Άρης - Χανιά 2-1

Φώτης Καρακούσης
Άρης - Χανιά 2-1

bet365

Ο Καπνίδης μπήκε αλλαγή στο 87' ως... έσχατη προσπάθεια για τη νίκη! Τα κατάφερε. Σκόραρε στο 91' και ο Άρης, όπως και κόντρα στα Τρίκαλα, κέρδισε στο φινάλε και με το 2-1 επί των Χανίων εδραιώνεται στην 2η θέση!

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2016 ο Άρης. Οι... κίτρινοι για την 7η αγωνιστική υποδέχθηκαν τα Χανιά και κατάφεραν στο 90' να πάρουν τη μεγάλη νίκη με γκολ του Καπνίδη. Ένα τρίποντο που έφερε την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου στην δεύτερη θέση μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά και πάλι έδειξε πως θα πρέπει να υπάρξει άμεση βελτίωση προκειμένου να αποφεύγονται τα εμφράγματα, καθώς και πριν λίγες στο ίδιο γήπεδο είχαμε ακριβώς το ίδιο σκηνικό στο ματς με τα Τρίκαλα, με τον Ίλιτς να κάνει το 3-2 στο 88'. Σήμερα τον ρόλο του Ίλιτς πήρε ο Καπνίδης που στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με την μπάλα διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και έκανε τους πάντες στον Άρη να ετοιμάζονται να κάνουν καλές γιορτές.

Με το τρίποντο αυτό οι... κίτρινοι έφτασαν στην δεύτερη θέση τον Απόλλωνα Σμύρνης στους 17 βαθμούς, με την Λαμία να είναι πρώτη με 19, ενώ με 14 ακολουθούν οι Αχαρναϊκός και ΟΦΗ. Από την άλλη οι Κρητικοί που πάλεψαν και με το παραπάνω, δεν κατάφεραν να φύγουν με κάτι σημαντικό από το ματς, παρότι κρατούσαν την ισοπαλία ως το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και έμειναν στην 15η θέση με 4 βαθμούς.

Τα είχε όλα το πρώτο ημίχρονο

Όσον αφορά τον αγώνα, είχε δύο πρόσωπα, Αρχικά το πρώτο μέρος με δύο γκολ, δύο δοκάρια και χαμένες ευκαιρίες και εν συνεχεία το άσχημο δεύτερο όπου μόνο ο Άρης προσπαθούσε να κάνει κάτι, αλλά τα Χανιά είχαν κλείσει πολύ καλά την άμυνά τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που ανήκε στους φιλοξενούμενους οι οποίοι στο 6' είχαν και την πρώτη τεράστια ευκαιρία, όταν το φάουλ του Τσουκάνη σταμάτησε στο δοκάρι του Διούδη. Δέκα λεπτά αργότερα απάντησε ο Άρης με τον Ντούνη να κάνει το σουτ και να βλέπει την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Αθανασίου.

Μετά τα δοκάρια είχαμε και δύο γκολ, με τους φιλοξενούμενους αρχικά να προηγούνται με τον Ζέρη στο 19'. Η άμυνα του Άρη έκανε τραγικό λάθος και ο παίκτης των Χανίων ανενόχλητος έκανε το σουτ δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι πίεσαν προκειμένου να ισοφαρίσουν και τα κατάφεραν στο 40' με τον Τάτο. Ο αρχηγός της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα στην μακρινή μπαλιά του Τζανακάκη και με άψογο σουτ έκανε το 1-1 μέσα σε αποθέωση.

Το πέναλτι που δεν δόθηκε και η... χρυσή αλλαγή

Στο δεύτερο μέρος το θέαμα έπεσε κατακόρυφα, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται συνεχώς μπροστά και τους φιλοξενούμενους να έχουν κλείσει τους διαδρόμους και να μην αφήνουν τους αντιπάλους τους να κάνουν κάποια ευκαιρία. Μεγαλύτερη ήταν αυτή στο 77' με τον Μιλούνοβιτς να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ στο 77', ενώ δέκα λεπτά αργότερα υπήρξαν σωστές διαμαρτυρίες για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Μπαργκάν ο οποίος ανατράπηκε καθαρά από αντίπαλό του.

Στο ίδιο λεπτό μάλιστα μπήκε στο ματς ο Καπνίδης, ο άνθρωπος που έκρινε την αναμέτρηση, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε το... δώρο του Ζόρο ο οποίος έδιωξε τραγικά και από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Άρης (Nίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης (67΄Τζεμπούρ), Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Ανάκογλου, Παυλίδης (87' Καπνίδης), Μπαργκάν, Ίλιτς, Τάτος, Ντούνης (74΄Μιλούνοβιτς)

Χανιά (Θώδορος Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζέρης, Ηρακλής, Θεολόγου, Γκεμίσης (89' Ζορό), Φουρλάνος, Τσουκάνης, Αποστολόπουλος (67΄Ντούμος), Σιάννης, Σταματής, Βαρούχας (54΄Νικολόπουλος)

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα