Σάντερλαντ – Λίβερπουλ 2-2

Gazzetta team
Σάντερλαντ – Λίβερπουλ 2-2

bet365

Οι Κόκκινοι ισοφαρίστηκαν δύο φορές από την άσπρη βούλα στο Σάντερλαντ (2-2) και μπήκαν με γκέλα στο 2017. Ζορίστηκε με παίκτη λιγότερο η Σίτι (2-1 την Μπέρνλι). Νίκες για Εβερτον, Γουέστ Μπρομ.

Ο μοναδικός λόγος που η Λίβερπουλ έχει μείνει στο -5 από την κορυφή και ενδεχομένως να δει την απόσταση να μεγαλώνει, είναι η δική της τάση για αυτοκαταστροφή. Το τίμημα για το εκπληκτικά επιθετικό-θεαματικό παιχνίδι της είναι τα αμυντικά κενά. Εκεί είναι που έχει πρόβλημα και αυτό πλήρωσε και πάλι στην έδρα της Σάντερλαντ, όπου ξεκίνησε με γκέλα τη νέα χρονιά. Προηγήθηκε δύο φορές και ισοφαρίστηκε και στις περιπτώσεις με εύστοχο πέναλτι του Ντεφόε για το τελικό 2-2.

Η αλήθεια είναι ότι οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Μανόνε να πιάνει τα άπιαστα. Ο Ιταλός πορτιέρο σταμάτησε εντυπωσιακά τους Στάριτζ, Βαϊνάλντουμ (8’) μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και ξανά τον πρώτο στο 18’. Ωστόσο, στο 20’ ο Στάριτζ τον νίκησε με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από σκαστό σουτ του Λόβρεν. Η χαρά της ομάδα του Κλοπ κράτησε όμως ελάχιστα. Στο 24’ ο Ν’Ντονγκ πάτησε περιοχή και ανατράπηκε από τον Κλάβαν, με τον Ντεφόε να διαλέγει σωστή γωνία φια το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα θα μπορούσε ο ίδιος να κάνει την ανατροπή, αλλά ο Μινιολέ τον νίκησε σε τετ α τετ. Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη γενικά, μα και οι Μαύρες Γάτες είχαν τις στιγμές τους. Ο Μανόνε είχε μεγάλη επέμβαση (71’) σε τετ α τετ με τον Στάριτζ και στη συνέχεια της φάσης από κόρνερ, ήρθε το 1-2. Η κεφαλιά προς τα πίσω του Τζιλομποτζί έβγαλε μόνο του τον Μανέ που δεν αστόχησε (σ.σ.: δεν είναι οφσάιντ, επειδή η μπάλα γυρίζει από αμυντικό). Στο 83’ όμως ο σκόρερ έκανε χέρι εντός περιοχής, ενώ ήταν στο τείχος και ο Ντεφόε ισοφάρισε, βάζοντας 10+ γκολ για 10η σεζόν και 15 χρόνια μετά την πρώτη φορά που το έκανε με την Γουέστ Χαμ το 2001-’02.

.

Δύσκολα η Σίτι
Η Σίτι ήταν καλύτερη, όμως η νέα αποβολή του Φερναντίνιο (τρίτη στα έξι τελευταία ματς) παραλίγο να τα τινάξει όλα στον αέρα. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα, όμως, μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη και έφτασαν στη νίκη με 2-1 επί της Μπέρνλι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, όμως έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Ιχεανάτσο πριν βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο. Στο 32' ο Φερναντίνιο έπεσε με τα δύο πόδια στον Γκούντμουντσον, για να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη! Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω τους, απειλήθηκαν ελάχιστα μέχρι το ημίχρονο, όμως και εκείνοι με τη σειρά τους δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις.

Ο Γκουαρδιόλα αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τους Σίλβα και Αγουέρο με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι πολίτες μπήκαν πολύ δυνατά και άνοιξαν το σκορ στο 58' με τον Κλισί! Οι παίκτες του Ντάιτς δεν κατάφεραν, παρότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω, να ισορροπήσουν και στο 62' η μπάλα κατέληξε στον Αγουέρο μετά την προσπάθεια του Στέρλινγκ και ο Αργεντίνος με υποδειγματικό τελείωμα από δύσκολη γωνία έκανε το 2-0! Στο 70' η Μπέρνλι κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς, όταν έπειτα από λάθος του Μπράβο ο Μι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρια και στη συνέχεια εκείνη πέρασε την γραμμή για το 2-1, όμως μέχρι εκεί. Ο Βόουκς έχασε την τελευταία ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με τον Μπράβο να βγάζει και τίποτα να μην αλλάζει μέχρι το τέλος.


Πυροβόλησε η Εβερτον
Ηταν ένα κακό παιχνίδι χωρίς φάσεις. Ωσπου πέρασε στο παιχνίδι ο Βαλένσια και άλλαξαν όλα υπέρ της Εβερτον. Στο 73’ έβαλε το πρώτο γκολ του με τα Ζαχαρωτά (πλασέ εξ επαφής) και εκεί άνοιξε ο ρυθμός. Η Εβερτον βρήκε χώρους και έβαλε ακόμα δύο, για να καθαρίσει 3-0 την Σαουθάμπτον, που με τη σειρά της γνώρισε την τρίτη διαδοχική ήττα. Στο 81’ με πέναλτι ο Μπέινς έκανε το 2-0 και στο 90’ ο Λουκάκου με κοντινή βολίδα ανέβασε τον προσωπικό λογαριασμό του στο νούμερο 11.

Με ανατροπή η Γουέστ Μπρομ
Η Γουέστ Μπρομ κέρδισε με ανατροπή με 3-1 την Χαλ και εδραιώνει τη θέση της στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, όταν και προηγήθηκαν με τον Σνόντγκρας στο 21', όμως το σκηνικό επαναλήφθηκε και δεν κατάφεραν να τελειώσουν το ματς, κάτι που πλήρωσαν στην επανάληψη. Σνόντγκρας, Μποκανί και Ντόσον δεν έκαναν το 0-2 και με το ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε η ισοφάριση. Στο 49' ο Μπραντ με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-1 και οι παίκτες του Πούλις πήραν τα πάνω τους. Η ανατροπή ήρθε με γκολ του ΜακΌλεϊ στο 62', με τον Μόρισον να τελειώνει τα πάντα στο 73', κάνοντας το τελικό 3-1. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι, μάλιστα, που έφτασαν πιο κοντά σε τέταρτο γκολ, χωρίς να τα καταφέρουν.

Вест Бромвич - Халл Сити 3:1. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 20 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάντερλαντ – Λίβερπουλ 2-2
Μαν. Σίτι – Μπέρνλι 2-1
Εβερτον – Σαουθάμπτον 3-0
Γουέστ Μπρομ – Χαλ 3-1

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα