Αν έχει πλάνο...

Αν έχει πλάνο...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Αν έχει πλάνο...

bet365

O Διονύσης Δελλής γράφει για τον Ολυμπιακό και την ευκαιρία που έχει για το «παραπάνω» στο Europa League έπειτα από την κλήρωση της Δευτέρας. Αρκεί...

Από τη μια ήταν το... μούδιασμα της Κύπρου. Από την άλλη η ανάγκη των Ιωαννίνων. Και κάπως έτσι; Η κλήρωση της Δευτέρας για τον Ολυμπιακό, πέρασε σχεδόν στο «ντούκου». Αυτό το αντάμωμα με την Οσμανλισπόρ που αν μη τι άλλο δημιουργεί από το... πουθενά μια ολόκληρη προσδοκία.
Να δούμε τους Ερυθρόλευκους -που έχασαν από τον Αύγουστο το Τσάμπιονς Λιγκ και που συγκέντρωσαν μόλις 8 βαθμούς σε όμιλο με ΑΠΟΕΛ, Γιουνγκ Μπόις, Αστάνα- στους «16» της διοργάνωσης.Εκεί που τα τελευταία χρόνια έφτασαν μόνο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Εκεί που δεν έφτασαν με καλύτερες «ομάδες» από την φετινή τους. Αν γίνεται; Μια χαρά γίνεται. Αρκεί...

Αρκεί να προκύψει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα περνά από διάφορα επίπεδα και θα περιλαμβάνει τους πάντες. Από τον προπονητή, και τη διαχείριση του ρόστερ, μέχρι την... κοινή γνώμη. Γιατί ξεκίνησαν οι Τούρκοι κάποιες γραφικότητες. Και έρχονται και άλλες. Είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσουν να του δώσουν «εθνικό χαρακτήρα» αυτού του νοκ άουτ οι γείτονες. Θέλουν να «ηλεκτρίσουν» την ατμόσφαιρα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν πρέπει επ ουδενί να τσιμπήσει. Πόσο μάλλον με τη ρεβάνς στην Άγκυρα.

Όπως δεν πρέπει να υπάρξει και... υποτίμηση. Αυτό που έγινε τα προηγούμενα με τη Λεβάντε, τη Ντνίπρο (που έφτασε εκείνη την χρονιά ως τον τελικό τουEuropa League), την Άντερλεχτ. Η Οσμανλισπόρ μπορεί να είναι σχετικά άγνωστη, μια χαρά άφησε δεύτερη όμως την Βιγιαρεάλ. Και μια χαρά απέκλεισε Ζυρίχη και Στεάουα. Επιπλέον άγνωστη ήταν και η Μπέερ Σεβά, και η Αρούκα που παραδόθηκε στην παράταση. Δεν θέλει άρα πολλά λόγια. Πόσο μάλλον υπερβολές. Θέλει πράξεις. Για να περάσει ο πρωταθλητής στην επόμενη φάση, πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος μόνο στο ποδόσφαιρο. Να διεκδικήσει τις πραγματικές πιθανότητες του.

Και φυσικά να... λύσει και τα δικά του. Πρώτα με τον προπονητή. Η διοίκηση ανακοίνωσε το Σάββατο ότι «δεν υπάρχει θέμα με τον Μπέντο». Το εννοεί. Κανείς δεν θα μάθει όμως πόσο θα ίσχυε αυτό, αν ο ΠΑΣ προχθές ισοφάριζε στις φάσεις που του προέκυψαν προς το φινάλε, πριν το 0-2.Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η ιστορία που δεδομένα υπάρχει, με τον Μπέντο να την έχει προκαλέσει με τον τρόπο του στα αποδυτήρια. Ή ο Ολυμπιακός θα μείνει με τον Πορτογάλο και θα ακολουθήσει τις ιδέες του εν όψει Γενάρη. Ή θα πρέπει να προχωρήσει παρακάτω, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και το θέμα είναι και πρακτικό. Για παράδειγμα ο Μπέντο δεν θέλει ούτε τον Μάριν, ούτε τον Σιόβα. Δύο ποδοσφαιριστές της ευρωπαϊκής λίστας του κλαμπ. Θέλει όμως τον Βιάνα. Επίσης της λίστας. Είτε λοιπόν εναρμονίζεσαι με τις απόψεις του, είτε όχι. Ενδιάμεσο δεν υπάρχει.

Εξυπακούεται ότι ρόλο στην εξίσωση θα έχουν και οι μεταγραφές. Το πάρε-δώσε. Αυτή τη στιγμή η διοίκηση δείχνει αποφασισμένη να κάνει μια καλή κίνηση για κεντρικό αμυντικό (θυμίζουμε ότι ο Ντα Κόστα είναι τιμωρημένος για το πρώτο ματς με τους Τούρκους). Είναι το κομμάτι που λείπει περισσότερο από κάθε άλλο (και) στο φετινό στο παζλ. Γιατί τη θέση του Μάριν, θα την πάρει ο Πάρντο άρα έρχεται ένας ακόμη εξτρέμ που θα αυξήσει τις πραγματικές επιλογές. Έρχεται ουσιαστικά και ένας βασικός μπακ με την ενεργοποίηση του Ομάρ ο οποίος από τη νέα χρονιά θα διεκδικήσει τον... παλιό του ρόλο στην ομάδα. Ουσιαστικά λοιπόν οι προσθήκες «εσωτερικού» είναι ήδη δύο. Η περσινή βασική «δεξιά» πτέρυγα. Ο Πάρντο δεν ήταν καθόλου στην πρώτη λίστα. Ο Ομάρ έπαιξε μόνο στο Καζακστάν με την Αστάνα.

Με έναν βασικό στόπερ συν Πάρντο και τον «κανονικό» Ομάρ, ο Ολυμπιακός ενισχύεται σημαντικά. Και υπάρχει φυσικά περιθώριο για μια ακόμη κίνηση. Λογικά δύσκολα θα μείνει ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, αν όντως προκύψουν προτάσεις στα 12+ εκατ ευρώ που ακούγονται. Υπάρχει όμως σαν αμυντικός χαφ ο Ρομαό που είναι καλός παίκτης και ως τώρα δεν έχει πάρει τις ευκαιρίες που θα έπρεπε από τον Μπέντο. Υπάρχει επίσης ο Καμπιάσο που θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτόν τον ρόλο (πέρσι τον Σεπτέμβρη σαν αμυντικός χαφ έκανε μυθική εμφάνιση στο Emirates). Και μιας και στα 8άρια είναι ο Μάρτινς (ο Καμπιάσο) και ο Μπουχαλάκης; Λογικά ο Ολυμπιακός δεν θα θελήσει να αντικαταστήσει με «μεταγραφή» τον Μίλι σε περίπτωση που όντως ο Σέρβος δοθεί αλλού. Η κάλυψη της αποχώρησης του –εάν και εφόσον- θα πάει για το καλοκαίρι. Ή αν τέλος πάντων χρειαστεί; Θα επιστρατευθεί ο Μανώλης Σιώπης, που το πλάνο είναι να έρθει από την επόμενη αγωνιστική σεζόν στην ομάδα.

Που λοιπόν μπορεί να γίνει η δεύτερη μεταγραφή, με θέα πάντα στο ευρωπαϊκό ρόστερ; Προφανώς στην επίθεση. Αν και ο Καρντόσο προχθές έδωσε σε όλους μια ελπίδα, ότι με αυτό το γκολ που πέτυχε ίσως να πάρει τα... πάνω του. Μέχρι τώρα οι Ερυθρόλευκοι ουσιαστικά πάνε μόνο με τον Ιντέγιε, εντός και εκτός συνόρων. Αυτό λοιπόν δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Ο Νιγηριανός είναι ο βασικός. Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Δεν μπορεί όμως να βγάλει αυτούς τους ρυθμούς. Η περίπτωση του Βέλλιου ταιριάζει. Γιατί εκτός των άλλων είναι και Έλληνας, άρα μπαίνει στη θέση του Σιόβα. Αρέσει όμως και ο Ανσαριφάρντ. Και αν όντως «μπει» ο Παναθηναϊκός στη διεκδίκηση του μπορεί ο Ιρανός να αποτελέσει μια ακόμη «κόντρα» αιωνίων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής