Παναθηναϊκός - Θέλτα 0-2

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Θέλτα 0-2

bet365

Η ύβρις προς την ιστορία του συνεχίστηκε για τον Παναθηναϊκό! Έχασε στην... έρημη Λεωφόρο κι από την Θέλτα (0-2) και ολοκλήρωσε τον φετινό... ευρωκατήφορο με μόλις ένα βαθμό σε έξι αγώνες!!!
Ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση την μεγάλη ευκαιρία του Ρινάλντι στο 3', δεν εμφανίστηκε στην Λ εωφόρο, η Θέλτα έκανε περίπατο, νικώντας 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τους «32» του Europa League. Το «τριφύλλι» απογοήτευσε ξανά με την εμφάνισή του και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του ματς να αντιδράσει. Μία από τα ίδια δηλαδή...
Έτσι έπαιξαν
Ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής το τελευταίο διάστημα έδωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο αποψινό φινάλε του Παναθηναϊκού στους ομίλους κόντρα στην Θέλτα. Ο Στιλ επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χουχούμης, δεξί ο Μέστο και ο Ιβανόφ με τον Μολέδο στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα και Λουντ οι κεντρικοί μέσοι. Αριστερό εξτρέμ ο Γουακάσο, δεξί ο Εμποκού.
Ο Βιγιαφάνιες σε ρόλο επιτελικού μέσου και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Ρινάλντι! Οι Ισπανοί που έπαιζαν στην Λεωφόρο την συνέχεια τους στην διοργάνωση ξεκίνησαν με 4-3-3. Ο Μπλάνκο στην εστία. Δεξιά στην άμυνα ο Μάγιο, αριστερά ο Γιόνι και ο Καμπράλ με τον Ρονάγλια στο κέντρο των μετόπισθεν. Ραντόγια, Βας και Ερνάντες στην μεσαία γραμμή. Δεξί «φτερό» ο Μπογκοντά, αριστερό ο Ορεγιάνα και στράικερ ο Γκουϊντέτι.
Ο Ρινάλντι το έχασε, ο Γκουϊντέτι το έβαλε!
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ξεκάθαρο πλάνο στο παιχνίδι του. Να δώσει την κατοχή της μπάλας στην Θέλτα(61%-39%) που... καιγόταν για την νίκη και να προσπαθήσει να χτυπήσει στο επιθετικό τρανζίσιον, εκμεταλλευόμενος τους χώρους που θα άφηναν οι Ισπανοί. Το «τριφύλλι» ενώ έφτανε με αξιώσεις άμεσα στο επιθετικό του τρίτο δεν είχε το καθαρό μυαλό, την σωστή επιλογή στην τελική πάσα για να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Μπλάνκο. Όλο το... ζουμί του ημιχρόνου ήταν μέσα σε ένα δίλεπτο!
Αυτό ήταν που έκανε την διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στο 3' μετά το εξαιρετικό γύρισμα του Βιγιαφάνιες, ο Ρινάλντι από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα με προβολή πάνω στον πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Σε μία φάση που κάθε σέντερ φορ που σέβεται τον εαυτό του, θα έπρεπε να την στείλει στο πλεκτό.
Ακριβώς στο επόμενο λεπτό, οι «Κέλτες» βγήκαν στην επίθεση, ο Μάγιο έκανε... παρέλαση από δεξιά και ο αμαρκάριστος Γκουϊντέτι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Τόσο ο Μολέδο όσο και ο Ιβανόφ «κοιμήθηκαν» και άφησαν ανενόχλητο τον Σουηδό. Σε γενικές γραμμές οι «πράσινοι» δεν είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους, έκαναν το εύκολο λάθος στην κυκλοφορία και ανάγκασαν τον κόσμο που έκανε την υπέρβαση να έρθει απόψε στην Λεωφόρο να γκρινιάζει, έχοντας κάθε δίκιο για την εικόνα που έβλεπε.
Ανήμπορος, 0-2 και... τέλος!
Η Θέλτα με το «μαξιλαράκι» του 1-0 από το ημίχρονο, έπαιξε παθητικά, περίμενε στο μισό γήπεδο τον Παναθηναϊκό και με σωστή ανασταλτική συμπεριφορά δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή. Σε αυτό, φυσικά, συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό η ανικανότητα των παικτών του «τριφυλλιού» να φτιάξουν φάσεις, να πατήσουν περιοχή και να ολοκληρώσουν σωστά μία επίθεση! Η είσοδος του Ιμπάρμπο αντί του Ρινάλντι δεν έδωσε απολύτως τίποτα, καθώς ο Κολομβιανός ήταν... αλλού, ο Λέτο μία από τα ίδια και το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα των Ισπανών.
Στο 76' η ανοησία του Μολέδο να κλωτσήσει εν ψυχρώ μέσα στην περιοχή τον Γκουϊντέτι, έδωσε το πέναλτι στην Θέλτα και ο Ορεγιάνα έβαλε τέλος στην σεμνή τελετή, νικώντας τον Στιλ από τα έντεκα βήματα. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την φετινή του παρουσία στους ομίλους του Europa League με ήττα αλλά και μία απογοητευτική εμφάνιση. Οι Ισπανοί μαζί με τον Άγιαξ θα συνεχίσουν στους «32» του θεσμού ενώ το «τριφύλλι» καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του, να νικήσει την Κυριακή στο Περιστέρι και να ξαναδείξει σημάδια κανονικής ομάδας...
MAN OF THE MATCH: Τζον Γκουϊντέτι. Ο Σουηδός επιθετικός ήταν καθοριστικός για το «διπλό» των Ισπανών. Άνοιξε το σκορ στην αρχή του παιχνιδιού, κέρδισε το πέναλτι για το 2-0 και έκανε σπουδαία δουλειά στην επίθεση της Θέλτα.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ραντόγια. Ο Σέρβος αμυντικός μέσος είναι ο ιθύνων νους στον άξονα της Θέλτα, έκανε ένα «γεμάτο» ματς, με καλές μεταβιβάσεις, αρκετά κλεψίματα και κάλυψη χώρων.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε ένα ολόκληρο παιχνίδι και με την Θέλτα να του προσφέρει χώρους να δημιουργήσει, ο Παναθηναϊκός έκανε όλη και όλη μία φάση στο ματς! Στο 3' με τον Ρινάλντι και μετά... καληνύχτα! Ούτε υποψία ευκαιρίας για το «τριφύλλι»...
Η ΓΚΑΦΑ: Η αψυχολόγητη ενέργεια του Ροντρίγκο Μολέδο στο 76' έβαλε... ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του Παναθηναϊκού να πάρει κάτι από το φινάλε του στους ομίλους του Europa League. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός «σούταρε» τον Γκουϊντέτι μέσα στην περιοχή, έκανε ένα αστείο πέναλτι και οι Ισπανοί έγραψαν το 2-0.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική η διαιτησία του Τρεϊμάνις, ο οποίος άφησε το παιχνίδι να παιχτεί, δεν «σφύριζε» συχνά και είχε ένα ήρεμο και δίχως λάθη βράδυ στην Αθήνα.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός μετά την νίκη επί του ΠΑΟΚ, επέστρεψε στις ήττες με τον... αγαπημένο του τρόπο. Τις ήττες με κάτω τα χέρια. Από την στιγμή που η Θέλτα προηγήθηκε στο 4', οι «πράσινοι» δεν αντέδρασαν, δεν απείλησαν τους Ισπανούς και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στον όμιλο με ακόμη μία απογοητευτική εμφάνιση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα