Η... συνθήκη του Γενάρη!

Η... συνθήκη του Γενάρη!

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Η... συνθήκη του Γενάρη!

bet365

Ο Μπέντο δεν θέλει μεταγραφές και έχει επιχειρήματα, αλλά... Γράφει ο Διονύσης Δελλής!

Δεν είναι παράξενο. Ή τουλάχιστον δεν το χαρακτηρίζεις έτσι, από τη στιγμή που συμβαίνει με συνέπεια δύο φορές τον χρόνο. Στον Ολυμπιακό αρέσει να παίζει με το... ρολόι των μεταγραφών.

Παραδοσιακά τα «πολλά» τα αφήνει για το τέλος, είτε πρόκειται για Γενάρη, είτε ακόμη και για Αύγουστο όταν έχει περάσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι αναζητήσεων. Τόμος εγκυκλοπαίδειας οι κινήσεις της τελευταίας στιγμής στο λιμάνι, σε μια κολόνια που κρατάει χρόνια. Και που ότι και να συζητήσουμε επ αυτού, έτσι θα παραμείνει.

Καμία έκπληξη λοιπόν ότι έφυγε ο Δεκέμβρης χωρίς οι Ερυθρόλευκοι να κάνουν κάτι παραπάνω, πέρα από το να συμφωνήσουν σε μια σειρά από αποχωρήσεις που συμμάζεψαν κάπως τον αριθμό του ρόστερ.

Και κυρίως καμία έκπληξη από το γεγονός ότι ο Πάουλο Μπέντο στην κουβέντα που έγινε πριν την αλλαγή του χρόνου με τη διοίκηση, δεν ζήτησε... ενισχύσεις. Δεν ήξερε μισό χρόνο τι να κάνει όσους είχε στον Ρέντη, ο Πορτογάλος.

Περίμενε το «παράθυρο» του Γενάρη, για να περιοριστεί αυτό το πρόβλημα, που δεν σταμάτησε να το βρίσκει μπροστά του. Να επιδιώξει μόνος του, να το κάνει μεγαλύτερο; Θα ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο.

Έχει αποφασίσει να δουλεύει με 16-18. Έχει τακτοποιήσει τις σκέψεις του. Και έτσι σκοπεύει να συνεχίσει, είτε αρέσει αυτό σε κάποιους, είτε όχι. Δεν θέλει λοιπόν κάποιον παίκτη. Το είπε ανοιχτά. Ακόμη και για τον στόπερ, επιχειρηματολόγησε. Ναι, τον Γενάρη η ομάδα θα μείνει μόλις με τρεις ποδοσφαιριστές σε αυτή τη θέση (Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος) για οκτώ ματς σε 25 ημέρες.

Τον Φλεβάρη όμως επιστρέφουν Ντα Κόστα, Ρομαό. Και με μια μεταγραφή οι επιλογές γίνονται έξι, όταν θα απομένουν με το ζόρι είκοσι ματς σε όλες τις διοργανώσεις ως το φινάλε της σεζόν.Τι να τους κάνει τότε έξι κεντρικούς αμυντικούς; Δεν έχει άδικο, από την πλευρά του. Έχει όμως σίγουρα την ευθύνη για το ρίσκο της πρότασης του. Αν ήταν έτσι οι ομάδες δεν θα έφτιαχναν ρόστερ των 25-27...

Αντίστοιχη και η ιστορία με τον φορ. Παίζει ένας, υπάρχουν δύο που τους υπολογίζει (Ιντέγιε, Καρντόσο). Αν έρθει κάποιος θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα της... τρίτης επιλογής. Κάτι που σημαίνει μπόλικη κερκίδα, στην περίπτωση που όλοι θα είναι διαθέσιμοι. Φυσικά στο ποδόσφαιρο οι συνθήκες δεν είναι πάντα ιδανικές. Υπάρχουν τραυματισμοί, τιμωρίες, ατυχίες, ντεφορμάρισμα κλπ.

Ο Μπέντο όμως σε αυτό δεν δείχνει να... μασάει. Το απέδειξε, με τον Ρέτσο αριστερό μπακ με τον Ανδρούτσο σέντερ φορ και γενικότερα με τις ευκαιρίες που έχει δώσει στους νεότερους. Στα παιδιά της ακαδημίας. Σε μια υπόθεση που σίγουρα του έχει δώσει «πόντους».

Δεν θα κάνει λοιπόν ο Ολυμπιακός μεταγραφές ούτε αυτόν τον Γενάρη; Θα ακολουθήσει την περσινή του συνταγή, όταν όντως δεν μπήκε στον «πειρασμό» της ενίσχυσης; Δεν το ξέρουμε.

Αν δεν πάει... Φλεβάρης, σε αυτή την ομάδα δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι κάτι θα γίνει, αλλά αυτό αποτελεί προσωπική εκτίμηση και τίποτα παραπάνω. Θα παίξουν σίγουρα ρόλο και τα ματς που έρχονται μέσα στον Γενάρη. Η εικόνα της ομάδας. Τα ίδια τα αποτελέσματα. Η βαθμολογική διαφορά.

Όπως και να έχει: Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, τώρα που οι τόνοι σε αυτό κεφάλαιο, θα πέσουν ακόμη περισσότερο. Είναι ευκαιρία οι Ερυθρόλευκοι να σκαλίσουν προσεκτικά την χειμερινή αγορά αναζητώντας κάτι που εάν και εφόσον θα αποτελέσει πραγματική ενίσχυση για την ομάδα. Είτε άμεσα, είτε σε βάθος χρόνου. Και αν τους προκύψει, καλώς να έρθει.

Κατά τα άλλα; Από το προστεθούν στο ρόστερ ποδοσφαιριστές που δεν θα τους χρησιμοποιήσει ο προπονητής, ή από δανεικούς-περαστικούς τύπου Καζίμ-Καζίμ και... Σαντάνα, χίλιες φορές να αναλάβουν την ευθύνη οι υπάρχοντες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής