Τορίνο - Γιουβέντους 1-3

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Τορίνο - Γιουβέντους 1-3

bet365

Μία μέρα μετά τα 29α γενέθλια του, ο Ιγουαΐν με doppietta «ακύρωσε» το γκολ του Μπελότι και έδωσε στη Γιουβέντους τη νίκη (1-3) στο Derby della Mole! Μάγεψε ο Ντιμπάλα στην επιστροφή του, σκόραρε και ο Πιάνιτς.

Με την Τορίνο να είναι αήττητη εντός έδρας, με τον Μπελότι να είναι on fire και με το Σίνισα Μιχαΐλοβιτς να είναι ο ιδανικός για να πωρώσει μια ομάδα, το ντέρμπι αναμενόταν πιο αμφίρροπο από ποτέ. Και ήταν. Μέχρι που ανέλαβε ο άνθρωπος-ντέρμπι, όπως χαρακτηρίστηκε από τους Ιταλούς για όσα έκανε στα Ρίβερ-Μπόκα και Ρεάλ-Ατλέτικο, Γκονσάλο Ιγουαΐν! Ο Αργεντίνος φορ ανέτρεψε το 1-0 σε 1-2, έφτασε στα 12 γκολ (9 στη Serie A, 3 στο Champions League) και έδωσε στους Μπιανκονέρι τη νίκη και το +7 από Ρόμα-Μίλαν, οι οποίες κοντράρονται το βράδυ της Δευτέρας στο Olimpico.

Το ματς άρχισε με τη Γιουβέντους να έχει τον έλεγχο και να έχει και τρεις ευκαιρίες στα πρώτα 14 λεπτά με τους Στουράρο-Μάντζουκιτς. Γκολ, όμως, δεν είχε... Αυτό το έβαλε η Τορίνο στην πρώτη της επίθεση στο 16', όταν ο Μπαζέλι γύρισε ωραία από δεξιά και ακόμη πιο ωραία ήταν η κεφαλιά του Μπελότι στη γωνία του Μπουφόν (1-0)! Η Γκρανάτα πήρε τα πάνω της ψυχολογικά αλλά δεν κατάφερε να το χαρεί για πολύ, αφού στο 28' ο Μάντζουκιτς με υπέροχο τρόπο έβγαλε τετ α τετ τον Ιγουαΐν και αυτός ισοφάρισε (1-1). Μέχρι εκείνο το σημείο παιζόταν καλό ποδόσφαιρο αλλά από το 30' μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους κυριάρχησαν τα φάουλ, με συνέπεια να μην υπάρξει κάτι άλλο αξιόλογο στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη οι Μπιανκονέρι μπήκαν δυνατά, έκλεισαν στο μισό γήπεδο την Γκρανάτα μέχρι το 55' αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν την κατάσταση και το ντέρμπι μετατράπηκε σε... πραγματικό ντέρμπι! Το πάθος κυριαρχούσε και στις δύο πλευρές, τα φάουλ ήταν πολλά και στο 71' ο Αλέγκρι έβγαλε τον κουρασμένο Μάντζουκιτς για να βάλει τον Ντιμπάλα. Αυτή η αλλαγή και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Λιάγιτς στο 73', έκριναν το ντέρμπι. Η Γιούβε δεν έδινε πλέον αντεπιθέσεις -με πολλούς κενούς χώρους- στην Τορίνο γιατί κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και στο 82' ήρθε η ανατροπή: Ο Ιγουαΐν κατέβασε την μπάλα στο όριο της περιοχής, γύρισε και εκτέλεσε τον Χαρτ γράφοντας το 1-2! Η Τορίνο δεν είχε πλέον το κουράγιο να κυνηγήσει κάτι, ο Ντιμπάλα έκανε ό,τι ήθελε τους αντιπάλους του και έφτιαχνε συνεχώς ευκαιρίες για τους Ιγουαΐν-Πιάνιτς, για να διαμορφώσει το τελικό 1-3 ο Βόσνιος στο 92', κλειδώνοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο για την Κυρία.

Σόκαρε το Μπέργκαμο η Ουντινέζε!
Το εντυπωσιακό σερί της Αταλάντα έλαβε τέλος την προηγούμενη εβδομάδα με το 3-1 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο. Οι Μπεργκαμάσκι επέστρεψαν στην έδρα τους αλλά είχαν απέναντι τους ξανά Μπιανκονέρι και έχασαν... ξανά με το ίδιο σκορ! Η ομάδα του Τζίτζι Ντελ Νέρι, κόντρα στη ροή του αγώνα, άνοιξε το σκορ στο 45' με ατομική προσπάθεια του Ζαπάτα (0-1), δέχθηκε την ισοφάριση αμέσως μετά την επανέναρξη, στο 47', με ωραία κεφαλιά του Κούρτιτς μετά την σέντρα του Γκόμες (1-1) αλλά δεν πτοήθηκε και δικαιώθηκε! Στο 72' ο Τερό πέρασε ωραία για τον Φοφανά και αυτός με σουτ έκανε το 1-2 διαλύοντας την ψυχολογία της Αταλάντα, για να γίνει το τελικό 1-3 στο 87' από τον Τερό, ο οποίος πήρε την ασίστ του Φοφανά αυτή την στιγμή, ολοκληρώνοντας τέλεια την αντεπίθεση.

Πέρασε από Σικελία η Κιέβο
Η επιχείρηση-παραμονή θα είναι πιο δύσκολη από ποτέ για την Παλέρμο και αυτό αποδείχθηκε σε ακόμη ένα ματς. Οι Σικελοί υποδέχθηκαν την Κιέβο με μοναδικό στόχο τη νίκη αλλά οι Βερονέζοι ήταν απολύτως σοβαροί και πήραν το τρίποντο (0-2), αφήνοντας στην τελευταία θέση τους Ροζανέρο. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και στο 14' έφυγαν στην αντεπίθεση, την οποία ολοκλήρωσε με ωραία κίνηση και σουτ στα δίχτυα ο Μπίρσα (0-1). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανασυνταχθούν αλλά δεν τα κατάφεραν στο πρώτο μέρος και στο ξεκίνημα του δεύτερου, στο 49', ο Πελισιέ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ατζέλκοβιτς στην προσπάθεια του να γυρίσει στον Πόσαβετς και έκανε το 0-2. Από εκεί και πέρα, όσο κι αν ήθελε η Παλέρμο να σώσει κάτι από το ματς, ήταν αδύνατον...

Χ-άρηκε η Εμπολι
Στο Renato Dall' Ara η Μπολόνια ήταν το φαβορί κόντρα στην Εμπολι και το έδειξε με τις ευκαιρίες που έκανε. Γκολ, όμως, δεν έβαλε και έτσι οι Τοσκανοί πήραν τον βαθμό και είναι στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς, έφτιαξαν τις φάσεις για να σκοράρουν και να πάρουν το τρίποντο αλλά η ατυχία και ο Σκορούπσκι είπαν «όχι» στους Ντέστρο, Βιβιάνι και Κρέιτσι, με αποτέλεσμα η Εμπολι να μείνει όρθια.

 

SERIE A Τελευταία Νέα