άδα.


Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα, Ισπανία)
Σταθερή αξία μέσα στα χρόνια ο Αντρές Ινιέστα, ο οποίος επιλέχθηκε για 6η φορά. Ο άσος της Μπαρτσελόνα ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει τις 5 από τις παρουσίες του εδώ σαν μέσος, όπως και τον επί χρόνια συμπαίκτη του στους Blaugrana και την Εθνική Ισπανίας, Τσάβι Ερνάντεθ.


Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα, Αργεντινή)
Ο ζωντανός θρύλος της Μπαρτσελόνα μπορεί να μην κατάφερε φέτος να πάρει την 6η Χρυσή Μπάλα, όμως για 8η φορά στην καριέρα του είναι μέλος της κορυφαίας 11άδας. Μοναδικός που έχει περισσότερες παρουσίες είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.


Αντουάν Γκριζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης, Γαλλία)
Ο άσος των Rojiblancos ήταν υποψήφιος και πέρυσι όμως φέτος βρέθηκε στην top-11 για πρώτη φορά και έγινε ο τρίτος παίκτης, μετά τους Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Νεϊμάρ, που παίζει σε τριπλέτα επίθεσης μαζί με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.


Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης, Πορτογαλία)
Επίδοση ρεκόρ είναι οι 11 παρουσίες του Κριστιάνο Ρονάλντο εδώ, με τον Πορτογάλο να έχει 3 περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη. Είναι μάλιστα η 10η σερί παρουσία στην κορυφαία 11άδα, με τις 5 να είναι σαν μέσος και τις άλλες 5 σαν επιθετικός.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα