Mister δεν είναι εικόνα αυτή...

Mister δεν είναι εικόνα αυτή...

Δημήτρης Τομαράς
Mister δεν είναι εικόνα αυτή...

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta.gr για τον κάκιστο Ολυμπιακό που έχασε με κάτω τα χέρια από τον ΑΠΟΕΛ και την λανθασμένη νοοτροπία αλλά και βασική ευθύνη του Πάουλο Μπέντο...

Η ήττα πάντα είναι μέσα στο παιχνίδι. Είναι μέρος του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Άλλο όμως είναι να χάνεις και διαφορετικό το να δείχνεις μία τόσο κακή εικόνα, όπως έκανε ο Ολυμπιακός στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ.

Ότι έκανε φάσεις και πως είχε δύο δοκάρια στο ματς δεν λέει τίποτα σε έναν τέτοιο αγώνα με τον τρόπο που έπαιξε και με τις γκάφες που έκανε ο πειραϊκός σύλλογος. Πολύ κατώτερος των περιστάσεων, εγκλωβισμένος στα αμυντικά λάθη του και δίχως πλάνο επιθετικό. Με έναν Λεάλι που συνεχίζει να κάνει σοβαρά λάθη και ένα αμυντικό δίδυμο που ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ειδικά ο τραγικός Ντα Κόστα που θα μπορούσε και να είχε αποβληθεί. Το ματς δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής έτσι όπως πήγε και οι ερυθρόλευκοι στο τέλος γλίτωσαν ακόμα και από ένα 3-0. Ήττα σχεδόν με κάτω τα χέρια με σκορ 2-0 και με βασική - βασικότατη - ευθύνη του Μπέντο για το πως έστησε την ομάδα, για το πως αντιμετώπισε συνολικά το ματς και γενικά για τις επιλογές του με τον Κρίστιανσεν να τον δένει ξανά... κόμπο στον πάγκο. Για τις ευθύνες της διοίκησης έχουμε αναφερθεί πολλάκις και ξεκινούν προφανώς από το καλοκαίρι αλλά πλέον και ο Ίβηρας έχει τις σημαντικές του ευθύνες. Οπως προφανώς και τις έχουν και οι παίκτες για αυτό το ματς.

Ο ΜΠΕΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑΤΙ...

...σε κάποια ματς δείχνει σαν να μην τα έχει... διαβάσει καθόλου. Σαν να μην έχει μελετήσει σωστά τον αντίπαλο. Όπως με τον ΑΠΟΕΛ. Αλλά και γενικά. Πολλές φορές δεν θα κατεβάσει ένα τόσο ορθολογικό ποδοσφαιρικό σχήμα και δεν θα βοηθήσει την ομάδα του με τις κατάλληλες αλλαγές και σε σωστά σημεία.

Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός εκεί που ήταν φορτσάτος και σούπερ αντί να βελτιώνεται γίνεται όλο και χειρότερος. Είμαστε Δεκέμβριο μήνα και προφανώς και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Γιατί και σε άλλα ματς όπως με Κέρκυρα ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου καλός. Ο Μπέντο έχει τα ελαφρυντικά του. Τα έχουμε τονίσει ξανά. Δεν έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα, δεν έχει διαλέξει όλο το ρόστερ και προφανώς και κάποιες επιλογές δεν τις εγκρίνει. Από την άλλη ναι ο Πορτογάλος μάζεψε κάπως την ομάδα, ναι συνέβαλλε στην άνοδο και στην βελτίωση αρκετών παικτών, ναι την έφερε σε σημαντική βαθμολογική απόσταση, ναι της έδωσε και δύο προκρίσεις στην Ευρώπης και ναι πήρε τα μεγάλα ντέρμπι στην Ελλάδα και ενώ αξιοποιεί και δίνει ευκαιρίες στα πιτσιρίκια αλλά...

1. Ο στόχος της πρόκρισης υλοποιήθηκε, αλλά ως δεύτερος σε τέτοιον όμιλο ο Ολυμπιακός και σε ισοβαθμία με τον τρίτο δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένα γεγονός για έξαλλους πανηγυρισμούς. Το αντίθετο... Για τον Ολυμπιακό πάντα ο πήχης, οι απαιτήσεις και οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί.

2. Η είσοδος του Τσόρι στο ματς και οι δημιουργικές του βοήθειες έδειξαν πως ο Αργεντίνος αξίζει να παίζει για κάποια ποιοτικά 20λεπτα. Όπως αξίζει να παίζει πιο πολύ ο Καμπιάσο. Για τα προβλήματα δε του Λεάλι και την άμυνα με τα τόσα... ζητήματα είναι και γνωστά και χιλιογραμμένα.

3. Ο Ρομαό έδειξε σε αρκετά καλή κατάσταση, ωστόσο τόσο καιρό ήταν... παροπλισμένος και δεν έπαιρνε επαρκή χρόνο συμμετοχής. Όπως και άλλοι παίκτες.

4. Δεν γίνεται να στηρίζεσαι ως προπονητής σε 12 - 14 παίκτες και ξαφνικά από το πουθενά να ανοίγεις το rotation λόγω τραυματισμών ή άλλων θεμάτων και να περιμένεις αμέσως από τους παίκτες που δεν υπολόγιζες τόσο καιρό να βγάλουν σούπερ εικόνα και τα κάστανα από την φωτιά.

5. Η νοοτροπία και η προσέγγιση ορισμένων αγώνων όπως με τον ΑΠΟΕΛ ή με την Γιουνγκ Μποις δεν είναι η πρέπουσα για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Και από πλευράς παικτών και από μεριάς προπονητή. Προφανώς προς αυτήν την κατεύθυνση δεν βοηθάνε και οι δηλώσεις του στιλ ότι ναι μεν θέλει η ομάδα την πρωτιά αλλά και 2η να βγει δεν είναι αποτυχία. Συνολικά οι δηλώσεις του Μπέντο πριν και μετά τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ δεν ήταν και ότι καλύτερο...

6. Σε ματς όπως το σημερινό που ούτε ο Μάρτινς ούτε ο Φορτούνης παίζουν καλά (σ.σ. ειδικά ο Φορτούνης σήμερα ήταν κάκιστος με συμμετοχή και λάθος πάσα σε γκολ των Κυπρίων και παρότι το 1ο τέρμα είναι παιδικό λάθος Λεάλι - Ντα Κόστα - Βιάνα) ο Ολυμπιακός γίνεται ιδιαίτερα προβλέψιμος. Καλός και φιλότιμος ο Σεμπά και άλλοι που προσπαθούν αλλά δεν φτάνει αυτό.

7. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ματς κορυφής με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εάν δεν δώσει αγωνιστικές απαντήσεις και εκεί ο Μπέντο θα έχει σίγουρα πρόβλημα. Και πάρα πολύ μεγάλο που κάλλιστα θα αφορά στο μέλλον του στον σύλλογο...

8. Ο Πορτογάλος δεν είναι περίπτωση Σίλβα. Εξακολουθεί να αμφισβητείται από σημαντικό μέρος του κόσμου και δεν έχει πείσει πως είναι ο κατάλληλος για το τιμόνι της ομάδας. Έχει τα φόντα και τις δυνατότητες να δώσει ξανά κίνητρα στους παίκτες του; Να τους (ξανά)κερδίσει στο γήπεδο και να κερδίσει και την εξέδρα; Ή μήπως δεν τα έχει και δεν υπάρχει προοπτική;

9. Ο Μπέντο εφόσον θέλει να βγάλει την χρονιά στον Ολυμπιακό (σ.σ. και δίχως άλλες γκρίνιες και μουρμούρες) και να καταφέρει να κρατήσει την δουλειά του θα πρέπει να έχει επιτέλους ένα ξεκάθαρο πλάνο. Στο τι θέλει από την ομάδα, σε πόσους τελικώς θα στηριχθεί πλήρως και στο πως θέλει να παίξει. Γιατί και το να βασίζεσαι συνέχεια στους ίδιους παίκτες και να τους φτάνεις στα όριά τους και στα... κόκκινα δεν το λες σαφές πλάνο. Είδαμε τι έγινε με τον Μιλιβόγεβιτς.

10. Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει ήδη κάνει δύο αλλαγές προπονητών. Υπάρχει το βασικό ερώτημα του εάν θα πάει σε τέταρτη προπονητική λύση (σ.σ. αλλάζοντας και τρίτο φέτος) και το κατά πόσον αυτή μπορεί να βοηθήσει ή όχι... Οι ερυθρόλευκοι πάντως γενικά και στην εποχή Μαρινάκη έχουν δείξει πως όταν τα πράγματα γίνονται... σκούρα οι προπονητές γίνονται αναλώσιμοι.

11. Τον Γενάρη ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πάει για 5-6 παίκτες ενόψει συνέχειας στην Ευρώπη. Άντε να πάει για τρεις, όσες και οι αλλαγές στην ευρωπαϊκή λίστα και ανάλογα βέβαια με το πόσοι και ποιοι μπορεί να αποχωρήσουν. Δεν μπορεί να κάνει δηλαδή τόσο θεαματικές αλλαγές στο δυναμικό του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα