Σοσιεδάδ – Βαλένθια 3-2

Γιώργος Καραμάνος
Σοσιεδάδ – Βαλένθια 3-2

bet365

Οι Βάσκοι καθάρισαν 3-2 τις Νυχτερίδες, απογειώθηκαν σε θέση Champions League και τις άφησαν να ακροβατούν στην επικίνδυνη ζώνη, χωρίς νίκη από τα μέσα Οκτωβρίου.

Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει το πώς έγινε και δέχτηκε την περασμένη Δευτέρα πέντε γκολ στην έδρα της Λα Κορούνια. Αυτή η Σοσιεδάδ είναι εκπληκτική, παίζει μπαλάρα και καλπάζει. Τώρα που νίκησε 3-2 την Βαλένθια στο «Ανοέτα», πλασαρίστηκε και στην τετράδα, έχοντας βέβαια ματς περισσότερο από τους άμεσους ανταγωνιστές της. Αντιθέτως, οι Νυχτερίδες έμειναν χωρίς τρίποντο από τα μέσα Οκτωβρίου και ισοβαθμούν στην 18η θέση μαζί με την Χιχόν.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και έφτασαν στο 2-0 πολύ εύκολα και με πανομοιότυπο τρόπο. Κόρνερ και κεφαλιά του Γουίλιαν Ζοσέ (2', 24'), ο οποίος είναι η φετινή αποκάλυψε, φτάνοντας τα εννέα τέρματα στο πρωτάθλημα (σ.σ.: τα οκτώ εντός έδρας). Ο Παρέχο μείωσε με εκτέλεση πέναλτι (36') και στο 60' ήταν η σειρά του ανίκητου Βέλα να εκτελέσει από την άσπρη βούλα, αλλά εκεί υπήρχε ο Ντιέγκο Αλβες, που έπιασε το 23ο από τα 47 που του έχουν χτυπήσει.

Στο 82' αποβλήθηκε ο Κανσέλο για την Βαλένθια και στο 91' ο Χουάνμι με πλασέ από τέλεια ασίστ του Βέλα με το εξωτερικό, καθάρισε τον αγώνα. Το γκολ σε δύο χρόνους του Μπακάλι στο 94' δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι στο σκορ και η Βαλένθια ψυχορραγεί, κινδυνεύοντας σοβαρά με υποβιβασμό για πρώτη φορά τόσο χαμηλά από το 1986.


 

LA LIGA Τελευταία Νέα