Ουντινέζε - Μπολόνια 1-0

Ουντινέζε - Μπολόνια 1-0

bet365

Η Ουντινέζε γιόρταζε τα 120ά γενέθλια της και το δώρο ήταν η γκολάρα του Ντανίλο στο 93' για τη νίκη (1-0) επί της Μπολόνια των 10 παικτών

Οι Φριουλάνι έγιναν 120 ετών και όλα έδειχναν ότι δεν θα μπορούσαν να το χαρούν αφού οι Ροσομπλού κρατούσαν το 0-0, παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 68'. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι έμενε όρθια λόγω των χαμένων ευκαιριών των γηπεδούχων αλλά στην τελευταία φάση του ματς ο Ντανίλο με γυριστό σουτ έδωσε τη νίκη. Αυτή, την οποία η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι αγνοεί εκτός έδρας από τις... 14 Φεβρουαρίου, όταν είχε επικρατήσει στο Ούντινε.

Η Μπολόνια ήταν αυτή που είχε την πρώτη ευκαιρία στο 7', με τον Ντέστρο να μην καταφέρνει από κοντά, μετά την σέντρα του Κρέιτσι, να σκοράρει. Η Ουντινέζε, με την σειρά της, απείλησε στο 15' με το σουτ του Τερό και στο 23' πλησίασε στο 1-0 με τον Ζαπάτα, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πίεζαν περισσότερο και στο 32' είχαν νέα χαμένη ευκαιρία με κεφαλιά του Ζαπάτα.

Στην επανάληψη η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με την Ουντινέζε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 68' απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα αφού η Μπολόνια έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή (2η κίτρινη) του Πούλγκαρ για φάουλ στον Τερό. Η ομάδα του Λουίτζι Ντελ Νέρι είχε ευκαιρία λίγα λεπτά μετά, στο 72', με τον Ζαπάτα που απέτυχε με ακόμη μία κεφαλιά, όπως απέτυχε και ο Τερό με σουτ στο 82'. Οι γηπεδούχοι πίεζαν πολύ και στο 84' έφτασαν μια ανάσα από το 1-0 με τον Πέριτσα, ο οποίος κατάφερε να μην σκοράρει με κεφαλιά από κοντά, για να έρθει τελικά το γκολ στο 93'!

Και ήταν και γκολάρα, με τον Ντανίλο να κάνει γυριστό σουτ και να στέλνει την μπάλα οριζόντιο και μέσα, δίνοντας τη νίκη στην Ουντινέζε, η οποία προσπέρασε τους Ροσομπλού στη βαθμολογία!

 

SERIE A Τελευταία Νέα