Μπόρνμουθ - Αρσεναλ 3-3

Gazzetta team
Μπόρνμουθ - Αρσεναλ 3-3

bet365

Αν και βρέθηκε να χάνει 3-0 και σε απόλυτο blackout, η Αρσεναλ γύρισε το εκτός έδρας ματς με την Μπόρνμουθ σε 3-3, όμως έμεινε πίσω στο μάχη του τίτλου.

Σίγουρα ένα από τα καλύτερα ματς που θα δούμε μέσα στο 2017 είδαμε στο Vitality και ίσως ένα από τα κορυφαία στην ιστορία της Premier League. Οι Gunners παρουσίασαν εικόνα διάλυσης στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την Μπόρνμουθ, η οποία εκμεταλλεύτηκε την κακή μέρα του Μπεγιερίν και ένα ακόμα πέναλτι-δώρο από τον Τσάκα και προηγήθηκε με 3-0, όμως η ομάδα του Βενγκέρ εκμεταλλεύτηκε την οπισθοχώρηση των γηπεδούχων και ότι έπαιξαν με δέκα για περίπου 10 λεπτά στο φινάλε και με γκολ και δύο ασίστ του Ζιρού έσωσαν εντυπώσεις και βαθμό. Οι Gunners είναι πλέον στο -8 με ματς περισσότερο από την πρωτοπόρο, Τσέλσι, όπως και κάτω από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Η Μπόρνμουθ έδειξε από την αρχή ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της Αρσεναλ και δεν άργησε να το κάνει πράξη. Στο 18’ ο Ντάνιελς έφυγε από αριστερά και αφού άδειασε τον Μπεγιερίν πλάσαρε όμορφα με το αριστερό τον Τσεχ (1-0). Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Τσάκα έκανε νέο χαζό πέναλτι στην PL σπρώχνοντας τον Φρέιζερ και ο Γουίλσον από τη βούλα το 2-0. Στο 27’ ο Βενγκέρ είδε ότι δεν πάει τίποτα καλά αφού ο Κοκλέν βγήκε τραυματίας για να μπει ο Τσάμπερλεϊν, για να έχει την πρώτη φάση η ομάδα του στο 29’ με το σουτ του Ράμσεϊ μέσα από την περιοχή έξω. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πρόβλημα να κρατήσουν το προβάδισμα αν και η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος ήταν για τους Λονδρέζους με τον Ιβόμπι, όμως το 2-0 παρέμεινε.

Και στο δεύτερο μέρος οι Cherries μπήκαν δυνατά. Στο 55’ ακυρώθηκε μάλλον λανθασμένα το γκολ ύστερα από σουτ του Αρτερ, καθώς η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στα χέρια του Γουίλσον, όμως αυτό δύο λεπτά αργότερα μέτρησε όταν ο Φρέιζερ έβγαλε εκτός πορείας τον Μπεγιερίν και τελείωσε τη φάση κάτω από τα πόδια του Τσεχ από πλάγια (3-0) Σε εκείνο το σημείο του αγώνα η εικόνα έλεγε ότι η Αρσεναλ είναι πιθανότερο να δεχθεί τέταρτο γκολ, όμως… καμία σχέση.

Στο 61’ ο Τσεχ κράτησε το 3-0 ύστερα από εκτέλεση φάουλ και στο 70’ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο ματς με την κεφαλιά του Αλέξις μετά τη σέντρα του Τσάμπερλεϊν και ασίστ με την πλάτη του Ζιρού (3-1). Στο 75’ το ματς άναψε για τα καλά όταν μετά την ψηλοκρεμαστή πάσα του Ζιρού, ο Λούκας Πέρεθ, που είχε μπει αλλαγή, έπιασε τρελό σουτ στη γωνία και μείωσε σε 3-2. Στο 82’ ο Γκόσλινγκ έκανε καταπληκτική ντρίμπλα αλλά το αριστερό του πέρασε έξω στο τετ-α-τετ με τον Τσεχ και στο ίδιο λεπτό ο Φράνσις είδε αυστηρή κόκκινη για μαρκάρισμα στον Ράμσεϊ. Στο φινάλε όλη η Αρσεναλ βγήκε μπροστά και στο 92’ ο Ζιρού ξανά με την πλάτη έκανε ζημιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα του Τσάκα για το τελικό 3-3.

Ξεκόλλησε από τον πάτο η Σουόνσι
Ο Μπράντλεϊ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο, ο Άλαν Κέρτις κλήθηκε να στήσει την ομάδα στο Λονδίνο και με τον νέο τεχνικό Κλέμεντ στην εξέδρα, η Σουόνσι πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Κρίσταλ Πάλας, για να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και να βρει την ελπίδα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, πολύ ανώτεροι στο πρώτο μέρος, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο 42' για να βρουν το γκολ με τον Μόσον. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ρίσκαραν περισσότερο και στο 83' έφτασαν στην ισοφάριση με γκολάρα του Ζαχά. Οι Κύκνοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, βρήκαν το θάρρος να βγουν στην επίθεση και στο 88' ο Ράνχελ έκανε το τελικό 1-2!

Πήρε ανάσα η Στόουκ
Επιτέλους νίκη για τη Στόουκ, η οποία επικράτησε 2-0 της Γουότφορντ εντός έδρας και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα. Αλλωστε, ένας μήνας χωρίς τρίποντο ήταν αρκετός για τους Πότερς, οι οποίοι βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία και κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του α' μέρους, από σέντρα του Ανταμ ο Σόουκρος πέτυχε το 1-0, ενώ στο 49', ο Ανταμ σέρβιρε ξανά και ο Κράουτς διαμόρφωσε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, πήραν τον έλεγχο έπειτα το 60ο λεπτό κι έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες για να μπουν στο κόλπο. Ωστόσο, Σινκλέρ, Πρεντ και Ιγκάλο δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Βασικός ο Χολέμπας, αγωνίστηκε σε όλο το ματς.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα