Όταν ο Κιάσσος έκανε ντεμπούτο!

Όταν ο Κιάσσος έκανε ντεμπούτο!

Γιώργος Ντυμένος
Όταν ο Κιάσσος έκανε ντεμπούτο!

bet365

Ο έμπειρος αμυντικός Κώστας Κιάσσος αγωνίστηκε σε ηλικία 41 ετών και 9 ημερών και το gazzetta.gr... θυμάται τι συνέβαινε το 1994 που έπαιξε για πρώτη φορά.
Ιστορία γράφει ο Κιάσσος στα ελληνικά γήπεδα. Ο έμπειρος μπακ που πλέον αγωνίζεται στον ΟΦΗ έπαιξε την Πέμπτη κόντρα στον Παναιγιάλειο, σε ηλικία 41 ετών και 9 ημερών. Πλέον πρόκειται για έναν εκ των «γερόλυκων» που έχουμε δει εν δράση στην χώρα μας και φαίνεται τύπος που το... λέει η καρδούλα του. Μαζί ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Τον Μάρτιο του 1994, για την ακρίβεια στις 12 του μηνός, ντεμπουτάρισε σε επαγγελματικό επίπεδο σε ένα ματς των Κρητικών κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το «gazzetta.gr» σας θυμίζει τι ζούσαμε τότε, όταν ο Κιάσσος πήρε το βάπτισμα του πυρός. Από όσα διαβάσετε παρακάτω, θα καταλάβετε πόσα πολλά χρόνια έχουν περάσει από το 1994 που μοιάζει πλέον τόσο μακρινό.
*Ο βασικός μισθός ήταν 150.000 δραχμές. Με 1.000 δραχμές τότε έπινε κάποιος καφέ – δηλαδή φραπέ – και αγόραζε και ένα πακέτο τσιγάρα. Μία τυρόπιτα τότε κόστιζε 120 δραχμές, τα περιοδικά must της εποχής (Μπλεκ, Μανίνα κτλ) 250 δραχμές, Το ποτό στα μπαρ κόστιζε περίπου 850 δραχμές ενώ το λίτρο βενζίνης ήταν στις 155 δραχμές.
*Ο κόσμος έμεινε άφωνος όταν εγκαινιάστηκε το τούνελ της Μάγχης, έργο μοναδικό και άκρως πρωτοποριακό για τα δεδομένα της εποχής.
*Η τηλεόραση ζούσε στους ρυθμούς της «Λάμψης». Ομως σήριαλ όπως «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Της Ελλάδος τα παιδιά», «Οι μεν και οι δεν», «Τμήμα Ηθών» και «Το δις εξαμαρτείν».... σάρωναν τις τηλεθεάσεις.
*Το «Τέλος εποχής» του Αντώνη Κόκκινου ήταν η πρώτη μετά από πολλά χρόνια επιτυχία του ελληνικού κινηματογράφου που κέρδισε πέντε βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
*Καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Dee Dee Ramone, Iggy Pop, Paradise Lost, Therapy, Ramones και άλλοι έπαιξαν live σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.
*Πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και μεταξύ άλλων στο Υπουργικό συμβούλιο συμμετείχαν οι Πεπονής, Αρσένης, Παπούλιας, Τσοχατζόπουλος, Γεννηματάς, Γιαννόπουλος , Σημίτης, Μερκούρη, Βενιζέλος και Χυτήρης. Αρκετοί από αυτούς τους πολιτικούς έχουν φύγει από την ζωή.
*Η Βραζιλία κατέκτησε το Μουντιάλ των ΗΠΑ, καθώς νίκησε στα πέναλτι την Ιταλία με «τραγική φιγούρα» τον Μπάτζιο.
*Στο ξένο BOX OFFICE οι ταινίες «Η Μάσκα», «Τελευταία έξοδος», «Φόρεστ Γκαμπ» και «Pulp Fiction» σαρώνουν τις εισπράξεις.
*Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός συγκρούστηκαν για πρώτη φορά σε Φάιναλ Φορ, εκείνο του Τελ Αβίβ. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν τον ελληνικό «εμφύλιο», αλλά στον τελικό έχασαν το τρόπαιο από την Μπανταλόνα.
*Στο Μουντομπάσκετ του Καναδά η Εθνική Ελλάδος τερμάτισε 4η, ενώ ήταν η πρώτη ομάδα που κράτησε την Ντριμ Τιμ κάτω από τους 100 πόντους, καθώς την αντιμετώπισε στα ημιτελικά.
*Τα μεγάλα ελληνικά «hit» της εποχής ήταν ο «Αετός» του Σφακιανάκη, το «Γιατί κλαις;» του Γονίδη και το «Δεν κοιμάμαι τώρα πια τα βράδια» του Χριστοδουλόπουλου. Παράλληλα η Βίκυ Χαρίτου έκανε μεγάλη καριέρα με το σουξέ «Νύχτες στην Μύκονο», ενώ τα «Υπόγεια Ρεύματα» έκαναν την μεγάλη τους επιτυχία «Μου αρέσει να μην λέω πολλά». Εκείνη την χρονιά... μάθαμε και ένα συγκρότημα που λέγονταν «Πυξ Λαξ», καθώς ο δίσκος τους - ναι υπήρχαν δίσκοι τότε - «Για τους Πρίγκιπες της Δυτικής Οχθης» ήταν εκείνος που τους καθιέρωσε.
*Οι Αθηναίοι τα... έσπαγαν στα μπουζούκια, ενώ μεσουρανούσαν δύο κλαμπ που στιγμάτισαν εκείνη την γενιά. Η «Αυτοκίνηση» και το «Αλφα Κλαμπ».
*Κατά την διάρκεια του 1994 έφυγαν από την ζωή προσωπικότητες όπως ο Ματ Μπάσμπι, η Μελίνα Μερκούρη, ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Ιονέσκο, ο Νίξον, η Τζάκι Κέννεντι, ο Εσκομπάρ (Κολομβιανός παίκτης που δολοφονήθηκε) και ο Γέροντας Παϊσιος.
*Σήμερα εκπέμπουν δεκάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί. Από τους τωρινούς υπήρχαν και τότε οι εξής: «Εκκλησία της Ελλάδος», «Κανάλι 1», «Πειραϊκή Εκκλησία», «Πρώτο Πρόγραμμα», «Galaxy FM», «Kiss FM», «Επικοινωνία FM», «Rock FM», «;Αθήνα 9,84», «Μελωδία», «ΣΚΑΪ», «Ερα ΣΠΟΡ«, «Atlantis»
 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα