Χριστούγεννα στην κορυφή η Λαμία! (vid)

Νίκος Μαρούδας
Χριστούγεννα στην κορυφή η Λαμία! (vid)

bet365

Η Λαμία έκανε το καθήκον της, επικράτησε της Καλλιθέας με 1-0 και θα κάνει Χριστούγεννα στη κορυφή της Football League. Άνετα τα Τρίκαλα, πρώτος βαθμός για Πανελευσινιακό, νίκες για Αχαρναϊκός, Απόλλων και Κισσαμικό.

Λαμία – Καλλιθέα 1-0

Στην κορυφή της Football League θα βρουν τα Χριστούγεννα την Λαμία! Η ομάδα της Φθιώτιδας, έκανε το καθήκον της και ξεπέρασε το εμπόδιο της Καλλιθέας, επικρατώντας 1-0.

Το παιχνίδι πήρε... φωτιά στο δεύτερο μέρος, με την Λαμία να έχει τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 23', αλλά ο επόπτης με μεγάλη καθυστέρηση... ανακάλυψε οφσάιντ στον Ομο και το γκολ ακυρώθηκε. Παρά το γεγονός πως η Λαμία συνέχισε να αναζητεί το γκολ, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε... ροντέο! Αρχικά στο 47', ο Όμο σκόραρε και πάλι, αλλά αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε. Μετά από φάουλ, με κεφαλιά ο Όμο άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Εννέα λεπτά αργότερα (58'), ο Βάντερσον κέρδισε πέναλτι από τον Γκίνη, το εκτέλεσε ο ίδιος αλλά σταμάτησε και προσποιήθηκε, με τον διαιτητή να του δείχνει κίτρινη κάρτα και το πέναλτι να πηγαίνει στα... σκουπίδια! Στο 61', ο Γκίνη είδε την δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, στο 63' ο Βάντερσον με σουτ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 64' ο Ντουρμισάι άφησε με 10 και την Λαμία.

Οι γηπεδούχοι, συνέχισαν να αναζητούν το δεύτερο τέρμα για να... κλειδώσουν το ματς χωρίς να τα καταφέρουν. Ωστόσο και τα Τρίκαλα προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο με μακρινά σουτ, με τον Τσέναμο να μην ανησυχεί.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Tσέναμο, Σπυρόπουλος, Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Κοτσώνης, Όμο, Μπλάζιτς, Καραγιάννης (66’ Τσούκαλος), Βασιλόγιαννης (81’ Μπουλούλης), Βάντερσον (87’ Αυγενικού), Ντουρμισάι.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τάκης Παντέλης): Σταυριανός, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Πάτας, Συριόπουλος, Γκίνη, Σταματάκος (65’ Κρεββατάς), Κατσικογιάννης, Τσίπρας, Τοπάλι (54’ Μάκο), Σμυρλής (78’ Ηλιάδης).

Τρίκαλα – Πανθρακικός 3-0

Άνετη επικράτηση για τα Τρίκαλα, που σε κανένα σημείο δεν δυσκολεύτηκαν από τον Πανθρακικό και επικράτησαν με 3-0.

Μετά τις ήττες από Λαμία και Άρη, τα Τρίκαλα γνώριζαν πως η νίκη με την ομάδα της Κομοτηνής ήταν μονόδρομος. Έτσι, μόλις στο 18', ο Κουσκουνάς βγήκε στην αντεπίθεση και μετά από ατομική ενέργεια άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Στο 32', ο Γιαννιτσάνης κέρδισε πέναλτι από τον Γαβριηλίδη, την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουσκουνάς, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε στο 44', όταν ο Λεάντρο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκόλια, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στη επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τα Τρίκαλα να έχουν τον έλεγχο και να κυκλοφορούν την μπάλα. Τελικά, στο 90' ο Τζάκσον κατάφερε από κοντά μετά από μπαλιά του Δουκάκη, να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Λαμπάκης (83' Στογιάνοβιτς), Γκόλιας (69' Τζάκσον), Λεάντρο, Σαρακατσάνος, Μουμίν, Κουσκουνάς, Ριζογιάννης, Γιαννιτσάνης, Στεφάνοβιτς (76' Δουκάκης), Μπαϊκαρά.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Γκαραβέλης, Πολίμος, Πετρούσης, Ψάλτης, Μπουγαΐδης (86' Γκιντίδης), Πλέγας, Γαβριηλίδης, Ηλιάδης (67' Χαλκιαδάκης), Κουσίδης (55' Μήλιος), Μπεκατώρος, Ζυγκερίδης.

Απόλλων Σμύρνης – Πανσερραϊκός 1-0

Με τον Πετρόπουλο να παίρνει το... όπλο του, ο Απόλλων Σμύρνης ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανσερραϊκού με 1-0.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», στο πρώτο ημίχρονο είχε αρκετές δυσκολίες, καθώς ο Πανσερραϊκός είχε κλείσει πολύ καλά τους χώρους προς την περιοχή του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Απόλλων να μην απειλήσει ιδιαίτερα και το πρώτο μέρος να λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Λίγο μετά την επανέναρξη, ο Απόλλων κατάφερε και βρήκε δίχτυα. Ο Πετρόπουλος, μετά από ωραία ενέργεια του Αλμπάνη, βρέθηκε απέναντι στον Μέλκα και με πλασέ στο 48' άνοιξε το σκορ. Στο 86', λίγο έλειψε το ματς να... τιναχθεί στον αέρα, όταν ο επόπτης έφυγε από την θέση του λόγω κάποιων αντικειμένων που δέχτηκε σε μια αλλαγή πλαγίου. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και η ομάδα της Ριζούπολης κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης, Πάνος, Βαλλεριάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Κονέ, Αλμπάνης (89' Ντάσιος), Τσιάρας, Πετρόπουλος (82' Διαμαντόπουλος), Ρομάνο (76' Πουρτουλίδης), Κάσσος.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Μέλκας, Παπατζίκος, Στέβιτς (78' Τσουβαλτσίδης), Φούσου, Καψάλης, Ρούτσης (61' Χατζηδημητρίου), Τσιμίκας, Κάκκο, Τσούτσης, Βοσκόπουλος, Μαφουτά (56' Κανούλιας)

Αχαρναϊκός – Αγροτικός Αστέρας 2-1

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Ματσούκα, ο Αχαρναϊκός επικράτησε 2-1 του Αγροτικού Αστέρα και θα κάνει... χαρούμενες γιορτές!

Όλα κρίθηκαν μέσα σε 10 λεπτά. Ενώ το πρώτο μέρος ήταν αρκετά μέτριο έως κακό, οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να ανοίξουν το σκορ. Ο Ψιανός, βρήκε με εξαιρετική ασίστ τον Ματσούκα και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Το ίδιο έγινε και στη φάση του 52ου λεπτού. Ο Ψιανός με νέα πανέμορφη μπαλιά, βρήκε τον Ματσούκα που για δεύτερη φορά βρήκε δίχτυα και έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και το έκαναν, όταν στο 72' ο Τάι μείωσε σε 2-1, όμως η αποβολή του Γκότοβου στο 85', έβαλε... ταφόπλακα στα όνειρα της ανατροπής.

ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ (Μίλος Κόστιτς): Αποστολίδης, Σωτηράκος, Χριστοφιλέας, Ψιάνος, Ματσούκας, Παπατόλιος, Ντούνγκα, Τσεμπερίδης, Γουέρε, Μουστάκης, Τζέφερσον (85’ Πλαβούκος).

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Νίκος Νεντίδης): Γουναρίδης, Αργυρίου, Κουκόλης, Γκότοβος, Ουνγιαλίδης, Χατζής, Ταϊανάν, Τριανταφυλλάκος (18’ Έππας, 87’ Γκέσιος), Πάτο, Δεινόπαπας (66’ Βαφέας), Φιλίπε.

Κισσαμικός – Αιγινιακός 1-0

Ιδανικά έκλεισε το 2016 ο Κισσαμικός, που επικράτησε στην έδρα του 1-0 του Αιγινιακού σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι αδικούνται από την ήττα...

Αρκετές δυσκολίες έβαλε η ομάδα του Αιγινιακού στον Κισσαμικό. Οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν με όρεξη στο παιχνίδι και θέλησαν να αιφνιδιάσουν τους Κρητικούς. Όμως, ο Ζγκούρης, δεν κατάφερε σε δύο ευκαιρίες που είχε να κερδίσει τον Λαζαρίδη.

Έτσι, ό,τι δεν κατάφερε ο Αιγινιακός, το έκανε ο Κισσαμικός στο 57'. Ο Μαρτίνεθ βρήκε τον Τσερκέζο και αυτός πλάσαρε εύστοχα τον Τόλιο για το 1-0. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0, όμως ο Τιάγκο Σίλβα σημάδεψε το δοκάρι.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Παντελάκης, Σελινιωτάκης, Τσοντάκης, Γκούμας, Ν' Γκουέμ, Βλάχος (81' Τιάγκο Σίλβα), Μαρτίνεθ (87' Σταθάκης), Θέος (72' Μάντζης), Μίλιτς.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Πασαλίδης, Λιόλιος, Μουκίδης (72' Κυζιρίδης), Πατράλης, Ζούρκος, Ζγκούρη, Φασίδης, Ονουάτσι (72' Γκατσολάρι)

Πανελευσινιακός – Σπάρτη 1-1

Τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα, μαζί με το πρώτο τέρμα, πήρε ο Πανελευσινιακός μετά το 1-1 με την Σπάρτη. Έχασαν και πέναλτι οι γηπεδούχοι!

Ματς δίχως αύριο ήταν αυτό κόντρα στην Σπάρτη για τον Πανελευσινιακό. Αυτό το γνώριζαν όλοι στην ομάδα και μπήκαν στο παιχνίδι με σκοπό να πάρουν κάτι από αυτό. Στο 27', είδαν και πάλι όμως να μένουν πίσω στο σκορ εξαιτίας του τέρματος που σημείωσε ο Αρσενίεβιτς. Η απάντηση παραλίγο να ήταν άμεση, όμως το πέναλτι που εκτέλεσε ο Σιλιγαρδάκης στο 42' το απέκρουσε ο Μελίσσας και κράτησε το 1-0 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν το πρώτο τους γκολ στην επανάληψη. Συγκεκριμένα, στο 50', ο Τσούπρος αφού εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην άμυνα της Σπάρτης, με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1. Στο 65', ο Βελλίνης είχε δοκάρι για τους φιλοξενούμενους, ενώ η στιγμή που όλοι... πάγωσαν ήταν αυτή του 74ου λεπτού.

Τότε, ο Ταμπάκης έπεσε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο, με τον διαιτητή Κακριδή με άμεση κίνηση να επαναφέρει την γλώσσα του ποδοσφαιριστή που είχε γυρίσει και να του σώζει την ζωή. Στο παιχνίδι, δεν άλλαξε τίποτα μέχρι τέλους, με την ομάδα της Ελευσίνας να πανηγυρίζει τον πρώτο της φετινό βαθμό στο πρωτάθλημα.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Γκόμεζ, Σιλιγαρδάκης, Ρόκας (52' Δημόπουλος), Ταμπάκης, Τσίγκρος, Ναούμ (46' Μπρέμπος), Παλαιολόγος (60' Κοτσαρίδης), Κασνέτση, Καμπούρης, Τσούπρος, Κωνσταντινίδης

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Παναγιώτου, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Αρσενίεβιτς Ν. (61' Αρσενίεβιτς Φ.), Βελλίνης, Αναστασόπουλος, Παπαχρήστος, Μπανούσης, Ηλιόπουλος (82' Αναστασάκος), Χάδιαρης.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα