Εμπολι - Κάλιαρι 2-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Εμπολι - Κάλιαρι 2-0

bet365

Με δύο γκολ του Μκεντλίτζε η Εμπολι επέστρεψε στις νίκες (2-0 την Κάλιαρι) και πήγε στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Δύο τρίποντα είχαν όλα κι όλα από την αρχή της σεζόν οι Τοσκανοί, με το τελευταίο να είναι το εκτός έδρας 4-0 επί της Πεσκάρα στις 6/11. Η άφιξη της Κάλιαρι, της ομάδας με την χειρότερη άμυνα στη Serie A, στο Carlo Castellani προσφερόταν για επιστροφή στις επιτυχίες και έτσι έγινε, με πρωταγωνιστή τον Μκεντλίτζε. Ο Γεωργιανός έβαλε δύο γκολ, ο Σκορούπσκι απέκρουσε το πέναλτι του Ζοάο Πέδρο και έτσι η ομάδα του Τζιοβάνι Μαρτουσιέλο πανηγύρισε ξανά. Σε αντίθεση με τους νησιώτες, οι οποίοι έχουν δεχθεί πλέον... 39 γκολ σε 17 αγώνες!

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Γιουβέντους - Ρόμα.

Το ματς άρχισε ιδανικά για την Εμπολι αφού στο 8' ο Μκεντλίτζε από κοντά, μετά την ασίστ του Μαριλούνγκο, έκανε το 1-0. Η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή για τους γηπεδούχους αφού υποχρεώθηκαν να κάνουν δύο αλλαγές λόγω τραυματισμών στο 24' (Ντιμάρκο αντί Πασκουάλ και Κόσιτς αντί Τζαμπέλι), με την Κάλιαρι όμως να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τίποτα. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καθόλου καλοί και είδαν με χαρά τον Μαριλούνγκο να χάνει πολύ καλή ευκαιρία για το 2-0 στο 31' ενώ στο 44' η μπάλα έφυγε λίγο άουτ μετά το φάουλ του Κρούνιτς που κόντραρε στον Τσεπιτέλι, σε ακόμη μία καλή στιγμή των γηπεδούχων.

Νωρίς στο δεύτερο μέρος, στο 54', ο διαιτητής Ριτσόλι προκάλεσε νεύρα στην Κάλιαρι αφού αρχικά έδωσε πέναλτι και μετά άλλαξε απόφαση και έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ντεσένα, με τους Ροσομπλού να προσπαθούν στη συνέχεια να ηρεμήσουν και να ψάξουν ορθόδοξα την ισοφάριση. Τελικά δεν έγινε το 1-1 αλλά το 2-0 καθώς στο 72' ο Μκεντλίτζε συνεργάστηκε με τον Μαριλούνγκο και τελικά με σουτ νίκησε τον Στοράρι. Το πέναλτι που ήθελε από το 54' η Κάλιαρι το πήρε τελικά στο 80', για μαρκάρισμα του Μπελούσι στον Φαρίας, αλλά ο Σκορούπσκι απέκρουσε την εκτέλεση του Ζοάο Πέδρο και κλείδωσε το υπερπολύτιμο τρίποντο για τους Τοσκανούς.

 

SERIE A Τελευταία Νέα