Εκεί που έχει (ξανά) ταξιδέψει...

Εκεί που έχει (ξανά) ταξιδέψει...

Σταύρος Σουντουλίδης
Εκεί που έχει (ξανά) ταξιδέψει...

bet365

Δεκαπέντε ομάδες, δεκατέσσερις διαφορετικοί προορισμοί για το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ, που συνεχίζεται στις 16 και 23 Φεβρουαρίου του 2017 στους 32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Οσμανλίσπορ από την Άγκυρα, η Σπάρτα Πράγας και η Κοπεγχάγη, εάν κι εφόσον ξεπουλήσουν τον Ιανουάριο, βάλτε στην κουβέντα, ίσως, και την Σεντ Ετιέν, είναι οι προφανές επιλογές πάνω στις οποίες θα θέλει να πέσει ο ΠΑΟΚ στην κλήρωση της Δευτέρας (12/12 στις 14:00) για τους «32» του Europa League.

Ο «Δικέφαλος» ως δεύτερος στον όμιλό του θα έχει το μειονέκτημα της έδρας, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στις 16 Φεβρουαρίου 2017 στην Τούμπα και η ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα, στις 23 Φεβρουαρίου, στην έδρα της αντίπαλης ομάδας.

Υπάρχει η πιθανότητα ο ΠΑΟΚ να ξαναβρεί στο δρόμο του, για τρίτη φορά, τον Άγιαξ, ενώ με τις 6 από τις 15 ομάδες του Α’ γκρουπ, έχει ξαναπαίξει στο παρελθόν.

Έτσι, λοιπόν, μπορεί να βρει στο δρόμο του μια εκ των: Λιόν, Τότεναμ, Άγιαξ, Σαχτάρ, Σάλκε και Φενέρμπαχτσε, με τις οποίες έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και στις μισές φορές έχει καλές αναμνήσεις.

Απέκλεισε τη Λιόν για το κύπελλο κυπελλούχων (1973-74), νίκησε στον όμιλο την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (2011-12), ενώ αξέχαστη παραμένει η «άλωση της Πόλης» και η πρόκριση επί της Φενέρ τη σεζόν 2010-11.

Με τον Άγιαξ ο καλοκαιρινός αποκλεισμός στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και αυτός του 2010, δεν προσφέρει τις καλύτερες αναμνήσεις, το ίδιο συνέβη και με την Σάλκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2013-14, ενώ από την Σαχτάρ υπάρχει η ήττα στον όμιλο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 2005-06.

Όμως, σ’ όλα αυτά τα παιχνίδια ο «Δικέφαλος» πάλεψε τα παιχνίδια και έχασε στις λεπτομέρειες τις περισσότερες φορές τον στόχο ή τη νίκη.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη με μια: εκ των Κοπεγχάγη, Μπεσίκτας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ρόμα, Σπάρτα Πράγας, Οσμανλίσπορ, Σεντ Ετιέν, Γκενκ ή Αθλέτικ Μπιλμπάο και ΑΠΟΕΛ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα