Μπάγερν - Λειψία 3-0

Gazzetta team
Μπάγερν - Λειψία 3-0

bet365

Εντυπωσιακή η Μπάγερν, λύγισε στην πίεση η Λειψία και τα τρία γκολ των Βαυαρών (3-0) ήταν λίγα... Πρωταθλητές Χειμώνα οι Βαυαροί, σεντόνι για Χέρτα, αήττητη η Χοφενχάιμ!

Η κορυφή χωρά μόνο μια ομάδα, κι αυτή είναι η Μπάγερν! Στον... τελικό του 2016, στο τελευταίο ματς της χρονιάς, οι Βαυαροί διέσυραν με 3-0 τη Λειψία και πάνε... διακοπές με το +3 από τους Ταύρους. Ηταν το καλύτερο α΄ μέρος της φετινής σεζόν για την ομάδα του Αντσελότι που διατήρησε ανέπαφη την εστία της σε τέταρτο σερί ματς. Λύγισαν στην πίεση οι φιλοξενούμενοι, αν και στοίχησε η αποβολή του Φόρσμπεργκ στο 30ο λεπτό!

Με αυτό το καρέ η Μπάγερν δε χάνει ποτέ! Τέσσερις φορές έχουν βρεθεί μαζί στο βασικό σχήμα οι Λαμ, Μαρτίνεθ, Χούμελς, Αλάμπα, μετρούν ισάριθμες νίκες, ενώ η ομάδα τους δεν έχει δεχθεί γκολ (11-0). Οι Βαυαροί μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Λείψία και πήραν αυτό που ήθελαν. Στο 17΄οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, σέντρα ο Λαμ, προβολή και δοκάρι από τον Λεβαντόφσκι και ο Τιάγκο από κοντά δε δυσκολεύθηκε να πετύχει το 1-0. Δυο λεπτά αργότερα, ο Ντάγκλας Κόστα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η σουτάρα του τράνταξε το δοκάρι του Γκουλάσι. Η Λειψία αδυνατούσε να αντιδράσει, ο Κεϊτά ήταν εκτός ρυθμού και στο 25' έκανε το λάθος που... σφράγισε τη νίκη των Βαυαρών.

Σοβαρό λάθος του μέσου από τη Γουϊνέα στο κέντρο, ο Βιδάλ έκλεψε, Λεβαντόφσκι και Τιάγκο έκρυψαν τη μπάλα και ο Αλόνσο πέτυχε το 2-0 και το πρώτο του φέτος μέσα από την περιοχή. Ο Νόιερ στο 28' νίκησε τον Ορμπαν και στο 30' όλα τελείωσαν για τους Ταύρους, αφού ο Φόρσμπεργκ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα σε δολοφονικό τάκλιν στον Λαμ. Oι Βαυροί πήγαν με τρίτο γκολ στα αποδυτήρια, ο Γκουλάσι ανέτρεψε τον Κόστα και ο Λεβαντόφσκι διαμόρφωσε το 3-0! Ηταν το γκολ Νο 3800, όταν καμία άλλη ομάδα στη Γερμανία δεν έχει περισσότερα από 3000. Η επανάληψη είχε μόνο χαμένες ευκαιρίες για τη Μπάγερν, ενώ στην κλασικότερη από αυτές η σουτάρα του Ριμπερί βρήκε το δοκάρι.

Εχασε νίκη, κράτησε αήττητο η Χόφενχαϊμ
Η Χόφενχαϊμ βρέθηκε κοντά σε μια νίκη που θα την έφερνε στην 3η θέση της Bundesliga, όμως δέχθηκε στο τέλος την ισοφάριση από την ανεβασμένη Βέρντερ Βρέμης που πήρε 1-1 και έμεινε αήττητη για 5ο σερί ματς. Παρά την γκέλα, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης η μοναδική αήττητη στα 5 πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η Χόφενχαϊμ άνοιξε το σκορ στο 26' όταν μετά τη σέντρα του Ντεμιρμπάι από δεξιά η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή για τον Σάντρο Βάγκνερ, ο οποίος έκανε το 1-0, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για να της δώσει τη νίκη αφού στο 87' ο Σαντιάγο Γκαρσία γύρισε από αριστερά στον Γκνάμπρι ο οποίος τελείωσε τη φάση με τη μία με σουτ μέσα από την περιοχή σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική και γράφοντας το τελικό 1-1.

Συγκίνηση και σεντόνι για Χέρτα
Το κλίμα στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Βερολίνου ήταν στο έπακρο φορτισμένο συναισθηματικά. Κανείς δεν μπορούσε να βγάλει από το μυαλό του τους 12 νεκρούς της πρωτεύουσας στο πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα. Το παιχνίδι όμως έπρεπε να γίνει κανονικά και η Χέρτα φρόντισε να το πάρει υποδεχόμενη την Ντάρμσταντ. Το 2-0 ήρθε με ισάριθμα στημένα. Την αρχή έκανε με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ ο Πλάτενχαρντ (53') και ακολούθησε με κεφαλιά από φάου ο Καλού (66'). Ετσι η Χέρτα επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από δύο ήττες και ανέβηκε στην 3η θέση, αφήνοντας την ουραγό να είναι η μοναδική στην Μπουντεσλίγκα χωρίς βαθμό μακριά από το γήπεδό της.

Αήττητη εντός η Κολωνία
Κολωνία και Λεβερκούζεν έμειναν στο 1-1, με τους τράγους να κλείνουν τον πρώτο γύρο χωρίς ήττα εντός έδρας. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά, όμως εκείνοι που έφτασαν πρώτοι στο γκολ ήταν οι γηπεδούχοι με τον Μοντέστ στο 21’. Το ματς άνοιξε, Τσαλχάνογλου (24’, 32’, 43’) και Οσάκο (37’) έχασαν τις επόμενες ευκαιρίες, με την Λεβερκούζεν να φτάνει στο γκολ που δικαιούταν λίγο πριν το ημίχρονο με τον Γουέντελ (44’) στην αντεπίθεση. Ο ρυθμός έπεσε στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τις καλύτερες ευκαιρίες στο ξεκίνημα και το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Μεγάλο διπλό η Φράιμπουργκ
«Εξάποντο» στη Βαυαρία, όπου η Ίνγκολσταντ υποδέχθηκε την Φράιμπουργκ, με την δεύτερη να φτάσει σε μεγάλη νίκη με 2-1 και να κλείνει το 2016 στην 8η θέση. Αμφότερες οι ομάδες πόνταραν πολλά στην άμυνα και στην κόντρα, με τις φάσεις να είναι ελάχιστες στο ξεκίνημα. Χρειάστηκε ένα λάθος του Τισεράν που έκανε πέναλτι στο 34’ για να έρθει το πρώτο γκολ, με τον Νίντερλεχνερ να κάνει το 0-1 από την άσπρη βούλα. Ο φορμαρισμένος επιθετικός, μάλιστα, «χτύπησε» για δεύτερη φορά πριν το ημίχρονο, όταν στο 41’ από κοντά έκανε και το 0-2. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν σύστημα στην επανάληψη και πήραν τον έλεγχο. Το γρήγορο γκολ για την Ίνγκολσταντ ήρθε στο 53’ με τον Ζούτνερ, όμως παρά την πίεση και τις χαμένες ευκαιρίες τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα