Μπάγερν Μονάχου - Βόλφσμπουργκ 5-0

Gazzetta team
Μπάγερν Μονάχου - Βόλφσμπουργκ 5-0

bet365

Η Μπάγερν Μονάχου συνέχισε το καλό σερί της στην Bundesliga, διέλυσε 5-0 την Βόλφσμπουργκ και έπιασε την Λειψία που έχασε (για πρώτη φορά φέτος) από την Ινγκολσταντ (1-0). Νέα γκέλα εκτός η Ντόρτμουντ.

Μια χαρά ήταν η 14η αγωνιστική της Bundesliga για την Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε 3-0 της απογοητευτικής, Βόλφσμπουργκ, στο Allianz Arena φτάνοντας τις 3 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και έπιασε στην κορυφή την Λειψία, που έχασε για πρώτη φορά φέτος στην έδρα της Ινγκολσταντ (1-0). Οχι καλά τα νέα για την Ντόρτμουντ που λίγες μέρες μετά την ισοπαλία-θρίαμβο με την Ρεάλ Μαδρίτης και την πρωτιά στον όμιλο του Champions League, είχε δεύτερη σερί απώλεια (1-1) εκτός έδρας αυτή τη φορά με την Κολονία που έχασε τη νίκη στο 90'.

Από την αρχή φάνηκε ότι το ματς στο Μόναχο θα είναι παράσταση για έναν ρόλο, με την Μπάγερν να μπαίνει σούπερ επιθετικά και να χάνει μεγάλο ευκαιρία με τον Μπερνάτ. Τα γκολ δεν άργησαν να έρθουν και να δείξουν στους Λύκους ότι δεν μπορούν να αποτρέψουν το μοιραίο. Στο 18' ο Αριεν Ρόμπεν με το trademark φαλτσαριστό σουτ στο παραθυράκι από τη γωνία της περιοχής έκανε το 1-0 και τέσσερα λεπτά αργότερα ύστερα από το σουτ του Βιδάλ που κόντραρε, η μπάλα στρώθηκε στον Λεβαντόφσκι που από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0. Ο Πολωνός killer «χτύπησε» ξανά στο δεύτερο μέρος και το 58' ο οποίος αντέδρασε πολύ γρήγορα στο σουτ του Μίλερ και νίκησε τον Μπενάλιο για το 3-0. Τον δείκτη του σκορ στο 4-0 ανέβασε ο Μίλερ με τελείωμα μέσα από την περιοχή μετά τον συνδυασμό τον Μπερνάτ και Ρόμπεν, πετυχαίνοντας το πρώτο φετινό γκολ (!) στην Bundesliga και πανηγυρίζοντας χαρακτηριστικά για να διαμορφώσει το τελικό 5-0 για τους Βαυαρούς ο Ντάγκλας Κόστα στο 86'.


Τέλος στο... παραμύθι της Λειψίας
Υστερα από 8 σερί νίκες, η κορυφαία νεοφώτιστη που είδε ποτέ η Bundesliga, ξύπνησε από το γλυκό όνειρο. Η Λειψία αν και είχε ευκαιρίες, δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από τον εκτός έδρας αγώνα με την Ινγκολσταντ, η οποία νίκησε 1-0 και την ανάγκασε να αποκτήσει συγκάτοικο στην κορυφή την Μπάγερν Μονάχου. Ηταν 25 Σεπτεμβρίου όταν για τελευταία φορά η Λειψία δεν πήρε τρεις βαθμούς από αγώνα και τώρα το το γκολ του Ρόγκερ ήταν αρκετό για να την αναγκάση να μην βάλει τίποτα στο σακούλι. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν κλασικά επιθετικά και θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει με τον Ζάμπιτσερ, στο οποίο στο δεύτερο μέρος έγινε πιθανότατα πέναλτι το οποίο δεν δόθηκε ποτέ.

Νέα έξοδος, νέα απώλεια για Ντόρτμουντ
Προσγείωση εντός συνόρων για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, που λίγες μέρες μετά τους πανηγυρισμούς για το 2-2 και την πρώτη θέση στο Champions League σε βάρος της Ρεάλ, έφερε μια ισοπαλία που δεν θα επιθυμούσε. Η BvB ήταν καλύτερη στο πρώτο κομμάτι του εκτός έδρας αγώνα με τη δυνατή, Κολονία, η οποία άνοιξε το σκορ στο 28' κόντρα στη ροή του αγώνα με κεφαλιά του Ρούντνεβς ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Εκτορ (1-0). Οι γηπεδούχοι, που είχαν μια ευκαιρία στο 3' με τον Οζκάν έχασαν ακόμα μία με τον Μοντέστ στο 50' και τελικά δεν κατάφεραν να συνεχίσουν το εξαιρετικό σερί κόντρα στην Μπορούσια που πήρε στο 90' τον βαθμό χάρη στον φορμαρισμένο, Μάρκο Ρόις, ο οποίος τελείωσε όμορφα τη φάση με σουτ στη γωνία ύστερα από προσπάθεια του Αντριάν Ράμος από δεξιά (1-1).


Λύτρωση με πέναλτι
Η Φράιμπουργκ ήταν το φαβορί κόντρα στην ουραγό Ντάρμσταντ αλλά το ματς αποδείχθηκε πιο δύσκολο από ό,τι θα περίμενε. Οι γηπεδούχοι είχαν φάσεις, δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι πίστευαν όλο και περισσότερο ότι θα έπαιρναν αποτέλεσμα. Βασικά το πίστευαν μέχρι και το 86ο λεπτό, όταν η Φράιμπουργκ κέρδισε πέναλτι και ο Πέτερσεν το εκτέλεσε και έκανε το 1-0, δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη, η οποία την ανεβάζει στην 8η θέση.

Πήρε μπρος το Αμβούργο
Από εκεί που δεν νικούσε ποτέ, τώρα πανηγυρίζει το δεύτερο τρίποντο. Ο λόγος για το Αμβούργο, το οποίο υποδέχθηκε την Αουγκσμπουργκ και επικράτησε με 1-0, ελπίζοντας να προσπεράσει και την Βόλφσμπουργκ, με την οποία ισοβαθμεί πλέον. Το ματς ήταν δύσκολο και για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να μένουν με 10 παίκτες από το 44' λόγω της αποβολής του Χότλμπι. Αυτό το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως, δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί η Αουγκσμπουργκ, η οποία επίσης έχασε παίκτη στο 66' (δεύτερη κίτρινη ο Κορ). Δύο λεπτά μετά, ο Κόστιτς βρήκε δίχτυα και έκανε το 1-0 για το Αμβούργο, το οποίο κράτησε ως το τέλος και ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα