ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

bet365

Ματς ροντέο στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει τον βαθμό (1-1) στο 94' με τον Μαμπουλού από θέση οφσάιντ! Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Πέκχαρτ και λάθος του Περιστερίδη. Χαμένο πέναλτι του Μάνταλου, βλακεία και αποβολή για Αραβίδη στο 10'!

Οταν βλέπεις τον Αραβίδη στο 10' να γίνεται... Ζιντάν και να βλέπει σαν Ματεράτσι τον Μπέριο, καταλαβαίνεις ότι το ματς δεν θα είναι σαν όλα τα άλλα. Και δεν ήταν. Σε ένα 94λεπτο... ροντέο, η ΑΕΚ που έπαιξε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια με 10 παίκτες άγγιξε τη νίκη μετά το 1-0 του Πέκχαρτ από την απίθανη γκάφα του Περιστερίδη. Και εκεί που οι Κιτρινόμαυροι πίστεψαν ότι τα κατάφεραν, ήρθε η γκάφα και του βοηθού, ο οποίος στο 94' επέτρεψε στον Μαμπουλού να σκοράρει από θέση οφσάιντ και να δώσει τον βαθμό στον ΠΑΣ!

Κι όμως, το ματς άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με υποσχέσεις για καλό θέαμα, αφού οι δύο ομάδες άγγιξαν το γκολ στα πρώτα λεπτά. Η ΑΕΚ με την ευκαιρία του Πέκχαρτ από κοντά μετά την μπαλιά του Μάνταλου στο 6', ο ΠΑΣ με το τετ α τετ του Ζάιρο στο 8' μετά την πάσα του Μαμπουλού στην αντεπίθεση. Οι Περιστερίδης και Μπάρκας, όμως, είπαν «όχι» και κράτησαν το 0-0. Αυτός που δεν κράτησε, όχι το σκορ αλλά τα νεύρα του, ήταν ο Αραβίδης στο 10', με συνέπεια να αφήσει με 10 παίκτες την Ενωση για όλο το ματς μετά την κόκκινη που είδε για την κουτουλιά στον Μπέριο...

Δύο λεπτά μετά, πάντως, οι Κιτρινόμαυροι πλησίασαν ξανά στο γκολ, με τον Γιόχανσον αυτή τη φορά μετά το γύρισμα του Μάνταλου, αλλά το πλασέ έφυγε λίγο άουτ. Εχοντας να αντιμετωπίσει το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Ζοζέ Μοράις γύρισε το σύστημα σε 4-1-3-1, με τον Σιμόε κόφτη, τον Γιόχανσον μπροστά δεξιά, τον Πατίτο αριστερά και τον Μάνταλο πίσω από τον Πέκχαρτ. Η ΑΕΚ, είναι η αλήθεια, ήταν καλύτερη και ήταν μπροστά αλλά δεν είχε καθόλου τύχη. Αυτό φάνηκε τόσο στο 26', όταν ο Πατίτο πλάσαρε με καλές προϋποθέσεις αλλά η μπάλα κόντραρε, όσο και -πολύ περισσότερο- στο 32'.

Ο Μπουκουβάλας βρήκε χαμηλά στο πόδι από πίσω τον Πατίτο, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι αλλά ο Μάνταλος έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι! Ετσι, το ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ και ο ΠΑΣ μάλλον ήταν ικανοποιημένος για αυτό, με δεδομένο ότι δεν έκανε κάτι καλό δημιουργικά παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη περισσότερο από το 10'.

Η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερο στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ δεν ένιωθε καμία απειλή και παράλληλα προσπαθούσε, παρά το αριμητικό μειονέκτημα, να κάνει παιχνίδι και να ψάξει το γκολ. Θα μπορούσε να το βρει στο 62' με τον Πέκχαρτ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και σούταρε καλά, αλλά ο Περιστερίδης απέκρουσε. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έβγαινε νικητής, μέχρι εκείνο το σημείο, από όλες τις μονομαχίες του με τον Τσέχο αλλά λίγα λεπτά μετά έκανε την γκάφα της καριέρας του!

Στην προσπάθεια του να σώσει ένα κόρνερ... έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια, ο Γκάλο την τσίμπησε και ο Πέκχαρτ έκανε το 1-0 σε κενή εστία! Ο Γιάννης Πετράκης άρχισε τις αλλαγές, με τους Κόντε και Ναδάλες να μπαίνουν αντί των Κοζορώνη και Ακόστα, ο Ζοζέ Μοράις απάντησε με την είσοδο των Γαλανόπουλου και Χριστοδουλόπουλου αντί των Μάνταλου-Πατίτο και ο Λάζαρος ήταν αυτός που είχε την φάση στο 80', μετά την ωραία μπαλιά του Πέκχαρτ, για το 2-0 που θα κλείδωνε το τρίποντο. Δεν το έκανε όμως αφού τον πρόλαβε ο Μπουκουβάλας...

Και αφού ο ΠΑΣ έμεινε ζωντανός, στα τελευταία λεπτά πίεσε, πήρε στημένες φάσεις και στο 94' πήρε και τον βαθμό! Η... λεπτομέρεια είναι ότι τον πήρε με γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει αφού ο Μαμπουλού ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πήρε την μπάλα!

Man of the match: Ο Πέκχαρτ. Οχι μόνο επειδή έβαλε το γκολ της ΑΕΚ, δεν ήταν και δύσκολο άλλωστε όπως εξελίχθηκε η φάση, αλλά για τη γενικότερη παρουσία του. Απείλησε, μοίραζε για τους συμπαίκτες του και γενικά έκανε πολύ καλή εμφάνιση.

Αδύναμος κρίκος: Δύο είναι... Ο ένας είναι ο Αραβίδης με την αποβολή του στο 10' και ο άλλος ο βοηθός με το οφσάιντ που άφησε στο 94' για το 1-1 του ΠΑΣ.

Στο ύψος του: Ο Πατίτο. Ο Αργεντίνος ήταν καλός, προκαλούσε προβλήματα στους αντιπάλους του, προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις και έβγαλε και πάθος στο παιχνίδι του. Πάνω από όλα αυτά, πήρε και το πέναλτι με το οποίο θα μπορούσε να προηγηθεί από το 32' η ΑΕΚ, αν δεν σημάδευε δοκάρι ο Μάνταλος.

Η γκάφα: Τρεις υπάρχουν! Η πρώτη είναι του Αραβίδη με την ανόητη αποβολή του στο 10', η δεύτερη είναι του Περιστερίδη στο 1-0 της ΑΕΚ και η τρίτη, που έκανε και τη διαφορά στο φινάλε, του βοηθού διαιτητή που μέτρησε το οφσάιντ γκολ του Μαμπουλού.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Τίκας έκανε άριστα την δουλειά του! Πολύ σωστός από την πρώτη μέχρι και την τελευταία απόφαση του. Δυστυχώς, όμως, τον πήρε στον λαιμό του ο βοηθός με το γκολ του Μαμπουλού στο τέλος...

Το ταμείο του Gazzetta: Το οφσάιντ γκολ στο τέλος, δεν επιτρέπει στην ΑΕΚ να κάνει καλά Χριστούγεννα. Αν και με 10 παίκτες σχεδόν για όλο το ματς, οι Κιτρινόμαυροι έκαναν κατάθεση ψυχής, ήταν αρκετά καλή με δεδομένο ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο. Η ουσία είναι ότι η Ενωση, που είχε και τις ευκαιρίες, άξιζε τη νίκη αλλά δεν την πήρε επειδή ο βοηθός διαιτητή αποφάσισε να μετρήσει ένα οφσάιντ γκολ στο 94'. Κρίμα κι άδικο για την ΑΕΚ...

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος (76' Γαλανόπουλος), Αραβίδης, Πατίτο (77' Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ (87' Βάργκας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (72' Κόντε), Ακόστα (76' Ναδάλες), Γαρουφαλιάς (86' Γιάκος), Κούτρης, Μαμπουλού, Ντα Σίλβα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα