Λειψία - Χέρτα 2-0

Gazzetta team
Λειψία - Χέρτα 2-0

bet365

Η Λειψία επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες (2-0 την Χέρτα). Γκέλα η Σάλκε, ήττες για Γκλάντμπαχ, Αμβούργο.

Η ήττα από την Ίνγκολσταντ αποδείχθηκε μόνο μία κακή παρένθεση για την Λειψία. Οι Ταύροι επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις, νίκησαν δίκαια την Χέρτα και με 2-0 και βρίσκονται ξανά στην κορυφή πριν το μεγάλο ματς με την Μπάγερν πριν τη χειμερινή διακοπή.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, όμως τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο μέρος απέναντι στην καλοστημένη άμυνα της Χέρτα. Έπρεπε να φτάσουμε στο 41’, για να δούμε την πρώτη καλή φάση, με τον Βέρνερ να κάνει ωραία προσπάθεια στην περιοχή και με άψογο πλασέ το 1-0. Οι παίκτες του Χάζενχουτλ δεν κοίταξαν ποτέ πίσω και κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος. Οι πρωτευουσιάνοι δεν δημιούργησαν ούτε μία ευκαιρία, ο Ορμπάν με κεφαλιά έκανε το 2-0 στο 62’ και τα πάντα τελείωσαν, με την Λειψία να χάνει και άλλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος, όμως τίποτα να μην αλλάζει.

Γκέλαρε η Σάλκε
Το Γκελζενκίρχεν αποδείχθηκε και πάλι φιλόξενος προορισμός για την Φράιμπουργκ, που έφυγε με ισοπαλία 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί σε όλη τη διάρκεια, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να ανοίξουν την άμυνα της Φράιμπουργκ μέχρι τα τελευταία λεπτά. Οι παίκτες του Στράιχ έπαιξαν πολύ πειθαρχημένα και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα 64’, όταν ο Νίντερλεχνερ ολοκλήρωσε ιδανικά την αντεπίθεσή τους για το 0-1! Οι βασιλικοί μπλε βγήκαν αμέσως στην επίθεση, πίεσαν, ισοφάρισαν με κεφαλιά του Κονοπλιάνκα στο 74’, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στη συνέχεια, όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, με το 1-1 να παραμένει.

Προσπέραση με Χίντερεγκερ
Με τον Μάνουελ Μπάουμ σε ρόλο υπηρεσιακού προπονητή, η Αουγκσμπουργκ νίκησε (1-0) την Γκλάντμπαχ και την προσπέρασε στη βαθμολογία, εκθέτοντας έτσι για ακόμη μία φορά τα προβλήματα της Μπορούσια εκτός έδρας. Προβλήματα που φαίνονταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, να κάνουν το παιχνίδι τους και να φτιάξουν ευκαιρίες. Οχι ότι οι γηπεδούχοι τα πήγαιναν καλύτερα... Το πρώτο 45λεπτο πέρασε χωρίς μεγάλες φάσεις και τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν ιδιαίτερα στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να μην ρισκάρουν πολύ. Η Γκλάντμπαχ είχε την καλύτερη στιγμή της στο 65' με το σουτ του Νταούντ και δέκα λεπτά μετά η Αουγκσμπουργκ άνοιξε το σκορ με τον Χίντερεγκερ, κρατώντας το 1-0 ως το τέλος.

Καθάρισε την... Λάτζα η Μάιντς
Κανονικά προφέρεται Λάτσα (Latza), αλλά μιας και καθάρισε την... μπουγάδα για την Μάιντς, είπαμε να του το αλλάξουμε λίγο. Ολη την... Λάτζα λοιπόν στο εντός έδρας ματς με το Αμβούργο την έκανε ο Γερμανός επιθετικός. Με το δικό του χατ τρικ έγινε η ανατροπή και το 3-1 υπέρ των γηπεδούχων. Το Αμβούργο είχε προηγηθεί με πλασέ του Γουντ (21') και ο Λάτσα το γύρισε μόνος του με τρία ωραία σουτ (35', 56', 67'). Ηταν μόλις η δεύτερη επιτυχία της Μάιντς στα εννέα τελευταία της κόντρα στους Λιμανίσους, οι οποίοι με τη σειρά τους ηττήθηκαν έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές και παραμένουν στην τρίτη θέση από το τέλος.

Κράτησε την παράδοση η Βέρντερ
Η Βέρντερ έμεινε στο 1-1 με την Κολωνία, από την οποία δεν έχει χάσει ποτέ στη Βρέμη. Οι φιλοξενούμενοι άξιζαν περισσότερα και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 28’, όταν ο Ντρόμπνι νίκησε τον Μοντέστ στο τετ α τετ, όμως η μπάλα κατέληξε στον Ρούντνιεβς, που από κοντά έκανε πολύ εύκολα το 0-1. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση για την ισοφάριση και τα κατάφεραν στο 40’ με το πρώτο εντός έδρας του Γκναμπρί, που έκανε το 1-1. Στο 45’, μάλιστα, η Βέρντερ έφτασε μία ανάσα από την ανατροπή, όμως ο Πισάρο είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι μετά την κεφαλιά του. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο δεύτερο μέρος, όμως Μοντέστ και Οσάκο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ντρόμπνι, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα