Αταλάντα - Εμπολι 2-1

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Αταλάντα - Εμπολι 2-1

bet365

Η Εμπολι προηγήθηκε αλλά οι Μπεργκαμάσκι αντέδρασαν και πήραν τη νίκη (2-1) στο 94' με τον Ντ' Αλεσάντρο, μειώνοντας στο -1 από την 5άδα!

Με ψυχολογία μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Μίλαν, η Αταλάντα υπολόγιζε σε νίκη επί της Εμπολι ώστε να πάει στο -1 από τους Ροσονέρι. Αυτό που δεν υπολόγιζε, όμως, ήταν ότι θα έχανε ένα σωρό ευκαιρίες. Με τον Μκεντλίτζε να πετυχαίνει το 3ο του γκολ μέσα σε λίγες μέρες, οι Τοσκανοί -κόντρα στη ροή του αγώνα- προηγήθηκαν αλλά ο Κεσί ισοφάρισε για τους γηπεδούχους και είχε και δοκάρι στη συνέχεια, με τους παίκτες του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι να χάνουν πολλές ευκαιρίες για μια άνετη νίκη. Και η αγχωτική όμως, με το γκολ του Ντ' Αλεσάντρο, μια χαρά είναι για τους Μπεργκαμάσκι, που θα κάνουν Χριστούγεννα στο -1 από την 5η θέση, που είναι η τελευταία που δίνει εισιτήριο για το Europa League!

Από το ξεκίνημα η Αταλάντα ήταν καλύτερη και είχε και τις ευκαιρίες για να το επιβεβαιώσουν αυτό. Γκολ, όμως, δεν μπορούσε να βάλει... Οι Μπεργκαμάσκι απείλησαν για πρώτη φορά στο 15' με τον Γκόμες που σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, η Εμπολι έχασε στο 17' με τραυματισμό τον Κόστα (μπήκε ο Βεσέλι) και στο 20' ήταν η σειρά του Σπινατσόλα να φλερτάρει με το 1-0. Δεν το έκανε όμως, όπως δεν το έκανε ούτε ο Πετάνια στο 25', για να ακολουθήσει στο 28' το σουτ του Σπινατσόλα που απέκρουσε ο Σκορούπσκι. Στο 30' οι γηπεδούχοι είχαν νέα φάση αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ από την προσπάθεια του Γκαλιαρντίνι και στο 33' το σουτ του Φρόιλερ έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, για την Αταλάντα κι αυτή, ήταν στο 45' με την κεφαλιά του Ζουκάνοβιτς που έφυγε λίγο άουτ, μετά την σέντρα του Φρόιλερ.

Αφού οι Μπεργκαμάσκι δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία από τις τόσες ευκαιρίες που έκαναν, η τιμωρία τους ήταν το 0-1 στο 51'! Η Εμπολι βγήκε μπροστά, κέρδισε φάουλ, ο Ντιμάρκο το εκτέλεσε γεμίζοντας και ο Μκεντλίτζε μπήκε στην πορεία της μπάλας και με ωραίο τρόπο την έστειλε στα δίχτυα του Σπορτιέλο! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανασυνταχθούν και στο δίλεπτο 61'-63' είχαν δύο ευκαιρίες με τους Γκαλιαρντίνι και Πετάνια αλλά χάθηκαν κι αυτές... Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε στο 74', όταν ο Γκόμες πάσαρε στον Κεσί και αυτός σούταρε αμέσως εντός περιοχής κάνοντας το 1-1. Με ακόμη καλύτερη ψυχολογία, πλέον, οι γηπεδούχοι έψαξαν το δεύτερο γκολ αλλά στο 82' η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι από το κοντινό σουτ του Κεσί και στην επαναφορά ο Σκορούπσκι μπλόκαρε την (ακόμη πιο κοντινή) κεφαλιά του Πέσιτς. Ενα λεπτό μετά, στο 83', ήταν η σειρά του Γκαλιαρντίνι να βρεθεί κοντά στο γκολ αλλά σούταρε άουτ, με την Εμπολι να κρατάει με κάθε τρόπο το 1-1. Μέχρι το 94', όμως, όταν ο Κεσί μπήκε από αριστερά και έκανε το γύρισμα, με την μπάλα να κολλάει εκεί για να τη στείλει στα δίχτυα ο Ντ' Αλεσάντρο προκαλώντας παραλήρημα (2-1)!

 

SERIE A Τελευταία Νέα