Ίβιτς: «Να δώσουμε το 100% και στα δύο παιχνίδια» (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Ίβιτς: «Να δώσουμε το 100% και στα δύο παιχνίδια» (vid)

bet365

Ο Βλάνταν Ίβιτς καταθέτει τις σκέψεις του ενόψει των δύο αγώνων κόντρα στη Σάλκε, αναφέρεται στις δυσκολίες και τις διαφορές μεταξύ ελληνικού και γερμανικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Βλάνταν Ίβιτς λίγες ώρες μετά την σημερινή κλήρωση για τους «32» του Europa League:

Για το αν ήθελε μια διαφορετική κλήρωση:

«Όλες οι ομάδες που πέρασαν στους 32 της διοργάνωσης, είναι πολύ καλές ομάδες. Η κλήρωση θα μπορούσε να είναι και καλύτερη, αλλά όποια ομάδα και να είχαμε μπροστά μας θα πρέπει να προετοιμαστούμε, έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι αυτό το παιχνίδι, αλλά πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να προκριθούμε».

Για τη δυναμική των γερμανικών ομάδων και τις δυσκολίες που έχουν πάντα οι ελληνικές ομάδες να τις αποκλείσουν:

«Αυτό που κάνει μεγαλύτερη την δυσκολία είναι το πολύ καλό πρωτάθλημά τους. Έχουν κάθε εβδομάδα δυνατά παιχνίδια, τα μπάτζετ των ομάδων τους είναι πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με τις ελληνικές ομάδες, γενικότερα η διαφορετική οργάνωση όλου του ποδοσφαίρου στη Γερμανία κάνει τη διαφορά. Εκεί παίζουν παίκτες απ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ο ανταγωνισμός που έχουν μέσα στη χώρα τους, τους κάνει δυνατούς».

Για το που θα πρέπει να ποντάρει ο ΠΑΟΚ για να χτυπήσει τις δυο αναμετρήσεις και να πάρει την πρόκριση:

«Πρέπει να προετοιμαστούμε και φυσικά και τακτικά για αυτά τα παιχνίδια. Να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την Σάλκε, αλλά έχουμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε και να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας και στα δύο παιχνίδια».

Για το κατά πόσο θα μετρήσει στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ η περσινή νίκη τους μέσα στο Ντόρτμουντ:

«Όντως ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Μπορεί να δώσει έξτρα κίνητρο, το ίδιο κάναμε και φέτος στα δύο παιχνίδια με τη Φιορεντίνα. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε κόντρα στις μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα πάει χωρίς άγχος στις αναμετρήσεις με τη Σάλκε, καθώς έχει πετύχει τον ευρωπαϊκό στόχο του με την πρόκριση στους 32 του Europa League:

«Όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πολύ διαφορετικά απ’ αυτά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δίνουν σε κάθε παίκτη το κάτι παραπάνω. Είναι κίνητρο και μόνο ότι θα βρεθείς στη Γερμανία και θα αντιμετωπίσεις μια ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ασφαλώς και δεν πρέπει να ξεχωρίζουν οι ποδοσφαιριστές τα παιχνίδια κι αυτό είναι κάτι που προσπαθώ να περάσω στην ομάδα. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και κάθε επόμενο ματς πρέπει να αποτελούν στόχο και κίνητρο για όλους».

Για το αν παιχνίδια όπως αυτά με την Σάλκε ήταν πιο εύκολα για τον ποδοσφαιριστή Ίβιτς ή είναι καλύτερα να τα αντιμετωπίζει ως προπονητής:

«Κι από τη μια κι από την άλλη πλευρά υπάρχουν δυσκολίες. Οφείλω σαν προπονητής να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα για τις αναμετρήσεις με τη Σάλκε, είναι ένα κομμάτι της δουλειάς μου, αλλά και αυτό που όταν έρχονται οι στιγμές των πανηγυρισμών σε κάνει να νιώθεις την απόλυτη ευτυχία».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα