Η ίδια ιστορία...

Η ίδια ιστορία...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Η ίδια ιστορία...

bet365

Η δύναμη της εικόνας ξεπέρασε το...αποτέλεσμα στην Κύπρο. Και όπως γράφει ο Διονύσης Δελλής, η κουβέντα επέστρεψε γύρω από τον Πάουλο Μπέντο και τις επιλογές του.

Τα λέγαμε και χθες. Μετά το κάζο του Αυγούστου και τον αποκλεισμό μόλις από τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τα υπόλοιπα φέτος στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο να «σοκάρουν» τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Ακόμη και δύο ήττες από τον ΑΠΟΕΛ, ή τέλος πάντων η δεύτερη θέση στην κατάταξη ενός ομίλου που ευκολότερο, δεν έχει ανταμώσει στην ιστορία του ο πρωταθλητής Ελλάδας. Μοιάζουν με...πταίσμα όσα ακολούθησαν την Μπέερ Σεβά (που εν τω μεταξύ ξέρανε και τη Σαουθάμπτον).

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δικαιολογούνται και εμφανίσεις σαν του ΓΣΠ. Σε ένα ματς που επιμένουμε ότι έχει «κόστος» 5ετίας στους Ερυθρόλευκους, όπως όλα τα άλλα φετινά. Αυτά που θα προστεθούν το καλοκαίρι στη νέα ειδική βαθμολογία του κλαμπ. Η κάθε ήττα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Με εικόνα που δεν δικαιολογείται όμως ούτε σε φιλικό, δεν μπορεί παρά να αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα. Και όχι να το προσπερνάς με την λογική του στιλ «προκριθήκαμε». Γιατί αν δεν το κατανοήσεις δεν θα καταφέρεις να το λύσεις και όλας. Και ο Ολυμπιακός έχει στο οργανόγραμμα του, έναν σωρό από ανθρώπους του ποδοσφαίρου που αυτά προφανώς τα ξέρουν καλύτερα από εμάς.

Γυρίζοντας στον δύσκολο Αύγουστο, αποδέχεσαι την πρόοδο.Δεν συμβιβάζεσαι όμως με αυτή. Γιατί ακόμη δεν φτάσαμε ούτε στα μισά του δρόμου. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν σχηματίσει ένα ισχυρό προβάδισμα στην Σούπερ Λιγκ. Μπήκαν και στους «32» του Europa League, έστω και αν την Δευτέρα η κλήρωση πιθανότατα θα τους φέρει απέναντι σε κάτι μεγαλύτερο από αυτό που θα έφερνε η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ούτε το πρωτάθλημα όμως έχει τελειώσει (παρότι δεν εμφανίζονται μνηστήρες του, στο προσκήνιο). Ούτε βέβαια είναι καλό νέο, ότι υπάρχουν ακόμη τόσα πολλά θέματα προς επίλυση εντός της ομάδας. Θέματα που δυστυχώς ξεκινούν από τον Μπέντο, ο οποίος την Τετάρτη το απόγευμα επέλεξε να δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου πως τέλος πάντων –σε ελεύθερη μετάφραση- δεν τρέχει τίποτα αν τερματίσουμε και δεύτεροι. Αν ο ίδιος δεν νοιώσει τη σημασία του αποτελέσματος, τη εικόνα ακριβώς περιμένει από τους παίκτες του;

Επιστρέφουμε λοιπόν στην γνωστή υπόθεση. Μπέντο-παίκτες. Μια ιστορία που δεν σταματά να βάζει δύσκολα στον Πορτογάλο, ο οποίος δεν φαίνεται να νοιώθει άνετα μπροστά στην υπόθεση εργασίας με κωδικό «αποδυτήρια». Και αργά ή γρήγορα θα το πληρώσει. Κάθε προπονητής, σε πρώτη του χρονιά συνήθως εναρμονίζεται με το αυτονόητο. Ένα ρόστερ που σε ποσοστό 70%-80% δεν είναι δικό του. Δεν διάλεξε τον Σιόβα, τον Τσόρι, τον Καμπιάσο και καμία 25αριά από εκείνους που συνεργάζεται στον Ρέντη. Τι κάνει ένας επαγγελματίας προπονητής που όλο αυτό προφανώς το έχει αντιμετωπίσει ξανά και ξανά, σε κάθε αφετηρία του; Το διαχειρίζεται. Μέχρι να καλοκαιριάσει και να μπορέσει να αυξήσει το «δικό» του ποσοστό επιλογών.

Ή λοιπόν τους χωράς όλους στην εξίσωση, και έχεις μόνο χαρούμενα πρόσωπα γύρω σου ως το καλοκαίρι. Ή παρουσιάζεις μια ομάδα τόσο «συγκεντρωμένη» που δεν αφήνει περιθώρια για αναζητήσεις του στιλ «ποιος δεν έπαιζε, αυτός θα ήταν ο καλύτερος». Από την επιστροφή της ομάδας μετά τη νέα διακοπή, έχουν περάσει πέντε ματς. Τα τρία έφεραν μπελάδες. Από την ίδια την εικόνα. Όχι μόνο από το αποτέλεσμα. Και με τη Γιουνγκ Μπόις στο Φάληρο, όταν και χάθηκε η... μισή πρώτη θέση, διότι χθες θα έκανε και η ισοπαλία. Και με την Κέρκυρα, σε «γκέλα» βαρβάτη, μέσα στο Καραϊσκάκη. Και με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Μετά από αυτά τα ματς όσοι δεν έπαιξαν έγιναν και πάλι σημαντικότεροι από εκείνους που αγωνίστηκαν. Και αυτό φωτογραφίζει την άκρη του πάγκου.

Δεν γίνεται να παίζει ο Βιάνα στον Ολυμπιακό και να είναι δανεικοί στο Βέλγιο ο Γούτας με τον Λαϊφη. Μια ηλικία είναι όλοι αυτοί. Δεν γίνεται ακόμη και χθες που όλα ήταν στραβά και ανάποδα, να θες να γυρίσεις το ματς με πρώτη αλλαγή τον Ανδρούτσο και να δίνεις στον Τσόρι 15΄συμμετοχής. Να μην χρησιμοποιείς τον Καμπιάσο που επί της ουσίας καθάρισε την πρόκριση με το γκολ στη Βέρνη, και ήταν από τους κορυφαίους στο εκτός με την Αστάνα όταν το ροτέισον έγινε ανάγκη, καθώς ακολουθούσε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.Δεν γίνεται διαρκώς να επιτρέπεις τέτοιες σκέψεις και απόψεις.

Ο Ολυμπιακός τη Δευτέρα πάει στα Γιάννενα, να αντιμετωπίσει μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής Σούπερ Λιγκ. Και έναν αγωνιστικό χώρο που πιθανότατα είναι ο χειρότερος του πρωταθλήματος. Ο Μπέντο είναι πάλι στην πίεση. Υπάρχει εκνευρισμός για τον Πορτογάλο. Αυτό το ματς λοιπόν μοιάζει οριακό. Και τα υπόλοιπα την... Τρίτη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής