Ξέσπασε η Παρί

Gazzetta team
Ξέσπασε η Παρί

bet365

Η Παρί διέλυσε την Λοριάν με 5-0 και μαζί με την Μονακό (2-1 την Καέν) έκλεισαν την ψαλίδα από τη Νις, που έμεινε στο 0-0 με την Μπορντό. Στις καθυστερήσεις η Μαρσέιγ.

Τρία ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα ήταν πολλά για την Παρί. Οι Παριζιάνοι, που βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση, έκλεισαν με θετικό τρόπο το 2016, καθώς διέλυσαν με 5-0 την Λοριάν εντός έδρας και μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στο -4. Ο Μενιέ ήταν εκείνος που με εκπληκτικό τρόπο ξεκλείδωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων στο 25’, ενώ τα πάντα τελείωσαν στο 44’, όταν ο Τουρέ σκόραρε σε λάθος εστία για το 2-0.

Το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου στην επανάληψη, με τον Τιάγκο Σίλβα να κάνει το 3-0 με κεφαλιά στο 50’, τον Καβάνι το 4-0 με πέναλτι στο 63’ και τον Λούκας το τελικό 5-0 στο 70’ με υπέροχο τελείωμα. Φυσικά, οι Παριζιάνοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλα γκολ, αλλά από ένα σημείο και μετά χαλάρωσαν.

Νίκη η Μονακό, ισοπαλία η Νις
Η Μονακό δεν εντυπωσίασε, όμως έφτασε στη νίκη με 2-1 επί της Καέν και πλησίασε ξανά σε απόσταση αναπνοής τη Νις. Οι Μονεγάσκοι ήταν μεν καλύτεροι, όμως απείλησαν ελάχιστα την Καέν. Τα πάντα κρίθηκαν στην επανάληψη, όταν ο Φαλκάο άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 48’, με τον Μπακαγιόκο να κάνει το 2-0 στο 76’ με δόση τύχης. Το μόνο που κατάφεραν οι καενέ ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1 στο 4’ των καθυστερήσεων με τον Μπαζίλ.

Η Νις κατάφερε να αποφύγει την ήττα στο Μπορντό, όμως στο τέλος έφυγε λαβωμένη. Το ματς είχε δυνατές μονομαχίες και λίγες φάσεις, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος. Εκεί, όπου οι νισουά έμειναν με 9 παίκτες, καθώς ο Μπαλοτέλι αποβλήθηκε στο 90+1’ και ο Μπελχαντά στο 90+5’, αμφότερες με απευθείας κόκκινη.

Στις καθυστερήσεις η Μαρσέιγ, νίκη για Λυών
Η Μαρσέιγ έφτασε κοντά στην γκέλα, όμως στο τέλος με γκολ του Ενζί στις καθυστερήσεις επιβλήθηκε με 2-1 της Μπαστιά. Οι Μασσαλοί προηγήθηκαν με τον Γκομίς στο 8’, έχασαν κλασικές ευκαιρίες στη συνέχεια και έδωσαν την ευκαιρία στους Κορσικανούς να ισοφαρίσουν στο 83’ με προβολή του Τζίκου. Στις καθυστερήσεις, όμως, μετά από κόρνερ ο Ενζί έκανε το τελικό 1-2, λυτρώνοντας την ομάδα του Γκαρσία.

Η Λυών συνεχίζει να βρίσκεται στο κυνήγι της τριάδας μετά τη δίκαιη νίκη της με 2-0 επί της Ανζέ. Το σκορ άνοιξε στο 9’ ο Λακαζέτ στην αντεπίθεση, όμως στη συνέχεια οι λιονέ έπαιξαν με τη φωτιά. Τελικά, δεν κάηκαν και σφράγισαν τη νίκη στο 84’, όταν ο Φεκίρ έκανε το τελικό 2-0.

Στα άλλα ματς η Λιλ με γκολ του Έντερ (είχε χάσει πέναλτι στο 11’) στο 89’ κατάφερε να αποφύγει την ήττα από την Ρεν, που είχε προηγηθεί με τον Ντεπ στο 22’, με τις ομάδες να μένουν στο 1-1. Στο τέλος κατάφερε να πάρει τον βαθμό και η Μετζ, που με αυτογκόλ του Ντιαλό στις καθυστερήσεις, πήρε τον βαθμό (2-2) απέναντι στην Γκινγκάμπ. Η Ναντ πήρε πολύ σημαντική νίκη με 1-0 επί της Μονπελιέ χάρη στο πέναλτι του Λίμα από το 12’, ενώ στο 0-0 κόλλησαν Σεντ Ετιέν και Νανσί. Τέλος, μεγάλη νίκη πήρε η Ντιζόν επί της Τουλούζ με 2-0 και βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα