Ντε Λα Μπέγια: «Σαν Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα»

Δημήτρης Τομαράς
Ντε Λα Μπέγια: «Σαν Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα»

bet365

Ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια σε συνέντευξή του στην Ισπανία μίλησε για τις ομοιότητες του Ολυμπιακού με ομάδες όπως οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.
Στο ραδιόφωνο της Marca μίλησε ο έμπειρος αρ. μπακ του Ολυμπιακού. «Όλοι οι παίκτες και οι προπονητές του Ολυμπιακού ζούμε στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά. Τα σπίτια μας είναι κοντά στην παραλία, η ποιότητα ζωής είναι εξαιρετική, υπάρχει καλό φαΐ και γενικότερα έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε. Γενικά στην Αθήνα δεν σου λείπει τίποτα. Είχα επισκεφτεί την Ελλάδα και στο παρελθόν, πριν έρθω στον Ολυμπιακό. Μαζί με τον Ντόμπλας είχαμε κάνει διακοπές στην Λευκάδα», σχολίασε μεταξύ άλλων.
Για τις υψηλές απαιτήσεις σε Ολυμπιακό είπε: «Πράγματι έχουμε πίεση και την υποχρέωση να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Είναι μια μεγάλη ομάδα και θεωρώ φυσιολογικό να υπάρχουν και μεγάλες απαιτήσεις. Σίγουρα υπήρξαν και δυσάρεστες στιγμές, αλλά τις ξεπεράσαμε και καταφέραμε να είμαστε αυτήν τη στιγμή στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με 9 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Επίσης συνεχίζουμε στο Europa League και τα πράγματα πηγαίνουν καλά για εμάς».
Για τον κόσμο των Πειραιωτών τόνισε: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πολύ κοντά στην ομάδα και τη στηρίζει. Ειδικά στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα και μας βοήθησαν να κάνουμε νίκες. Τραγουδούν συνέχεια, ανάβουν βεγγαλικά. Βεβαίως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν ξεφεύγουν από τα αθλητικά πλαίσια, όμως πραγματικά δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα που κάνει τη ζωή των αντιπάλων δύσκολη και εμάς μας τονώνει την ψυχολογία μας».
Όσο για το πως νιώθει η οικογένειά του στην Ελλάδα είπε: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει ανεπτυγμένο τουρισμό με πιο φημισμένα νησιά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, όμως υπάρχουν δεκάδες μέρη που μπορεί να πας και να περάσεις καλά. Η οικογένειά μου αισθάνεται πολύ καλά εδώ και ειδικά η κόρη μου που είναι δύο ετών. Εμείς από την μεριά μας κοιτάζουμε να μάθουμε αγγλικά, διότι στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία μιλάει τη συγκεκριμένη γλώσσα και έτσι θα μπορούμε να συνεννοηθούμε καλύτερα με τον κόσμο. Εχουμε βρει καθηγητές και κάνουμε μαθήματα».
Για την οικονομική κρίση σχολίασε: «Η αλήθεια είναι ότι εδώ υπάρχουν πολλές απεργίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, όμως επηρεάζονται κυρίως όσοι θέλουν να πάνε στο κέντρο της Αθήνας. Εμείς ζούμε πιο έξω και έτσι υπάρχουν λύσεις και τρόποι για να λειτουργούμε κανονικά ακόμα και όταν υπάρχουν απεργίες».
Σχετικά με την παρουσία του στην ομάδα, τους στόχους του και το κλίμα επισήμανε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό, τόσο αρχικά που ξεκίνησα να δουλεύω με τον Βίκτορ όσο και στη συνέχεια που ήρθε ο Πάουλο Μπέντο και με εμπιστεύεται. Είχα μια προσωπική ατυχία με τραυματισμό που με άφησε πίσω και έμεινα εκτός για 5 παιχνίδια, όμως επανήλθα και τώρα είμαι σε καλή κατάσταση και παίζω κανονικά. Προσωπικά θέλω να κερδίσω τον τίτλο με τον Ολυμπιακό και όλοι παλεύουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα.
Στα αποδυτήρια το κλίμα είναι εξαιρετικό, καθώς υπάρχουν πολλοί παίκτες που μιλούν ισπανικά και μπορούμε να συνεννοηθούμε άνετα. Πριν αποφασίσω να έρθω στον Ολυμπιακό, είναι αλήθεια ότι σκέφτηκα καλά, επειδή είχα πρόταση από ισπανική ομάδα. Ωστόσο και για μένα και την οικογένειά μου είναι μια πρόκληση και την αποδεχτήκαμε και όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής. Διατηρώ τις επαφές μου με παλιούς συμπαίκτες μου στη Ρεάλ (σ.σ. Σοσιεδάδ) και είμαι πολύ χαρούμενος ότι η ομάδα κάνει μια πολύ καλή σεζόν και βλέπω ότι έχει όλες τις δυνατότητες να συνεχίσει έτσι».
Για την ζωή εκτός μπάλας διευκρίνισε: «Η αλήθεια είναι ότι έχω επισκεφτεί όλα τα τουριστικά μέρη στην Αθήνα, όπως η Πλάκα και η Ακρόπολη, αλλά αυτό συμβαίνει όταν έχω χρόνο, γιατί και η ομάδα έχει πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Εχουμε πολλά ταξίδια, διότι πέρα από το πρωτάθλημα, είμαστε μέσα στο Κύπελλο και στο Europa League, οπότε δεν μένει και πολύς χρόνος ελεύθερος, και όταν υπάρχει κοιτάζω πρώτα απ’ όλα να ξεκουραστώ».
Ξεκαθάρισε πως το κριτήριο της επιλογής του δεν ήταν τα χρήματα ενώ διευκρίνισε πως στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι σαν τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα: «Δεν διάλεξα τον Ολυμπιακό για τα χρήματα και δεν ήταν αυτά που επηρέασαν την απόφασή μου. Θα μπορούσα να έχω πάει σε κάποια άλλη χώρα, εκτός Ευρώπης, που μου έδιναν περισσότερα, αλλά το βασικό είναι να αισθάνεται καλά η οικογένειά μου και σε ποδοσφαιρικό επίπεδο να βρίσκομαι σε μια ομάδα με φιλοδοξίες. Είμαστε πολύ καλά στην Αθήνα, όλοι νιώθουμε ευχαριστημένοι και προσωπικά δεν σκέφτομαι ότι ήρθα εδώ για να παίξω και να κρεμάσω τα παπούτσια μου, επειδή θεωρώ ότι έχω αρκετά χρόνια καλού ποδοσφαίρου μπροστά μου. Βεβαίως το μέλλον δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς και δεν μπορώ να αποκλείσω ότι υπάρχει περίπτωση να αγωνιστώ και σε άλλο ξένο πρωτάθλημα.
Πράγματι η απόσταση του Ολυμπιακού από τις άλλες ελληνικές ομάδες είναι μεγάλη σε όλα τα επίπεδα και μοιάζει με αυτή που έχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα από τις υπόλοιπες στην Ισπανία. Η πίεση για τη νίκη είναι μεγάλη. Σαν ομάδα μερικές φορές ακόμα και όταν δεν παίζουμε καλά έχουμε τη δυνατότητα να κερδίζουμε, διότι διαθέτουμε σπουδαίους ποδοσφαιριστές, σε κάθε ματς δημιουργούμε ευκαιρίες, βάζουμε τα γκολ και πετυχαίνουμε τον στόχο μας. Εκτός έδρας όλες οι ομάδες μας περιμένουν πώς και πώς και προσπαθούν να δυσκολέψουν τη ζωή μας και να αποδείξουν ότι μπορούν να κοντράρουν την καλύτερη ομάδα».
Ακόμα ζητήθηκε από τον Ντε λα Μπέγια να διευκρινίσει τι είχε συμβεί στο σπίτι του Μπίκα με τον εμπρησμό και τι ακολούθησε: «Το πρωτάθλημα είχε διακοπεί επειδή είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στο σπίτι του αρχιδιαιτητή και ξεκίνησε δύο εβδομάδες μετά, χωρίς να μάθουμε και πολύ περισσότερα πράγματα. Ηταν ένα διάστημα που γίνονταν έρευνες για να ξεκαθαρίσει από πού προήλθε αυτή η ενέργεια και ποιοι την έκαναν».
Τέλος για το που θα ήθελε να ζήσει όταν σταματήσει την μπάλα είπε: «Όταν πια σταματήσω το ποδόσφαιρο θα γυρίσω να μείνω μόνο στο Σαν Σεμπαστιάν, επειδή είναι μια πόλη που αρέσει στην οικογένεια και τα παιδιά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα