Λαμία - ΑΕΚ 0-0 (vid)

Gazzetta team
Λαμία - ΑΕΚ 0-0 (vid)

bet365

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε την αναμέτρηση ως αγγαρεία και δεν... φόρτσαρε, η Λαμία είχε το κίνητρο της πρόκρισης και το τελικό 0-0 έστειλε και τις δύο ομάδες στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος!

Η ΑΕΚ ήταν σίγουρη για την πρόκριση στην επόμενη φάση και ήθελε απλά να κλειδώσει την 1η θέση. Η Λαμία, από την άλλη, είχε κίνητρο και γι' αυτό ήταν απαραίτητο να μην χάσει. Στο τέλος της ημέρας, μετά από ένα 90λεπτο στο οποίο ταλαιπωρήθηκαν όσοι αποφάσισαν να δουν το ματς, οι δύο ομάδες πήραν αυτό που ήθελαν. Παράλληλα, όμως, έγινε σαφές ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να πάρει αυτό που θέλει και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου γιατί σε κάποιες θέσεις, όπως για παράδειγμα για το αριστερό άκρο της άμυνας, κάνει... κρα ότι χρειάζεται πραγματική ενίσχυση!

Από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένοι να παίξουν δυνατά. Στον επιθετικό τομέα, βέβαια, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κάνουν κάτι καλό αλλά αμυντικά δεν έκαναν τίποτα λάθος, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ, η οποία δυσκόλευε και... μόνη της τον εαυτό της, με τα λάθη που έκανε. Με εξαίρεση τον Γαλανόπουλο και λίγο τον Μάνταλο στο πρώτο μέρος, όλοι οι υπόλοιποι δεν έκαναν απολύτως τίποτα ουσιαστικά, με συνέπεια η ομάδα να μην προσφέρει τίποτα στο δημιουργικό κομμάτι. Και κάπως έτσι, με την Λαμία να αμύνεται καλά και την ΑΕΚ να επιτίθεται λάθος, μάλλον δεν ήταν έκπληξη όχι απλά το 0-0 στο τέλος του πρώτου μέρους αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρξε καθαρή ευκαιρία. Μοναδική εξαίρεση, ίσως, μια στημένη φάση. Το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου που έφυγε λίγο άουτ (42').

Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν στην επανάληψη, αν και η Λαμία είχε μια καλή προσπάθεια με τον Ντουρμισάι, που αστόχησε με σουτ εκτός περιοχής, στο 56'. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ το προσπάθησε σε αυτή τη φάση, δεν το έκανε και στη συνέχεια γύρισε προς την άμυνα της, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο να μην δεχθεί γκολ. Αυτό, άλλωστε, σήμαινε πρόκριση. Η ΑΕΚ, την ίδια ώρα, συνέχιζε τα λάθη και η κατάσταση δεν βελτιώθηκε μετά την είσοδο του Πατίτο αντί του Χριστοδουλόπουλου και αυτή του Πέκχαρτ αντί του Αλμέιδα. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν την μπάλα αλλά δεν είχαν ευκαιρίες και έτσι τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι καλό. Και αυτό το «καλό» δεν ήρθε ποτέ, με το 0-0 να παραμένει ως το φινάλε και να στέλνει τις δύο ομάδες στους «16».

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο, Σπυρόπουλος, Παπαργυρίου, Κοτσώνης, Αναστασιάδης, Ομο, Μπουλούλης (92' Πατσαρούχας), Ντουρμισάι (88' Βάλιος), Βασιλόγιαννης, Αυγενικού (65' Τσούκαλος), Βάντερσον.

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ντίας (85' Ντίντακ), Γιόχανσον, Τσέλιος, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (68' Πατίτο), Αλμέιδα (76' Πέκχαρτ).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα