Γιουβέντους - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0

Gazzetta team
Γιουβέντους - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0

bet365

Ο Αργεντίνος επέστρεψε στα γκολ και η Γιουβέντους (2-0 τη Ντιναμό) πέρασε ως 1η στους «16», με την Σεβίλλη (0-0 στη Λυών) να την ακολουθεί.

Οι Μπιανκονέρι ήθελαν απλά τη νίκη κόντρα στην αχαρακτήριστη Ντιναμό (κανένα βαθμό και κανένα γκολ), με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να βρίσκει την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιος ενώ έκανε και δοκιμές σε σχήματα. Με 3-4-1-2 άρχισαν το ματς οι Τορινέζοι και στη συνέχεια πέρασαν στο 4-3-1-2, με τον Ιγουαΐν να ανοίγει το σκορ και τον Ρουγκάνι να το κλείνει. Στα ευχάριστα και η επιστροφή, μετά τον τραυματισμό στις 22 Οκτωβρίου, του Ντιμπάλα, με τη Γιουβέντους να περιμένει πλέον να δει τους ορισμούς για τους «16».

Το ματς θα μπορούσε να... τελειώσει από το 6' αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το κοντινό σουτ του Ιγουαΐν μετά την πάσα του Πιάνιτς. Οι Μπιανκονέρι είχαν συνεχώς την μπάλα αλλά έπαιζαν σε χαλαρό ρυθμό ενώ όταν πήγαιναν να ανεβάσουν στροφές, ο Ασαμόα φρόντιζε να χαλάει τις επιθέσεις... Στο 32' η Γιούβε πλησίασε στο γκολ με την κεφαλιά του Πιάνιτς που μπλόκαρε ο Λιβάκοβιτς ενώ στο 39' ο Λεμινά σούταρε ψηλά από καλή θέση. Στο 41' ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το φάουλ του Πιάνιτς και στο 44' μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Μάντζουκιτς, για να βγει το ημίχρονο χωρίς γκολ.

Αυτό ήρθε νωρίς στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 52' με το σουτ του Ιγουαΐν εντός περιοχής μετά την ενέργεια του Λεμινά, με τη Γιουβέντους να πάει άμεσα για το 2-0 αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το πλασέ, που θα μπορούσε να γίνει και ασίστ για τον Μάντζουκιτς, του Πιάνιτς. Οι Τορινέζοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και προσπαθούσαν να φτάσουν ξεκούραστα σε ένα δεύτερο γκολ και αυτό έκαναν. Αφού πρώτα απείλησαν με τον Λεμινά στο 72', στο 73' ο Πιάνιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Ρουγκάνι με κεφαλιά έκανε το 2-0. Ηταν το τρίτο φετινό γκολ του νεαρού στόπερ, ο οποίος είχε σκοράρει και πριν λίγες μέρες -πάλι από κόρνερ του Πιάνιτς- κόντρα στην Αταλάντα. Ο Αλέγκρι έκανε τις αλλαγές του, ο κόσμος αποθέωσε τον Μάντζουκιτς όταν βγήκε και έκανε το ίδιο με τον Ντιμπάλα όταν μπήκε, με τον Αργεντίνο να ψάχνει το γκολ σε κάποιες περιπτώσεις.

H Σεβίλλη… άφησε το Europa!
Η Λυών ήθελε νίκη με δυο γκολ διαφορά για την υπέρβαση και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, αλλά η Σεβίλλη είχε τον τρόπο (0-0) για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους «16». Οι Σεβιγιάνοι αφήνουν τις τρεις διαδοχικές κατακτήσεις στο Europa League κι ετοιμάζονται να δοκιμάσουν την τύχη τους στ αστέρια. Βέβαια, το αποτέλεσμα ήρθε με... ιδρώτα και τύχη, αφού οι Γάλλοι είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες στο α' μέρος να σκοράρουν, ωστόσο οι προσπάθειες των Τολισό, Βαλμπουενά σταμάτησαν στο δοκάρι. Μεγάλη φάση και από τον Λακαζέτ, ο οποίος δεν κατάφερε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, πίεσαν τους Ισπανούς, αλλά Γκοναλόνς στο 80' και Γκρενιέ στο 88' δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Γιουβέντους 14 (11-2)
2. Σεβίλλη 11 (7-3)
3. Λιόν 8 (5-3)
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-15)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα