Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 4-1

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 4-1

bet365

Ο Μέσι τους έριχνε κάτω ζαλισμένους σε μισό τετραγωνικό, ο Σουάρες έβαζε και κερνούσε και η Μπάρτσα διέλυσε 4-1 την Εσπανιόλ στο ντέρμπι της Βαρκελώνης.

Κανονικά ο τίτλος θα έπρεπε να είναι: «Πιάστε τον κοντό». Κάπως έτσι ήταν η εικόνα σε εκτεταμένα στιγμιότυπα του υποτιθέμενου καταλανικού ντέρμπι. Ο Λιονέλ Μέσι είχε τρελαθεί. Μπορεί να ήταν από ζήλια. Βλέποντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παίρνει την «Χρυσή Μπάλα», να σηκώνει όλες τις κούπες, να γράφει ρεκόρ, δεν μπορεί θα... σκύλιασε. Και είπε να το διασκεδάσει, με την Εσπανιόλ να πληρώνει τα σπασμένα. Ειδικά στο δίλεπτο 67'-69' μοίρασε μετρημένες 11 ντρίμπλες. Στο φινάλε ο πίνακας έγραφε φωτεινά το 4-1 υπέρ της Μπαρτσελόνα, αλλά όλη η ανάμνηση ανήκε στον κοντό και τα μαγικά του πριν τα Χριστούγεννα.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ξεκίνησε φουριόζος αγγίζοντας το γκολ στο 7'. Το 1-0 για τους γηπεδούχους ήρθε στο 18'. Ο Ινιέστα έκανε φοβερή 30άρα μπαλιά, ο Λουίς Σουάρες έστρωσε με τέλειο κοντρόλ την μπάλα μπροστά του και πρόλαβε να πλασάρει στην δεξιά γωνία χαμηλά. Στο 29' το ξαναέχασε ο Μέσι. Η Εσπανιόλ δεν μπορούσε να απειλήσει, αλλά δεν δεχόταν φάσεις. Ξαφνικά όμως η Μπάρτσα πάτησε γκάζι και χάθηκε κυριολεκτικά η μπάλα, καθώς χρειαζόταν ριπλέι, για να καταλάβεις τι ακριβώς συνέβαινε.

Αρχικά αρνήθηκε να παραδοθεί ο Ινιέστα, κάνοντας ένα μικρό μαγικό, για να εμφανιστεί ο Μέσι και να απογειώσει τον όρο της κλειστής ντρίμπλας, περνώντας την μισή Εσπανιόλ σε δύο τετραγωνικά μέτρα. Δεν το έβαλε όμως, για να πάρει το ριμπάουντ και να σκοράρει το 12ο φετινό του στην La Liga ο Σουάρες. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μέσι πέρασε ξανά μέσα από 2-3 αντιπάλους, η μπάλα στρώθηκε στον Ζόρντι Αλμπα που σούταρε για το 3-0.

Στο 79' οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ με το ωραίο πλασέ του Νταβίδ Λόπεθ, ο οποίος έκανε όλη την κούρσα από την άμυνα για να βρει δίχτυα. Οι Μπλαουγκράνα δεν σταμάτησαν εκεί. Εψαχναν το τέταρτο και το βρήκαν με την τέλεια συνεργασία των πρωταγωνιστών της βραδιάς. Μέσι και Σουάρες έπαιξαν το 1-2, ο δεύτερος σήκωσε την μπάλα και ο πρώτος τσίμπησε το πλασέ κάτω από τα πόδια του Ρομπέρτο, για να φτάσει κι αυτός τα 12 τέρματα στο πρωτάθλημα και τα 15 στο καταλανικό ντέρμπι, όπου είναι ο απόλυτος ιστορικός σκόρερ.

Με αυτό το τρίποντο η Μπάρτσα έκανε το καθήκον της, εκμεταλλεύτηκε το κενό της Ρεάλ (σ.σ.: δεν έπαιξε στην Βαλένθια εξαιτίας του Μουντιάλ Συλλόγων) και πλησίασε στο -3 από την κορυφή. Περισσότερο όμως έδειξε αυτό που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί της, μιας και ο Νοέμβριος δεν της είχε πάει καλά.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς (72' Ουμπτιτί), Ινιέστα, Ντένις Σουάρες (65' Ραφίνια), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Εσπανιόλ (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντιέγο Λόπεθ (52' Ρομπέρτο), Ρέγιες, Ντ. Λόπεθ, Χ. Λόπεθ, Μαρτίν, Ντιόπ, Χάβι Φουέγο, Πιάτι, Χουράδο, Μορένο, Καϊσέδο (71' Μελέντο).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα