Παλίνα, Αντόνιο και… ΠΑΟΚ (vid)

Παλίνα, Αντόνιο και… ΠΑΟΚ (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Παλίνα, Αντόνιο και… ΠΑΟΚ (vid)

bet365

Τι (μπορεί να) είδε ο ΠΑΟΚ στην Πορτογαλία; Δύο είναι οι περιπτώσεις, βάσει και του scouting report των Πορτογάλων, που ξεχωρίζουν: Ο Ζοάο Παλίνα (Μπελενένσες) και ο Μαουρίτσιο Αντόνιο (Μαρίτιμο).

Η παρουσία δεκάδων σκάουτερ στις κερκίδες του «Ρεστέλο», για το Μπελενένσες-Μαρίτιμο, είναι μια συνηθισμένη εικόνα των πορτογαλικών γηπέδων. Η συγκεκριμένη ποδοσφαιρική αγορά προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, μεταξύ αυτών και ο ΠΑΟΚ, με τον Λούμπος Μίχελ να έχει αρκετές φορές αναφερθεί θετικά για ποδοσφαιριστές με πορτογαλική (ποδοσφαιρική) παιδεία.

Και δεν είναι απαραίτητο ο ΠΑΟΚ να «ψωνίσει» από την Πορτογαλία στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η προεργασία και η ανάλυση μεταγραφικών στόχων γίνεται και για το καλοκαίρι του ’17.

Η Μπελενένσες επικράτησε 1-0 της Μαρίτιμο, με γκολ του Γκέρσο (αριστερός εξτρέμ), αλλά η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή από το ρόστερ των γηπεδούχων είναι ο Ζοάο Παλίνα.

Με ύψος 1.90μ. ο 21χρονος αμυντικός μέσος είναι «προϊόν» της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία διατηρεί» τα δικαιώματα του, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια τον έχει δώσει δανεικό σε Μορεϊρένσε και Μπελενένσες.

Κρίνεται από το scouting report των Πορτογάλων ως μια εξαιρετική περίπτωση αμυντικού μέσου, που όπως συμβαίνει αρκετές φορές μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός.

Αν η Σπόρτινγκ δεν τον ζητήσει πίσω, μπορεί να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία.

Η δεύτερη περίπτωση είναι ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Μαρίτιμο, Μαουρίτσιο Αντόνιο. Έφτασε το 2014 στην Πορτογαλία, αρχικά αγωνίστηκε στην Πορτιμονένσε, ενώ τον Ιανουάριο του 2016 αποκτήθηκε από την σημερινή ομάδα του.

Στα 24 του ο Αντόνιο αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού και στην πρόσφατη νίκη της Μαρίτιμο με 2-1 επί της Μπενφίκα, τα πήγε περίφημα πάνω στο μαρκάρισμα του Κώστα Μήτρογλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα