Μίλαν - Αταλάντα 0-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Μίλαν - Αταλάντα 0-0

bet365

Η Αταλάντα επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα παίρνοντας ισοπαλία (0-0) στο Μιλάνο, με τους Ροσονέρι να κινδυνεύουν να βγουν εκτός 3άδας.

Μετά την ήττα από την Ρόμα, η νίκη ήταν μονόδρομος για τους Μιλανέζους ώστε να ξαναπάρουν τα πάνω τους βαθμολογικά και ψυχολογικά. Οι Μπεργκαμάσκι, όμως, έδειξαν χαρακτήρα έπειτα από δύο σερί ήττες και έφυγαν με βαθμό από το ομιχλώδες San Siro, παραμένοντας κοντά στην 5άδα. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η Μίλαν θα περιμένει τα κυριακάτικα Νάπολι-Τορίνο και Λάτσιο-Φιορεντίνα για να δει αν θα παραμείνει ή όχι στην 3η θέση.

Από τα πρώτα λεπτά το ματς απέκτησε πολύ καλό ρυθμό αφού και οι δύο ομάδες έπαιζαν ανοιχτά, με την Μίλαν να απειλεί πρώτη με το άστοχο σουτ του Κούτσκα (8') από κοντά μετά την εκτέλεση φάουλ του Μποναβεντούρα και την κεφαλιά του Πάσαλιτς. Οι Ροσονέρι γενικά το έψαχναν αρκετά μέσα από τις στημένες φάσεις, όπως έγινε και στο 26' με τους Αντονέλι-Λαπαντούλα αλλά ο Καλντάρα τους κόντραρε, για να απαντήσει η Αταλάντα στο 30' με τον Πετάνια, ο οποίος από καλή θέση σούταρε άουτ. Οι Μπεργκαμάσκι πατούσαν καλά και έκαναν το παιχνίδι τους, πλησιάζοντας στο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με την κεφαλιά του Γκαλιαρντίνι, μετά το φάουλ του Γκόμες, που απέκρουσε ο Ντοναρούμα. Και αφού δεν έγινε εκεί το 0-1, λίγο έλειψε δευτερόλεπτα μετά να γίνει το 1-0 αφού το σουτ του Αντονέλι, εντός περιοχής, σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Σπορτιέλο!

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Μποναβεντούρα πήρε κάποιες πρωτοβουλίες για τους Μιλανέζους αλλά τα σουτ έφυγαν άουτ, με την ομάδα του Βιτσέντσο Μοντέλα να ανεβάζει την απόδοση της και να πιέζει περισσότερο την Αταλάντα. Στο δίλεπτο 77'-78' οι Λαπαντούλα και Κούτσκα έγιναν απειλητικοί αλλά ο Καλντάρα έσωσε πάνω στη γραμμή στην πρώτη περίπτωση και η μπάλα έφυγε άουτ στη δεύτερη, με τον Μοντέλα να ρίχνει στο ματς τον Μπάκα στο 82', ελπίζοντας ότι θα ήταν αυτός που θα έδινε την λύση. Ενα λεπτό μετά, αφού πρώτα χρειάστηκε η επέμβαση του Ντοναρούμα σε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Γκόμες για να μείνει το 0-0, ο Κολομβιανός πήγε όντως για το γκολ αλλά ο Κόντι έβαλε την κόντρα στο κοντινό σουτ, με την Μίλαν να αυξάνει την πίεση και την Αταλάντα να αντέχει ως το τέλος, φεύγοντας με αποτέλεσμα από το San Siro. Στο 91', μάλιστα, η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έφυγε στην κόντρα με τρεις απέναντι σε έναν αλλά ο Γκόμες έκανε λάθος κοντρόλ και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία...

 

SERIE A Τελευταία Νέα