Ντόρτμουντ - Aουγκσμπουργκ 1-1

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Aουγκσμπουργκ 1-1

bet365

Η Ντόρτμουντ βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ, παρότι είχε ευκαιρίες έμεινε στο 1-1 με την Αουγκσμπουργκ και απομακρύνεται από την 4άδα. Νίκες για Αϊντραχτ, Βόλφσμπουργκ, Αμβούργο.

Ο Τόμας Τούχελ το είχε τονίσει πριν το ματς ότι έχει η ώρα να προηγηθεί αντί να βρίσκεται συνέχεια πίσω στο σκορ, όμως στο εντός έδρας ματς με την Αουγκσμπουργκ είδε μία από τα ίδια. Η BvB βρέθηκε (για 7ο σερί ματς) να χάνει από την ομάδα του Κώστα Σταφυλλίδη και παρότι στη συνέχεια κυριάρχησε δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο και πάει στη χειμερινή διακοπή ούσα εκτός των θέσεων του Champions League. Στην πρώτη φάση του αγώνα ο Γκέτσε με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και και αφού Γκίντερ (27') και Καγκάβα (30') είχαν καλές στιγμές ο Γι με διπλή προσπάθεια στην κόντρα μετά την πάσα του Χίντερεγκερ νίκησε με διπλή προσπάθεια τον Βάιντενφελερ για το 0-1. Στο 36' ο Τρεγκλ θα μπορούσε να έχει κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στους Βεστφαλούς αλλά έχασε το κοντρόλ όπως και ο Ομπαμεγιάνγκ ευκαιρίες στο 38' και το 41'. Η ισοφάρισε για την ομάδα του Τούχελ ήρθε στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου μέρους με τον Ντεμπελέ να σκοράρει με πλασέ μετά τον εξαιρετικό συνδυασμό με τον Καγκάβα και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον -πρώτο σκόρερ της Bundesliga- Ομπαμεγιάνγκ (50', 77') και μία με τον Καγκάβα (59') αλλά το 1-1 έμελλε να μείνει μέχρι το τέλος. Παρηγορία για την Ντόρτμουντ ότι για πρώτη φορά από το 1965 έμεινε αήττητη σε ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος εντός έδρας.

Ανάσα για Αμβούργο
Μεγάλη νίκη για το Αμβούργο, που επιβλήθηκε με 2-1 της Σάλκε και βγήκε ξανά από την επικίνδυνη ζώνη. Οι παίκτες του Γκίζντολ ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, κλείνοντας θετικά το 2016. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις, με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη οι Δεινόσαυροι έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθούν και στο 61’ βρήκαν το γκολ με τον Κόστιτς μετά από υπέροχη ασίστ του Μίλερ. Η εικόνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με το Αμβούργο να κερδίζει πέναλτι στο 75’, όμως τον Φέρμαν να νικάει τον Τζουρού από την άσπρη βούλα! Για καλή τύχη των γηπεδούχων, δεν το πλήρωσαν, και τελείωσαν τα πάντα στο 82’, όταν ο Γουντ έφυγε στην αντεπίθεση και με γκολάρα έκανε το 2-0! Το μόνο που κατάφεραν οι βασιλικοί μπλε ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1 με εκπληκτικό σουτ του Αντβιγιάι στο 90’.

Χργκότα στον... κύβο
Η Άιντραχτ συνεχίζει να εντυπωσιάζει εντός έδρας και κέρδισε με 3-0 την Μάιντς για να μείνει ψηλά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χργκότα. Οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να προηγηθούν στο 18’, όταν ο Άμπραχαμ έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Χργκότα κατέβασε άψογα, πριν κάνει το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση, ήταν καλύτεροι στη συνέχεια, όμως αυτό που πλήρωσαν ήταν η αστοχία τους. Στο 55’, μάλιστα, έμειναν με 10 παίκτες με – αμφισβητούμενη – απευθείας κόκκινη στον Κόρδοβα, όμως παρόλα αυτά δεν κλείστηκαν και έψαξαν την ισοφάριση. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, με τον Χργκότα να κάνει την ασίστ στον Μπάρκοκ για το 2-0 στο 75’! Ο Χργκότα ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή του εμφάνιση πετυχαίνοντας το 3-0 στο 85’.

Τελείωσε τον Σούμπερτ η Βόλφσμπουργκ
Η Βόλφσμπουργκ επικράτησε 2-1 στο Μπορούσια Παρκ της Γκλάντμπαχ και στέλνει τον Αντρέ Σούμπερτ στο... ταμείο ανεργίας. Μόλις μια νίκη στα έντεκα τελευταία ματς για τη γηπεδούχο και η διοίκηση είναι μια ανάσα από το να του δείξει την πόρτα της εξόδου στη διακοπή του πρωταθλήματος. Πολύ δυνατό ξεκίνημα για τους Λύκους, αφού μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης ο Καλιγκιούρι πέτυχε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα γήπεδο, έβρισκαν διαδρόμους και στο 20' έχασαν μεγάλη ευκαιρία, μιας και ο Ντράξλερ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ζόμερ. Η απάντηση της Γκλάντμπαχ ήρθε 52', με τον Αζάρ να ισοφαρίζει 1-1. Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα, από ασίστ του Ντράξλερ, ο Γκόμες διαμόρφωσε το 2-1. Οι Λύκοι πήραν ανάσα, βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη και ελπίζουν πως η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα